Muchas gracias Palermo!

Meestal gaat het bij ons niet echt over voetbal of over voetballers maar voor clubicoon Martin Palermo van Boca Juniors nemen we graag ons petje af.

Eén van de grootste clubiconen uit de geschiedenis van het Argentijnse voetbal is afgezwaaid. Martin Palermo speelde gisteren zijn laatste wedstrijd in het shirt van grote liefde Boca Juniors. De excentrieke spits kreeg bij zijn afscheid een van de doelen van het Bombanera Stadion cadeau. De Argentijn hield het niet droog bij het in ontvangst nemen van de gift: ‘Wat een bijzonder cadeau’.

De 37-jarige Argentijnse goalgetter slaagde er in zijn laatste wedstrijd als voetballer niet in te scoren. De publiekslieveling kreeg desalniettemin een minutenlange ovatie van de massaal toegestroomde Boca-fans.

Nadat hij zijn bijzondere cadeau in ontvangst nam sprak hij geëmotioneerd het thuispubliek toe. ‘Elk keer dat de bal dit net raakte betekende een emotioneel moment voor mij. Ik heb in dit stadion zoveel bijzondere dingen meegemaakt, zowel hoogte- als dieptepunten. Ik dank de fans dat ze me altijd zoveel waardering en steun hebben gegegeven.’

Topspits
Palermo is een van de productiefste schutters in de geschiedenis van het Argentijnse voetbal. De geblondeerde spits is met 236 doelpunten in officiële wedstrijden topscorer aller tijden van Boca Juniors en behoort tot de vijf meest trefzekere spelers in het Argentijnse voetbal sinds 1931. 

Palermo veroverde met Boca in totaal 14 prijzen en kende in zijn loopbaan ook diverse hoogtepunten met de Argentijnse nationale ploeg, waarvoor hij in totaal negen keer scoorde. 

Bijzonder record
Palermo heeft ook een vermelding in het Guinness Book of Records. Hij miste op 4 juli 1999 in het duel met Colombia (3-0 nederlaag) tijdens de strijd om de Copa America liefst drie (!) strafschoppen in de reguliere speeltijd.

Bron: Ad.nl

 

 
 
 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s