16/12/2010 RSCA Anderlecht – Hajduk Split (2-0)

Op een steenkoude donderdagavond togen we richting Brussel voor de Europa League-ontmoeting tussen Anderlecht en Hajduk Split.
 
Anderlecht had nog wat punten nodig om te overwinteren. Hajduk was al lang en breed uitgeschakeld. Dit weerhield de Torcide er niet van massaal te komen. Er waren zo’n 2000 Kroaten in Brussel.
 
Na wat heen- en weergeren in de stad (waar de politie het erg goed onder controle had) was het tijd om het stadion in te gaan. Zoals op de foto’s te zien is was het veld volop besneeuwd. 

De Kroaten bouwden een prachtige sfeer zonder trommels of capo’s. Een keer of 7 is de wedstrijd onderbroken omdat de Hajdukkers zwaar vuurwerk het veld op gooiden of schoten. 1 keer zelfs ver over de middellijn. Op een van de foto’s is ook te zien dat ze tegelijkertijd zwaar vuurwerk in de stadiongracht gooiden, waar zo’n 100 ME-ers paraat stonden. Deze mannen moesten behoorlijk rennen!
 
Bij de 2-0 van Anderlecht provoceerde Mattias Suares uitgebreid het uitvak. Volgens Anderlechtsupporters had dit te maken met de heenwedstrijd in Split waarbij grove intimidatie is gebruikt. Die wedstrijd won Hajduk dus ook met 1-0.
 
Bij het eindsignaal ging het hele vak de fik in. Er was dus ook niets meer te zien van het veld of iets dergelijks. Dit heeft een dik kwartier geduurt. Daarna werden de Kroaten een uur vastgehouden, tot de ME alle Anderlechtsupporters ver weg van het stadion had.
 
Al met al een prachtig tripje met een uitgebreide PMDS in mooie sportcafeetjes in Brussel, wijk Anderlecht.

(Thanx Jan Willem).

Anderlecht – Hajduk Split op een nogal wit veld.

Veel fakkels in het uitvak…

..en op het veld.

Blijft een mooi gezicht!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s