Fotoverslag KRC Genk – RSC Anderlecht

Vandaag een trip naar onze zuiderburen. De return van de halve finale in het Belgische bekertoernooi tussen Genk en Anderlecht was voor ons een goede reden om weer eens op pad te gaan. De wedstrijd begon met een voorsprong voor Anderlecht, deze had de eerste wedstrijd met 1-0 gewonnen.De eerste helft zorgde voor weinig spanning en het leek er dan ook op dat Anderlecht met gemak naar de finale zou gaan. Anderlecht scoorde zelfs in de eerste helft,alleen stond doelpuntenmaker Mbokani buitenspel waardoor het 0-0 bleef. In de tweede helft werd Genk wakker en na 62 minuten scoorde Vossen de 1-0 voor Genk. Vervolgens ging Genk vol opzoek naar de 2-0. Maar na 90 minuten speeltijd stond het nog altijd 1-0 en dat betekende dus verlenging. Na een half uur verlenging was de stand nog onveranderd en konden beide teams zich opmaken voor de penaltyreeks. Hier leek geen einde aan te komen. Na 20 penalty’s miste Anderlecht doelman Proto een penanlty en mocht zijn collega-doelman van Genk, Köteles het afmaken. Hierdoor is Genk één van de finalisten van de Belgische beker. Lees verder…

genand09