Cabras Feliz in 2012

Het jaar 2012 zit er na vandaag weer op. Bij het afsluiten van een jaar hoort natuurlijk een jaaroverzicht. Het was voor ons een mooi jaar waarin genoeg gebeurde. We volgden Feyenoord op de voet en daarbij maakte we zelf nog trips naar buitenlandse wedstrijden. Geniet nog 1 keer van 2012 en tot volgend jaar!

moulijn

04-01-’12. Het jaar begint op indrukwekkende wijze met een eerbetoon aan de exact een jaar geleden overleden oer-Feyenoorder Coen Moulijn. Bij de herdenking van de bij leven al legendarische linksbuiten stonden rondom het standbeeld van Moulijn supporters, spelers, stafleden, directieleden, overige medewerkers, vrijwilligers en oud-spelers van de club eensgezind zij aan zij. Voor het verslag klik je hier.

ijsfey

07-01-’12.  De eerste wedstrijd van 2012 is oefenwedstijd in het seizoen 2011/2013. We reizen af naar het koude Spakenburg waar Feyenoord het opneemt tegen de amateurs van VV IJselmeervogels voor de Thomas van de Groep memorial. Het bulkt er van de politie en mobiele eenheid. In de media wordt er gesproken van enorme rellen terwijl er niks aan de Hans is. Over de wedstrijd houden we het kort Feyenoord wint met 2-4, maar wij duiken al na 10 minuten de kantine in waar het bier rijkelijk vloeit en de echo van de Feyenoorliederen de kantine vulde. Voor het verslag klik je hier.

traifeyaja

28-01-’12. De laatste training voor Feyenoord – Ajax word druk bezocht door duizend(en) Feijenoorders. Met veel fakkels en rookbommen worden de spelers aangemoedigd. Feyenoord-aanvaller John Guidetti was eerder deze week nog ziek maar trainde gelukkig weer mee. Voor het verslag klik je hier.

feyaja

29-01-’12. De grote dag voor iedereen die Feyenoord lief heeft, de klassieker. In een bloedstollend duel verslaat Feyenoor de aartsrivaal met 4-2 en is John Guidetti de grote man met een hattrick. Na dit duel zal hij door het leven gaan als DRIEdetti. Na het laatste fluitsignaal barst er een geweldig volksfeest los en bijft het nog lang onrustig. Voor het verslag klik je hier.

necfey01

05-02-‘ 12. Met een tempratuur van -8 graden behaald Feyenoord in Nijmegen in 0-2 overwinning. Na een zondagse boswandeling, de pmds en een overwinning keren wij tevreden huiswaarts. Voor het verslag klik je hier.

feyvit

12-02-’12. Op een besneeuwd Varkenoord melden we ons aan bij Vereeniging De Feijenoorder. In De Kuip zien we hoe John Guidetti wederom een hattrick maakt waardoor Vitesse uit Arnhem met 3-1 word verslagen door Feyenoord. Voor het verslag klik je hier.

feyrkc01

18-02-’12. John Guidetti word met twee keer geel van het veld gestuurd. De aanvaller kreeg zijn tweede gele kaart na het uittrekken van zijn shirt bij het vieren van de 1-0 tegen RKC en mist hierdoor PSV-uit. De Waalwijkers komen in de laatste minuut op gelijke hoogte en de wedstrijd eindigd in 1-1. Voor het verslag klik je hier.

psvfey01

26-02-’12. Na treinreis van 2 uur (wegens werkzaamheden aan het spoor) komen we in Eindhoven aan, waar Feyenoord na 70 minuten nog tegen een 2-0 achterstand aan, maar de vervanger van John Guidetti; Guyon Fernandez zet Feyenoord in een korte tijd naast PSV door twee keer te scoren. Helaas geeft Feyenoord het gelijkspel uit handen en wint PSV alsnog met 3-2. Voor het verslag klik je hier.

feygro01

04-03-’12. We drinken ons voor Feyenoord – FC Groningen eerst maar wat moed in, aangezien de eerdere ontmoeting in een 6-0 overwinning voor de Groningers eindigden. In een saai duel is het Feyenoord dat met 1-0 wint door een doelpunt van Jordy Clasie. Voor het verslag klik je hier.

feyutr

11-03-’12. We zijn al vroeg aan in de kroeg te vinden op deze zonnige dag. Voor de wedstrijd Feyenoord – FC Utrecht wordt Wlodi Smolarek herdacht en kleurt De Kuip rood, wit en zwart dankzij de mannen van het TIFO Team. Feyenoord komt in deze wedstrijd wel op een voorsprong maar FC Utrecht herpakt zich. De wedstrijd eindigd in 1-1. Voor het verslag klik je hier.

grafey

25-03-’12. Misschien wel een van de mooiste uitwedstijden van 2011/2012. De Graafschap – Feyenoord. We reizen met 4 man af naar Doetichem, waarvan maar 2 man kaarten hebben. Terwijl we in de zon van een gezellige PMDS in Doetichem genieten kunnen we gewoon nog 2 kaarten regelen waardoor we allemaal naar binnen kunnen. Feyenoord wint de wedstrijd met 0-3 en dat is een goede reden om de hekken in te gaan. Voor het verslag klik je hier.

feynac

31-03-’12. Bij Feyenoord – NAC Breda staat 75 jaar De Kuip centraal. Een tocht naar De Kuip, vuurwerk, TIFO actie en een 3-1 overwinning op NAC maken het feest compleet. Voor het verslag klik je hier.

valtouedited

07-04-’12. In April is het maar weer eens tijd op een trip te maken. Valenciennes tegen Toulouse op het programma in de Franse Ligue 1. Onderweg naar Valenciennes begeeft de navigatie het en moeten we op goed geluk en met het behulp van borden het stadion bereiken. We rijden het stadion pal voorbij omdat het totaal niet op een stadion lijkt, maar na een tweede keer langs rijden zien we het toch. In een Frans restaurantje houden we de PMDS en eten we wat. In het stadion is het ijskoud en zien we tot onze grote verbazing dat oud-Feyenoorder Patrick Paauwe afscheid neemt van de club waar hij allang weg is. In de rust zetten we koers richting de business seats en proberen we Paauwe te bereiken. De Franse stewards (die geen enkel woord Engels spraken) helpen ons uiteindelijk als we roepen dat een van ons familie is. Patrick Paauwe word gehaald en na een praatje en een foto nemen we afscheid. Sindsdien gaat hij als ‘ome Patrick’ bij ons door het leven. Valenciennes wint uiteindelijk met 2-0 van Toulouse. Voor het verslag klik je hier.

rodfey

11-04-’12. Woensdagavond wedstrijd in Kerkrade tegen Roda JC. Dus we reizen aan het begin van de middag af naar Kerkrade Valkenburg om de pre match drinking session te houden. We bezoeken een van de weinige kroegen die niet naar het advies van de politie de deuren heeft gesloten en we blijken niet de eerste te zijn. De hele dag vloeit het bier rijkelijk en galmen de Feyenoord liederen door de straten van het Limburgse plaatsje. Om half 5 sluit de kroeg opeens met een vage smoes en we nemen plaats ergens verder op waar het wel gezellig bleef. Na een bezoek aan de lokale snackbar waar ze nu nog steeds spikkels van de vloer staan te vegen is het tijd om naar stadion te gaan. Zo succesvol de PMDS was zo slecht is de wedstrijd. Feyenoord en Roda scoren niet en het blijft 0-0. Na afloop worden we lang vastgehouden op het parkeerterrein wat ergenissen oplevert en we alsnog opgefokt naar huis gaan. Voor het verslag klik je hier.

feyexc

14-04-‘ 12. Feyenoord treft thuis stadsgenoot Excelsior en wint vrij eenvoudig met 3-0 van de Kralingers en doet goede zaken op de ranglijst. Voor het verslag klik je hier.

adofey

22-04-2012. Met de buscombi naar Den Haag naar het best beveiligde stadion van Nederland met het kwalitatief slechtste uitvak van Nederland. Na het juichen bij een doelpunt vliegen massaal weer de stoeltjes van het uitvak de lucht in. Dit gebeurde twee keer, Feyenoord wint met 1-2 van FC Den Haag. Voor het verslag klik je hier.

feyaz

29-04-’12. Feyenoord schuift met nog twee competitiewedstrijden te spelen naar de tweede plaats op de ranglijst in.  Directe concurrent AZ werd in De Kuip meer dan verdiend met 1-0 verslagen, waardoor de ploeg van Ronald Koeman nu drie punten voorsprong heeft op zowel AZ als Heerenveen en één punt op PSV. De overwinning op AZ kwam tot stand door een fraai doelpunt van Otman Bakkal. Voor het verslag klik je hier.

feyher

02-05-’12. In de ene laatste wedstrijd van het seizoen 2011/2012 neemt Feyenoord het op tegen Heracles Almelo.Voor de wedstrijd worden een paar UEFA-cup helden (waaronder ome Patrick 😉 ) alsnog gehuldig bijna 10 jaar na dato. Feyenoord wint opnieuw, deze keer met 4-1. Als Feyenoord in en bij Heerenveen weet de winnen op de laatste speeldag eindigd het als tweede in de Eredvisie en dat geeft recht op de voorronde van de Champions League. Voor het verslag klik je hier.

heefey

06-05-’12. Vandaag moet het gebeuren, Feyenoord kan voor het eerst sinds tijden weer eens hoog eindigen in de Eredivisie. Veel Feijenoorders willen naar Heerenveen afreizen om met elkaar een biertje te doen en een hopelijk de overwinning te vieren. Maar op nota bene bevrijdingsdag roept de burgemeester van Heerenveen een noodveroordening af en is Heerenveen-centrum een dag later verboden terrein voor Feyenoord supporters. We vertrekken vroeg met veel drank in de auto en de sfeer zit er al snel goed in. Na enig vertraagd te zijn door files, bloedkotsen en pispauzes komen we aan in Joure. Dan maar daar een biertje doen. In het verder verlaten Joure staat een kroeg vol met Feijenoorders. Na een paar biertje rijden we de weg weer op, maar niet voor lang. Eerst worden we aangehouden om dat onze bestuurder ‘wank-gebaren’ naar de lokale politie maakt en daarna nog een keer voor kaart & ID-controle. Vlak voor we Heerenveen inrijden moeten we uitwijken voor een ambulance en dat levert een lekke band op. Als we eindelijk  in Heerenveen zijn aangekomen zetten we de auto op een grasveld en haasten ons naar het Abe Lenstra Stadion waar Feyenoord gelukkig doet wat het moet doen en Heerenveen met 2-3 verslaat. In De Kuip zal Feyenoord die avond gehuldigd worden dus na de wedstrijd verwisselen we snel de band en racen terug naar Rotterdam waar we net optijd zijn voor de huldiging en afsluiting van een mooi seizoen. Voor het verslag klik je hier.

groundhop37

16-06-’12. Even genieten we van onze welverdiende vakantie, maar om aan al het Euro 2012 geweld te ontsnappen besluiten we in Frankrijk wat stadions te bezoeken. Met maar een miezerige lijst van 2 Franse stadions besloten we zaterdag 16 juni maar eens wat meer in Frankrijk te bezoeken. Een lijst met alle Franse stadions erop, een kaart, een tomtom en een Frans woordenboek namen we mee in de auto en we gingen op reis. We bezoeken 6 stadions in Frankrijk, op de terugweg stoppen we in het Belgische Mons, maar daar worden we niet gastvrij ontvangen en besluiten we maar door een tropische storm naar huis te gaan. Voor het verslag klik je hier.

eerstetraining11

27-06-’12. De eerste training van Feyenoord voor het nieuwe seizoen 2012/2013 staat vandaag op het programma. Ondanks dat het op een woensdagmiddag plaatsvind is het druk in De Kuip. Als de spelers het veld betreden onstaat er een enorme fakkelzee op de Noordzijde. Goed begin is het halve werk. Voor het verslag klik je hier.

aalstlokeren24

30-06-’12. We kunnen niet meer wachten tot het nieuwe seizoen begint daarom besloten we vandaag al te gaan touren. We besluiten om naar Eendracht Iendracht Aalst tegen Sporting Lokeren in België te gaan, een pre season friendly zoals de Engelsen dat noemen. Onderweg naar Aalst bezoeken we nog 3 andere stadions om ons groundhoplijstje nog groter te maken. Na in de file gestaan te hebben komen we bij het Pierre Cornelisstadion van Eendracht Aalst aan. We zijn aan de late kant en zetten de auto ergens snel neer waar het niet mag, maar we zijn natuurlijk domme buitenlanders. Als we het stadion betreden is de opkomst al geweest dus besluiten we eerst wat bier te halen voor we de ouderwetse staantribunes betreden. Eendracht komt al na 10 minuten 0-1 achter, maar ondanks de achterstand hangt er een lekker sfeertje. De tegenstander word uitgedaagt met ‘We all agree Lokeren supporters are wankers’ en tegen de scheids roept men Boehhh!, Amateur en smeerlap. In de rust komt een grote Eendracht supporter op ons af om te vragen bij welke club dat dubbelgestikte jasje hoort. ‘Als gij maar geen Lokeren zijt’ luid zijn antwoord op Feyenoord en we worden uitgenodigd om na de wedstrijd in de stamkroeg van de Eendracht fans een biertje te doen. Iets wat we zelden afslaan. De wedstrijd blijft 0-1 en reden voor de Eendracht fans om de NAC aanhang die met Lokeren zijn meegereisd eens uittedagen met ‘Het zijn de homo’s, ja ja, de homo’s van Breda’. Wat we natuurlijk keihard meezingen. Na de wedstrijd drinken we gezellig nog een paar biertjes en bazooka’s (bier met cola) en blijft het nog lang gezellig. Voor het verslag klik je hier.

scffey03

07-07-’12. Feyenoord begint oefencampagne in de voorbereiding op het seizoen 2012/2013 met een wedstrijd tegen de amateurs van Sportclub Feyenoord. De stadionclub wint met 0-3 op Varkenoord, waar we een prima middag hebben met bier, baco, fakkels, rookbommen en een zomers weertje. Voor het verslag klik je hier.

dorfey23edited

21-07-’12. In een Dordtse kroeg beginnen we al vroeg de voorbereidingen op FC Dordrecht – Feyenoord. Een oefenwedstrijd die elk jaar lijkt terug te komen. In de tuin van de kroeg verzamelen zich vele Feijenoorders en word er lekker gedronken en geouwehoerd. Als we genoeg hebben gedronken lopen we met een groep van zo’n 20 man naar het GN Bouw Stadion aan de Krommedijk. Twee agenten komen ons toegemoed gefietst en spreken ons aan met ‘als jullie je niet gedragen nemen we jullie mee’. ‘ Twintig man achter op de fiets?’  luidt het antwoord en lachend zetten we voort. Met een kaartje voor de Noordtribune lopen we de Westtribune op waar het een stuk gezelliger is. Feyenoord wint met 1-5 dus nog even de hekken in, een fakkeltje afsteken en weer naar huis. Voor het verslag klik je hier.

open05

28-07-’12. Een dag na FC Dordrecht – Feyenoord bezoeken we de jaarlijkse Opendag van Feyenoord. Het traditionele hoogtepunt van de Open Dag, de landing van de helikopter met daarin de nieuwe spelers, was tijdens de editie van dit seizoen zo mogelijk nog spectaculairder dan gebruikelijk. Niet alleen omdat De Kuip met 45.000 toeschouwers over de hele dag afgeladen vol was, maar ook omdat de helikopter tot de laatste plaats bezet was met nieuwelingen. Achtereenvolgens kwamen Daryl Janmaat, Mitchell Te Vrede, Ruud Vormer, John Goossens, Harmeet Singh, Omar Elabdellaoui en Lex Immers onder luid applaus uit het toestel stappen. Voor het verslag klik je hier.

feymal01

25-07-’12. Op deze warme zomerdag beginnen we de PMDS op de Maasvlakte. Feyenoord speelt vandaag de oefenwedstrijd tegen Real Mallorca maar in wederom een saaie openigswedstrijd word niet gescoord. In 2013 dan maar eens een spraakmakende tegenstander? Voor het verslag klik je hier.

kiefey19

31-07-’12. Feyenoord moet het in Oekraine opnemen tegen Dinamo Kiev voor de voorronde van de Champions League. Feyenoord komt in het Olypmisch Stadion van Kiev op een o-1 voorsprong door een doelpunt van Ruben Schaken, maar de wedstrijd gaat alsnog met 2-1 verloren. In De Kuip moet Feyenoord het dan afmaken om door te gaan naar de volgende voorronde. Voor het verslag klik je hier.

osna37

05-08-’12. Terwijl in Nederland de competitie nog niet eens begonnen is, zijn ze in de 3. Bundesliga al klaar voor de derde speelronde.Vandaag bezoeken we in VfL Osnabrück – Kickers Offenbach. Voor de wedstrijd halen we onze kaarten gewoon in de fanshop, drinken een biertje en eten een bratwurst. Twee uur voor de wedstrijd staat de Ultras van VfL Osnabrück al te dringen om naar binnen te gaan en later begrijpen we waarom, op de tribune maken ze een groot feest en zingen ze 90 minuten lang. VfL Osnabrück is veel sterker dan Offenbach en speelt werkelijk waar heel goed voetbal en wint met maar 2-0. Na de wedstrijd gaan spelers en fans samen de hekken in om de overwinning te vieren. Voor het verslag klik je hier.

feykie11

07-08-’12. In een geweldige ambiance speelt Feyenoord de return voor de voorronde van de Champions League in De Kuip. Feyenoord heeft aan een 1-0 overwinning genoeg om door te gaan naar de volgende voorronde. Een prachtige Tifo-actie met de boodschap ‘daar zijn we weer’ kleurt de Noorzijde en Bengaals vuur verhoogt de sfeer nog meer. Lang is het 0-0 en mist Feyenoord levensgrote kansen en dan is het ook Dinamo dat op een 0-1 voorsprong komt diep in blessuretijd. De Champions League droom van Feyenoord is alweer voorbij. Voor het verslag klik je hier.

utrfey19

12-08-’12. Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisie seizoen 2012/2013 moeten we naar Utrecht waar Feyenoord het opneemt tegen de plaatselijke FC. Feyenoord mist wederom veel kansen, maar komt vlak voor rust toch op een 0-1 voorsprong tot grote vreugde van het uitvak. Bij deze stand zou het ook blijven en Feyenoord doet gelijk goede zaken. Voor het verslag klik je hier.

feyhee13

18-08-’12. De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen voor Feyenoord tegen SC Heerenveen. Voor de wedstrijd wordt een 1 minuut stilte voor Feyenoorders die ons ontvallen zijn gehouden. Dit zou eigenlijk al tegen Mallorca gebeuren maar toen werd het voor het gemak maar overgeslagen. Een prachtig doek met veel namen van overleden Feijenoorders en een adembenemende minuut stilte. De wedstrijd zelf eindigd in 1-1, Mathijsen die zijn debuut voor Feyenoord maakte werd met rood van het veld gestuurd. Voor het verslag klik je hier.

feyspa22

23-08-’12. Nadat Feyenoord uitgeschakeld is door Dinamo Kiev in de voorronde van de Champions League loodt het Sparta Praag voor de voorronde van de Europa League. In de kroegen op Zuid bereiden we ons in een het zonnetje voor op de belangrijke wedstrijd. De wedstrijd verloopt alleen niet zoals we gehoopt hadden Feyenoord staat na 30 minuten spelen al 0-2 achter en de Ultra’s in het uitvak hebben bijna al hun kleren uitgetrokken van vreugde. Na 60 minuten maakt Nelom 1-2 en dan gaat Feyenoord opzoek naar de gelijkmaker. Het is invaller Anass Achahbar die in de slotminuten de 2-2 binnen hakt. Het voelt als een overwinning en we kunnen met een goed gevoel naar Praag. Voor het verslag klik je hier.

herfey17

26-08-’12. Voor de tweede uitwedstrijd van het seizoen reizen we naar Almelo. Onderweg krijgen we te horen dat de wedstrijd misschien word afgelast, dankzij de harde regenval is het kunstgrasveld bol komen te staan. Na lang wachten krijgen we het te horen dat de wedstrijd toch door gaat en komen we net op tijd aan in het uitvak. Feyenoord scoort in de eerste helft 2 keer en lijdt met 2-0 bij de rust. Dit had 3-0 kunnen zijn maar Sekou Cissé miste vlak voor rust een strafschop. Na rust maakt Heracles de aansluitingstreffer en wordt het nog spannend. Ondertussen opent de Voetbal Eenheid de jacht op Feijenoorders in de thuisvakken een kat en muis spel volgt. De stand verandert niet en zo wint Feyenoord in Almelo van Heracles. Voor het verslag klik je hier.

spafey32

30-08-’12. Voor de uitwedstrijd tegen Sparta Praag reizen veel Feijenoorder richting de Tjechische hoofdstad. Sommige van ons reizen per auto andere per bus en we ontmoeten elkaar in het centrum waar we pre match drinking session houden. Van eerdere gevechten in de afgelopen dagen in praag is weinig te merken en er is veel politie aanwezig. Dan begint de tocht naar het stadion, een grote stoet Feijenoorders trekt door Praag met fakkels en gezang de politie wordt wakker en sluit ons niet veel later in. Iedereen wordt op kaart gecontroleerd en degene met kaart worden naar het stadion begeleid. In het uitvak hangt een goede sfeer en Feyenoord kan goede zaken doen. Dit blijft echter uit, Feyenoord verliest met 2-0 en het Europees avontuur zit er op. Voor het verslag klik je hier.

vitfey07edited

02-09-’12. Wederom een uitwedstrijd voor Feyenoord dit keer in de Arnhemse GelreDome tegen Vitesse. Weer het verhaal van veel grote kansen missen en dan is het Vitesse dat in de blessuretijd de 1-0 maakt. Voor het verslag klik je hier.

aswh21edited

08-09-’12. Het dikste lid van Cabras Feliz maakt vandaag zijn debuut dus wij stonden langs de kant met fakkels en rookbommen. Dit deden wij in 2011 ook al een keer, maar aangezien dit lid van Cabras Feliz de Bellamy van het amateurvoetbal is die sneller van club wisselt dan van sokken, stonden we een jaar later  weer langs de kant om hem te supporten bij zijn debuut bij ASWH 6 in Hendrik-Ido-Ambacht (of all places). Voor het verslag klik je hier.

feypec14

15-09-’12. De tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen PEC Zwolle staat in het teken van ‘RED DE KUIP’. Feyenoord wil een nieuw stadion en het oude zal dan waarschijnlijk tegen de grond gaan. Dit laat Het Legioen niet gebeuren en er zijn veel spandoeken te zien zoals: ‘Voor nog geen 300 miljoen verkopen we het huis van Coen’,  ‘Mensen die een nieuwe Kuip willen bouwen, kunnen geen echte Feyenoorders zijn’ en op Vak W1 spandoeken met daarop: één Arena is al erg genoeg, tegen het moderne voetbal & tegen een nieuw stadion. De stadionclub wint de wedstrijd overigens met 2-0. Voor het verslag klik je hier.

psvfey21

23-09-’12. Voor de tweede keer in het jaar 2012 reizen we af naar Eindhoven voor PSV – Feyenoord. Dit keer gelukkig niet zo’n lange trein reis. Als we aankomen in Eindhoven zijn de Feyenoord-liederen al hard te horen en ook in het stadion zijn we vocaal de baas. Voetballend helaas niet Feyenoord verliest met 3-0. Na de wedstrijd kunnen we niet gelijk weg en zien we hoe de boeren van PSV ons uitdagen, als ze uiteindelijk allemaal zijn weggerend of zijn opgepakt kunnen we naar huis. Voor het verslag klik je hier.

necfey05edited

26-09-’12. In September spelen we twee keer in 1 week tegen NEC. Eerst uit in Nijmegen voor de KNVB Beker. We trekken ’s middags al vroeg het centrum in waar we met een grote groep genieten van de PMDS. We verruilen de kroeg dan voor de Ierse pub in Nijmegen waar ook nog Rotterdamsche tering herrie word gedraaid. Binnen een paar minuten is de pub omsingeld door politie, Mobiele Eenheid en de Voetbal Eenheid. Waarom, is ons nog steeds een raadsel. Aan het begin van de avond zetten we koers richting het stadion. Bij de Eendracht vlakbij het stadion doen we dan nog een biertje voor we naar de wedstrijd gaan. We zijn nog maar net binnen en Feyenoord staat al 0-1 achter. Feyenoord herpakt zich en na 90 minuten staat het 2-2. Dan gaan we verlengen, wat ook geen winnaar lijkt op te leveren maar als niemand het meer verwacht schiet Lex Immers Feyenoord na 120 minuten voetbal naar de volgende ronde. Onderweg naar de auto worden we nog even opgehouden door heuse Nijmegen Hooligans, maar kunnen we niet veel later tevreden naar huis. Voor het verslag klik je hier.

feynec12

29-09-’12. De tweede keer in een week dat Feyenoord NEC Nijmegen treft en dit keer gaat het iets gemakkelijker dan de woensdag daarvoor, Feyenoord wint met 5-1. Lex Immers maakt een hattrick en Graziano Pellè maakt zijn eerste twee doelpunten voor Feyenoord. Voor het verslag klik je hier.

grofey30

07-10-’12. Oktober begint met een uitwedstrijd in en tegen Groningen. We vertrekken al vroeg en met de nodige drank in de auto hoeven we onderweg alleen te stoppen om te pissen. Na lang wachten bij het omwissel punt rijden we door project X dorp Haren naar de Groningse Euroborg. In de Euroborg komt Feyenoord vroeg op voorsprong, maar bij het maken van de 0-1 raakt aanvaller Sekou Cissé geblesseerd. Niet veel later komt FC Groningen op 1-1 en na 26 minuten spelen staat Feyenoord al met 10 man als Terence Kongolo met rood het veld moet verlaten. Door de man meer situatie komt Groningen op 2-1, maar in de blessuretijd van de wedstrijd is het verdediger Bruno Martins Indi die Feyenoord naast Groningen zet: 2-2. Feyenoord heeft vandaag strijd getoond en dat werd beloond. Voor het verslag klik je hier.

nikeup17

14-10-’12. Interland-weekenden hebben ook zo z’n voordelen meestal wordt er in lagere divisies in het buitenland wel gevoetbald en ideaal dus om te groundhoppen. Zo ook op 14 oktober als we Sint Niklaas tegen AS Eupen bezoeken. Met 396 andere supporters zien wij hoe Sint-Niklaas na 10 minuten op achterstand kwam door een doelpunt van Santos. Vier minuten later scoorde Ibusuki de 0-2 en in de 20ste minuut keek Sint-Niklaas zelfs tegen een 0-3 achterstand aan door wederom een doelpunt van Ibusuki.  7 minuten voor de rust kwam Sint-Niklaas terug met de 1-3  M’Bayo. Even leek het erop dat Sint-Niklaas terugkwam in de wedstrijd maar nadat Ibusuki 8 minuten voor tijd zijn derde doelpunt scoorde was de vijfde nederlaag op rij een feit. Zelfs de tifosi van Sint Niklaas (een vrouw met een trommel) kon dit verlies niet voorkomen. In een stadion met meer reclameboren moeten we toch wel concluderen dat dit een van de meest tegenvallende trips is die we tot nu toe hebben gemaakt. Voor het verslag klik je hier.

vvvfey35

21-10-’12. Met een volle tas met drank stappen we ’s ochtends vroeg in de trein naar Venlo. Vrij vervoer regeling vandaag maar het centrum van de Limburgse stad mogen we niet in. In de trein komen we er achter dat de trein wegens spoorwerkzaamheden niet verder zal rijden dan Eindhoven Centraal. Dus moeten we vanaf Eindhoven met de bus naar Venlo. In een bus met voorin 60 plussers, halverwege twee gok negerTs die op elke wedstrijd in Afrika gegokt hadden (en ze allemaal goed hadden) en in Venlo hun geld gingen innen en achterin zat het vol met Feyenoorders. Mooie combinatie. De muziek in de bus was alleen voor de 60 plussers. Drie kwartier lang naar ABBA luisteren dat houdt niemand vol, dus al snel galmden de Feyenoord-liederen door de bus. De buschaffeur was daar niet zo gecharmeerd van en na meerdere waarschuwingen stopte hij de bus op de vluchtstrook voor een laatste waarschuwing. In de kantine van het gastvrije Venlosche Boys houden we de PMDS voor de naar het stadion gaan. Feyenoord staat in Venlo al snel 2-0 achter maar wint uiteindelijk met 2-3. Dus kan iedereen weer massaal de hekken in . Voor het verslag klik je hier.

wgojj05

27-10-’12. Een dag voor de Klassieker is het weer tijd om de training van Feyenoord te bezoeken. Dit keer niet op Varkenoord maar in De Kuip zelf. Bij binnenkomst worden door stewards veel fakkels afgepakt wat tegen de afspraken met Feyenoord is. Niet dat het iets geholpen heeft want als de spelers het veld betreden ontstaat er de bekende fakkelzee en worden de spelers op scherp gezet. Voor het verslag klik je hier.

feyaja23

28-10-’12. De enige echte Klassieker Feyenoord – Ajax word vandaag gespeeld. Voor de wedstrijd neemt de held van het vorige seizoen John Guidetti afscheid van het Legioen En als de beide teams het veld betreden is het een chaos op de Noordzijde met vlaggen, bengaals vuurwerk en een prachtige Tifo-actie. Feyenoord komt in de eigen Kuip op een 0-1 achterstand, maar na 23 minuten komt Feyenoord terug in de wedstrijd door een doelpunt van de 18-jarige debutant Jean-Paul Boëtius. Vlak na rust komt Feyenoord weer op achterstand en krijgt het grote kansen om gelijk te maken maar het doelpunt valt niet. Ajax-verdediger Moisander moet dan met rood het veld verlaten en Feyenoord ruikt bloed. In de slotminuten van de wedstrijd is het Graziano Pellè die op fenomenale wijze Feyenoord naast Ajax volleyed. 2-2 is dan een terechte uitslag en Feyenoord heeft het in 2012 zeer goed gedaan tegen de aartsrivaal. Voor het verslag klik je hier.

s04san16

30-10-’12. Dinsdagavond niks te doen, dus op naar Duitsland voor de DFB Pokal-wedstrijd FC Schalke ’04 – SV Sandhausen. Schalke is natuurlijk niet onze favoriete buitenlandse club maar je moet wat als je verveelt. In de Veltins Arena is FC Schalke ’04 sterker dan Sandhausen wat uitkomt in de tweede Bundesliga en wint uiteindelijk met 2-0 met doelpunten van o.a. Affelay en Huntelaar. Zo hebben we onze dinsdagavond toch nog nuttig ingevuld, al heeft er een van ons wel een echtscheiding aan z’n broek na deze trip. Voor het verslag klik je hier.

xerfey07

01-11-’12. Op Het Kasteel de 3e ronde van de KNVB Beker op het programma. Feyenoord moest aantreden tegen de amateurs van Xerxes DZB. Ook uit Rotterdam een heuse derby in de beker dus. In de bekende kroegen op Spangen bereiden vele Feijenoorders zich voor op dit treffen en er hangt een echte bekersfeer. In de eerste helft wist geen van beide teams het net te raken . Na een kwartier in de tweede helft was er eindelijk verandering op het scorebord toen Xerxes de bal in eigen doel werkte. Hierna wist Feyenoord te scoren in de 69ste en 72ste minuut door doelpunten van Terence Kongolo en Ruud Vormer. In de 5 minuten voor tijd benutte Lex Immers een penalty waardoor de eindstand op 0-4 kwam. Voor het verslag klik je hier.

twefey31

04-11-’12. Donkere wolken boven de Grolsch Veste. Feyenoord verliest kansloos met 3-0 in Enschede van FC Twente. Voor het verslag klik je hier.

feyrod06

11-11-’12. Vandaag pas de eerste thuiswedstrijd om half 3 voor Feyenoord. Feyenoord komt in de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade al na 20 seconden op voorsprong. Graziano Pellè lijkt zijn draai te hebben gevonden in Rotterdam. Bij de rust staat Feyenoord voor met 3-2, na de rust krijgt Roda JC een rode kaart en dat geeft Feyenoord de gelegendheid om nog twee keer te scoren. Einstand: 5-2. Voor het verslag klik je hier.

feywil25

18-11-’12. Feyenoord boekt op 18 november een eenvoudige 3-0 overwinning geboekt op nummer laatst Willem II. Door deze overwinning komt Feyenoord wat steviger in de top vijf van de eredivisie te staan. In een niet hele spannende wedstrijd opende Lex Immers voor de rust de score. In de tweede helft bleek het gezang van het legioen richting Graziano Pellè te werken, de spits scoorde twee keer. Zo komen Immers en Pellè na zondag op gelijke hoogte op de topscorerslijst. Beide spelers hebben dit seizoen dan acht keer gescoord. Voor het verslag klik je hier.

azfey10edited

25-11-’12. Vandaag weer vroeg bij De Kuip aanwezig, want een aantal van ons gaan met de partybus van DeFeijenoorder richting Alkmaar voor AZ – Feyenoord. Onder het genot van een PMDS die in sneltrein vaart verloopt en Rotterdamsche teringherrie komen we steeds dichter bij Alkmaar. We rijden het AFAS Stadion voorbij om de PMDS voort te zetten even buiten Alkmaar. Maar dan worden we aangehouden door de politie, er word uitgelegd waar we heen willen en wat onze bedoelingen zijn. Na legaal wildplassen mogen we verder. Wederom worden we (400 meter voor het cafe nota bene en midden op een kruispunt) staande gehouden door de politie. Overleg lijkt niet te helpen en de politie lijkt de gemaakte afspraken niet na te komen. We worden naar het stadion gestuurd waar we tot vlak voor de wedstrijd in de bus blijven om te feesten. Dat feest wordt nog groter als Feyenoord met 0-2 wint in Alkmaar en voor ons begint een heerlijke terugreis. Voor het verslag klik je hier.

feyrkc45

01-12-’12. December begint met een wedstrijd tussen de trainers en broers Ronald Koeman en Erwin Koeman, Feyenoord – RKC Waalwijk dus. Door twee doelpunten van Graziano Pellè wint Feyenoord met 2-0. Dat is nog maar het begin van de avond want er is nog een prachtig feestje op de houseboot die tot 2 uur ‘s nachts de Maas onveilig gaat maken. Met vele andere Feijenoorders stampen we ons helemaal kapot op Rotterdamsche teringherrie. Het bleef nog lang gezellig! Voor het verslag klik je hier.

nacfey30

09-12-’12. In Breda is dit ons uitzicht in de wedstrijd tegen NAC. Aan de ene kant maar goed ook want het was niet om aan te gluren. Feyenoord komt na 5 minuten op voorsprong, maar in plaats van opzoek te gaan naar de 2-0 speelt het niet goed en krijgt het de gelijkmaker om de oren. Janmaat moet in de eerste helft al laten en het lijkt een zware middag ten voor Feyenoord. Maar Feyenoord komt in de tweede helft gewoon 1-2 voor door een strafschop die werd benut door Immers. NAC staat dan ook nog maar me 10 man op het veld, maar een minuut daarna ligt de bal er dan aan de andere kant in 2-2. Wat ook de eindstand is. Voor het verslag klik je hier.

feyado19

16-12-’12. In het ene laatste eredivisieduel van 2012 komt Den Haag naar De Kuip, met weer eens een redelijk gevuld uitvak. Feyenoord wint met 3-2 van de Hagenezen. In de slotfase van de wedstrijd wist Feyenoord deze overwinning pas veilig te stellen. In wedstrijd met veel passie en strijd wisten de Hagenezen tot twee keer toe op gelijke hoogte te komen, maar op de 3-2 van Feyenoord hadden de groen/gele geen antwoord en bleef Feyenoord opnieuw ongeslagen. Ook in deze wedstrijd wisten Graziano Pellè en Lex Immers het net weer te vinden. Net als een week eerder in de uitwedstrijd tegen NAC Breda eindigde dit duel in 10 tegen 10, doordat scheidsrechter Ruud Bossen in de tweede helft zowel Bruno Martins Indi als Tom Beugelsdijk met rood van het veld stuurde. Voor het verslag klik je hier.

heefey14edited

19-12-’12. Voor de 1/8e finale van de KNVB Beker reizen we weer naar Heerenveen. Waar we een half jaar geleden nog de tweede plaats van de Eredivisie zeker stelde. In Emmeloord doet een gedeelte van ons alvast de PMDS, en zij die moesten werken deden dat snel in de auto. Uiteindelijk allemaal in het uitvak waar een geweldige sfeer hing die ver buiten het stadion al te horen was. Feyenoord komt in de wedstrijd tegen SC Heerenveen twee keer op voorsprong maar SC Heerenveen maakt twee keer gelijk waarvan de laatste in de blessuretijd van de wedstrijd. De verlenging die volgt levert geen winnaar op maar de penalties doen dat wel. Na het nemen van ontelbaar aantal strafschoppen wint Feyenoord en gaat het door naar de kwartfinale van het KNVB Bekertoernooi. Tot grote vreugde van de meegereisde fans. Voor het verslag klik je hier.

grofey25edited

23-12-’12. De laatste wedstrijd van 2012  is zeker geen bloedstollende. Feyenoord wint in eigen huis van FC Groningen met 2-1 en gaat als gedeeld derde op de ranglijst de winterstop in. Voor het verslag klik je hier.

Foto’s dit jaar kwamen van: Timo On Tour, Dalin010, Oi, Dimitri, Gespuis & Laurens.