Cabras Feliz in 2013

Bij het afsluiten van het jaar hoort natuurlijk een jaaroverzicht. En ook dit jaar bezochten we flink wat wedstrijden dit seizoen zowel in eigen land als in het buitenland. Van Europa League tot aan de Regionalliga in Duitsland. Noem het maar op. We reisden Feyenoord (bijna) overal achterna en we beleefde wederom een topjaar. We hebben alle hoogte en dieptepunten van het laatste gedeelte van seizoen 2012/2013 en het eerste gedeelte van seizoen 2013/2014 voor jullie in een chronologische volgorde gezet. Veel kijk en leesplezier en tot volgend jaar.

nufcefc60

02-01-’13. Het jaar 2013 is net 1 dag oud als we naar de ferry naar Newcastle pakken. Een dag later speelt Newcastle United tegen Everton FC. Onderweg is onze huisfotograaf behoorlijk zeeziek en terwijl wij in de bar rondhangen kotst hij alles onder. De volgende dag komen we aan in Newcastle en we frissen ons op en gaan gelijk groundhoppen. We bezoeken de stadions van Gateshead, Sunderland & Newcastle Blue Star. Tegen het einde van de middag ontmoeten we Tom en z’n maat Liam. Tom volgt Cabras Feliz al sinds het begin en is een echte Newcastle fan die zijn club overal achterna reist. De twee ‘lads’ nemen ons mee op een kroegentocht voor de PMDS geheel in Engelse stijl en in een bar met Engelse tieten. In de pubs is het vertrek van Demba Ba (vertrok op de wedstrijddag naar Chelsea uit Londen) het gesprek van de dag en dan niet in positieve zin. Vandaag zal Cissé (niet Sekou) hem in de spits vervangen. We zetten pas laat koers richting St. James’ Park en als we onze plaats in het stadion hebben gevonden is er al afgetrapt. Als we net onze billen tegen het plastic stoeltje drukken kunnen we alweer opstaan, want het is Cissé die de 1-0 voor Newcastle United op het scorebord brengt. ‘Are you watching Demba Ba?’ klinkt het vanaf de tribunes. Newcastle weet de voorsprong niet vast te houden en verliest, mede door een geweldige vrije trap van Baines, met 1-2 van Everton. Na de wedstrijd duiken we nog even de kroeg met onze nieuwe Engelse vrienden en als hun de laatste bus naar huis pakken gaan wij even fish & chips scoren. Meer over deze trip in het fotoverslag en voor dat verslag klik je hier.

trai020fey10

19-01-’13. De winterstop is bijna afgelopen en Feyenoord hervat de competitie tegen aartsrivaal Ajax. De zaterdag voor de wedstrijd staat de laatste training voor de Klassieker op het programma en zo’n 2000 Feyenoord fans verzamelen zich in de Kuip en steken fakkels en rookbommen af. Ondanks het belachelijke fakkelverbod dat het bestuur oplegde. Voor het verslag klik je hier.

ajafey38

20-01-’13. De dag van de Klassieker. We reizen op eigen gelegenheid af naar Amsterdam want Feyenoord-fans zijn nog altijd niet welkom tijdens Ajax – Feyenoord. Welkom of niet wij hebben een kaartje weten te bemachtigen en nemen plaats in de Amsterdam ArenA. Feyenoord begint nog redelijk aardig aan de wedstrijd, maar daar is ook alles mee gezegd. Ajax wint met 3-0 en voor ons is het een zware middag. Enige hoogtepunt van de wedstrijd: de sneeuw op het dak van de ArenA is te zwaar geworden en komt door het dak naar beneden zetten. Na de wedstrijd zoeken we snel onze auto op en door de sneeuw rijden we naar huis. Maar 1 ding is zeker: ‘You can’t ban a Feyenoordfan’. Voor het verslag klik je hier.

feytwe09

27-01-’13. De 1908e wedstrijd van Feyenoord vandaag tegen FC Twente en dat laten de boys van FRL & het TIFO team vandaag zien. Een prachtig spandoek met daarop alle wedstrijden is te zien tijdens de opkomst van de beide elftallen. Helaas ook het enige hoogtepunt van vandaag, de wedstrijd eindigt in een bloedeloze 0-0. Voor het verslag klik je hier.

psvfey23

30-01-’13. Voor de kwartfinale van de KNVB Beker moet Feyenoord wederom dit seizoen naar Eindhoven. Na een sfeervolle trein reis komen we aan in een half leeg Philips Stadion. PSV komt op een 1-0 voorsprong, maar nog voor rust houdt Graziano Pellè de spanning erin en maakt de 1-1. Dit tot grote vreugde van het uitvak en de vele Feyenoord-fans op losse kaarten die op de PSV tribune zitten. Zij juichen massaal en rennen het halve stadion door van vreugde. In de tweede helft beslist PSV-er Mark van Bommel de wedstrijd in het voordeel van PSV. Feyenoord verliest met 2-1 en kan het bekertoernooi (waarin het alleen maar uitwedstrijden speelde) met opgeheven hoofd verlaten. Voor het verslag klik je hier.

wilfey39

03-02-’13. Voor de wedstrijd Willem II – Feyenoord bezoeken we eerst Gilze, wat ook de opstapplaats is voor de autocombi. In het centrum van Gilze houden we met een grote groep een gezellige PMDS voordat we ons richting het Koning Willem II Stadion begeven. Feyenoord boekt in Tilburg de eerste overwinning van 2013. De Rotterdammers zijn met 1-3 te sterk voor Willem II dat laatste staat. Voor het verslag klik je hier.

abrwe35

09-02-’13. We reizen af naar het Duitse Bielefeld waar we wederom een wedstrijd in de 3. Liga bezoeken. De nummer 4 tegen de nummer 15 spelen in de SchücoArena tegen elkaar oftewel: Arminia Bielefeld tegen Rot Weiß Erfurt. Voor het stadion kopen we wat Jägermeisters voor 1 euro per stuk om onszelf warm te houden en dat is ook wel nodig, want de gevoelstemperatuur is -30 graden en er ligt ook voldoende sneeuw. In het stadion hangt er een fantastische sfeer ondanks dat het stadion maar voor de helft gevuld is. De Ultras van Bielefeld maken negentig minuten lang sfeer en het uitvak wordt haast in de fik gestoken door de aanwezige uitfans. Wedstrijd wordt beslist in het voordeel van de thuisploeg: 2-0. Voor het verslag klik je hier.

feyaz30

10-01-’13. We zijn net een beetje uitgeslapen van onze trip naar Bielefeld als we al weer aan het bier zijn in de kroegen op Zuid. Vandaag komt AZ op bezoek in de Kuip. Feyenoord doet hele goede zaken want het verslaat AZ met 3-1 en stijgt naar de derde plaats in de Eredivisie.  Alleen het vele juichen komt onze bebrilde kameraad duur te staan. Voor het verslag klik je hier.

pecfey05edited

17-02-’13. We verzamelen in Zwolle want Feyenoord moet aantreden tegen PEC. Na een gezellige PMDS in de Ierse Pub van Zwolle begeven we ons richting het IJseldelta Stadion. Daar wordt het minder gezellig want Feyenoord staat binnen no time (Da’s Engels) met 2-0 achter. Feyenoord vecht zich in de wedstrijd terug tot 2-2, maar de Zwollenaren winnen uiteindelijk met 3-2. Voor het verslag klik je hier.

feypsv28

24-02-’13. In een koude Kuip staat de topper Feyenoord – PSV op het programma. De wedstrijd staat in het teken van Red De Kuip, dit is te zien door de vele protestdoeken en een prachtige TIFO-actie waarin De Kuip centraal staat. Feyenoord lijkt dit seizoen onverslaanbaar in eigen huis en wint de eerste topwedstrijd van dit seizoen, PSV wordt verslagen met 2-1. Voor het verslag klik je hier.

genand09

02-03-’13. Terwijl iedereen in Nederland om 18:00 uur aan tafel gaat om te eten, spelen ze in België voor de halve finale van de beker en wij waren erbij. In Genk gaan KRC Genk & RSC Anderlecht uitmaken wie er doorgaat naar de finale van de beker van België. Aangezien Anderlecht de eerste wedstrijd met 1-0 heeft gewonnen moet Genk met 2-0 winnen om door te gaan naar de finale. Het is geen goede wedstrijd, maar wel een spannende. Na 90 minuten spelen staat het 1-0 voor de thuisploeg en gaan we verlengen. In de verlenging wordt er niet meer gescoord dus moet de beslissing vanaf elf meter komen. In een zenuwslopende strafschoppen serie beslist de Genkse doelman de wedstrijd. Hij stopt een strafschop en schiet vervolgens er zelf 1 binnen. Genk gaat door naar de finale. Voor het verslag klik je hier.

necfey07edited

03-03-’13. We reizen met de partybus van FRL af naar Nijmegen. Onderweg is het een groot feest en wordt de A15 versiert met een doek van Wesley Verhoek die Jermaine Lens van PSV wurgt. In de bus drinken we weer genoeg en we zetten de PMDS voort bij de Eendracht. In de Goffert speelt Feyenoord N.E.C. helemaal zoek en wordt het 0-3, met een hoofdrol voor Jean-Paul Boëtius die 2 keer scoort. Voor het verslag klik je hier.

rodfey13

10-03-’13. Voor de wedstrijd Roda JC – Feyenoord roepen supporters elkaar via social media om geen plaats te nemen in het uitvak vanwege de belachelijke combiregeling.  Ondanks de oproepen zit het uitvak weer bomvol. Wij besluiten op eigen vervoer richting Kerkrade te gaan. Via Twitter nemen we contact op met een Roda supporter die voor ons wel kaarten wil regelen. Bij een pompstation vlakbij het stadion komt hij op een scooter aangereden drukt ons de kaartjes in de handen en is zo snel als hij gekomen is ook weer vertrokken. Niet voor iedereen gaat het zo makkelijk, de partybus van FRL wordt onderweg staande gehouden en terug gestuurd naar Rotterdam. In het Parkstad Limburg Stadion nemen we plaats naast het uitvak waar meer mensen van de FLKG (Feyenoord Losse Kaarten Groep) zitten. Feyenoord wint met 0-1 bij Roda en in de thuisvakken klinkt gewoon ‘we shall not be moved!’. Buiten zoeken de Roda fans de confrontatie met de Mobiele Eenheid. Na een gevecht van een kwartier kunnen we terug naar onze auto en terug naar huis. 3 punten rijker. Voor het verslag klik je hier.

feyutr25

17-03-’13. Met 1 punt minder dan aartsrivaal Ajax begint Feyenoord aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Voor de wedstrijd is er een prachtig spandoek te zien waarop Olli het opneemt tegen de mascottes van de ploegen waar Feyenoord nog tegen moet spelen. In het uitvak zorgen de Utrechters met fakkels en rookbommen ook voor genoeg sensatie. Na 11 minuten wedstrijd herdenken zowel Feyenoord als Utrecht-fans de een jaar eerder overleden Wlodi Smolarek. Feyenoord gaat met een 1-0 voorsprong rusten, maar na de rust gaat Stefan de Vrij in de fout en komt Utrecht geheel onverwachts op 1-1. Gelukkig duurt de gelijke stand niet lang en is het Janmaat die Feyenoord naar een 2-1 overwinning puntert. Na de wedstrijd is er een spandoek te zien in het uitvak waarop staat: ‘Liever verliezen van 010 dan 020 als kampioen te zien’. Voor het verslag klik je hier.

mepstp47

24-03-’13. Dit weekend een interland-weekend. Dat is natuurlijk extreem kut in een lopende competitie. We willen toch graag voetbal zien en omdat er weinig keus is reizen we af naar Duitsland voor een wedstrijd in de Regionalliga (4e niveau). SV Meppen – FC Sankt Pauli II is de wedstrijd die we bezoeken. In een koude MEP-Arena zien we het tweede elftal van cultclub FC Sankt Pauli met 1-2 winnen. Voor het verslag klik je hier.

heefey07edited

30-03-’13. Met de FRL partybus naar Heerenveen voor SC Heerenveen – Feyenoord. De tweede keer dit seizoen. Onderweg is het 1 groot feest en wordt er flink gedronken. Op de afsluitdijk stoppen we nog voor een groepsfoto, dat maakt het hele feest compleet. In het Abe Lenstra Stadion moet Feyenoord het vandaag zonder Graziano Pellè die door een gele kaart in de vorige wedstrijd geschorst is. Het gemis is te merken want Feyenoord bakt er niet veel van en verliest met 0-2, waardoor de landstitel uit zicht raakt. Voor het verslag klik je hier.

feyvvv12

05-04-’13. Feyenoord speelt thuis tegen VVV Venlo en voor de wedstrijd is er een prachtige pyroshow te zien. De wedstrijd zelf valt erg tegen, maar Feyenoord wint wel met 1-0. Na de wedstrijd is er gelukkig nog een feest op de houseboot en is het feesten geblazen op de Maas met vele andere Feijenoorders. Voor het verslag klik je hier.

fey020-15

09-04-’13. Dinsdag 9 april staat in het teken van de ‘mini klassieker’. Jong Feyenoord/Excelsior neemt het op Woudestein op tegen Jong Ajax. In een spannende wedstrijd wint Jong Feyenoord/Excelsior met 2-1 van de Amsterdammers. Voor het verslag klik je hier.

rkcfey32

14-04-’13. Vandaag zijn we in Wolluk, beter bekent als Waalwijk. Feyenoord speelt daar tegen de Rooms Katholieke Combinatie. Feyenoord komt al snel op een 0-1 voorsprong nadat het een strafschop heeft gekregen. Het lijkt dan een makkelijke middag te gaan worden. In het stadion ontstaan na de 0-1 wat opstootjes tussen RKC fans en de FLKG die uitlopen op een flinke vechtpartij. Nadat de rust is terug gekeerd vindt de ME het veilig genoeg om zelf maar eens een kijkje te komen nemen. Feyenoord vergeet de voorsprong uit te breiden en daarvan maakt RKC gebruik. Feyenoord verdedigd slap en dankzij een zee van ruimte kan Duits de 1-1 binnenschieten. Feyenoord verspeelt 2 belangrijke punten in Waalwijk. Voor het verslag klik je hier.

feyvit43

21-04-’13. Vitesse komt voor het eerst met een vol uitvak naar Rotterdam, omdat ze denken dat er wat te halen valt. Niets is minder waar. Feyenoord zet ‘Dynamo Vite$$ki’ makkelijk opzij. Met 2-0. Voor de wedstrijd overlijd de opa van de Molukse tak van Cabras Feliz. R.I.P. Voor het verslag klik je hier.

ohlrsc36

27-04-’13. We proberen 2 wedstrijden in de Bundesliga achter elkaar te bezoeken, maar beiden blijken uitverkocht. Onderweg mogen we een telefoon gebruiken van een Nederlander die in Duitsland woont en zo kunnen we opzoeken welke wedstrijden er nog meer zijn vandaag. We kiezen voor de Belgische play-off wedstrijd OH Leuven – Sporting Charleroi. We krijgen nog wat bier van hem mee en we zetten koers richting onze zuiderburen. We komen veel te vroeg voor de wedstrijd aan en zelfs de ticketverkoop is nog niet begonnen. Bij de plaatselijke tennisvereniging beginnen we aan de PMDS. We kunnen nog maar net tickets krijgen voor de wedstrijd en we nemen plaats in Stadion Den Dreef. We zien een bloedeloze 0-0 en we zijn dan ook gelijk na de wedstrijd vertrokken. Voor het verslag klik je hier.

feyher52

28-04-’13. Na een bloedeloze 0-0 in België, zijn we de dag erna wel toe aan wat doelpunten. We zijn aan het goede adres want Feyenoord wint met 6-0 van Heracles uit Almelo. In de rust stond het al 4-0 door doelpunten van Graziano Pellè (2x), John Goossens en Lex Immers. Na rust liet Feyenoord het tempo wat zakken, maar wist nog twee keer te scoren via Ruben Schaken en opnieuw Goossens. Voor het verslag klik je hier.

adofey05

05-05-’13. In de voorlaatste speelronde moet Feyenoord uit bij ADO Den Haag winnen om nog tweede te kunnen worden in de Eredivisie. In een uitvak waar de temperatuur rond de 40-45 graden ligt, zien we Feyenoord met 2-0 verliezen. Aangezien PSV wel gewonnen heeft kan Feyenoord geen tweede meer worden en zal het in de laatste wedstrijd tegen NAC zelfs de derde plaats nog moeten verdedigen. Voor het verslag klik je hier.

feynac38

12-05-’13. Feyenoord heeft zich geplaatst voor de play-off ronde van de Europa League. In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen volstond een 1-0 overwinning op NAC Breda om de derde plaats in de eredivisie veilig te stellen. Het enige doelpunt in de wedstrijd werd na een uur spelen gemaakt door Graziano Pellè, die daardoor het seizoen besluit met 27 goals. Door de winst op NAC is Feyenoord het hele seizoen 2012-2013 ongeslagen in De Kuip. Dat lukte Feyenoord voor het laatst in het seizoen 1996-1997. Voor het verslag klik je hier.

psva1feya1-06

30-05-’13. In het Polman Stadion van Heracles uit Almelo heeft landskampioen Feyenoord A1 de bekerfinale voor de jeugd verloren van PSV A1. Gesteund door zo’n 500 meegereisde supporters kwam Feyenoord A1 nog wel met 0-2 voor, maar verspeelde de voorsprong waardoor het na 90 minuten de stand 2-2 was en er moes worden verlengd. In die verlening zag Feyenoord A1 de beker aan zich voorbij gaan en PSV A1 won uiteindelijk met 3-2.

SAM_3930a

27-06-’13. Na een maand rust kunnen we ons alweer voorbereiden op het nieuwe seizoen. Zo’n 5000 Feyenoord supporters verzamelen zich bij De Kuip voor de eerste training van het nieuwe seizoen 2013/2014. Als de spelers even over 14:00 uur het veld betreden worden er op de Noordzijde van het stadion fakkels en rookbommen ontstoken. Onder luid applaus start de Rotterdamse ploeg de training onder leiding van trainer Ronald Koeman. Tijdens de training was er ook een eerbetoon voor de ongeneselijk zieke ‘Rooie’ Marck gehouden. Als de training al een tijdje bezig was werd er een enorm spandoek met daarop de beeltenis van ‘Rooie’ Marck ontvouwen en groene fakkels ontstoken. Ondersteund door zijn familie en kameraden nam hij nog afscheid van zijn medesupporters. Voor het verslag klik je hier.

scffey20

06-07-’13. Het seizoen kan natuurlijk niet beginnen zonder een paar mooie ‘pre-season friendlies’ en dan mag een wedstrijd tegen de amateurs van Sportclub Feyenoord niet ontbreken. Op Varkenoord scoren de profs van Feyenoord 7 keer. Wesley Verhoek, Graziano Pellè (3), Ruud Vormer, Elvis Manu en Ruben Schaken zijn de doelpuntenmakers. Voor het verslag klik je hier.

aswhfey24

13-07-’13. In de week dat bekend werd dat er voorlopig geen nieuw stadion komt voor Feyenoord speelt de ploeg van coach Ronald Koeman in Hendrik-Ido-Ambacht tegen ASWH. Langs de lijn hangt dan ook een spandoek met daarop de tekst: ‘Jullie plan was een illusie, dus trek je conclusie’. Op het veld bleef het lang 0-0, maar naar 40 minuten opende Graziano Pellè de score voor de Rotterdammers. Feyenoord zette daarna door en kwam voor rust nog op 0-2 door een benutte strafschop van Vilhena. Na rust liep Feyenoord verder uit op de Ambachtenaren en bepaalde Steenvoorden de eindstand nadat eerder Manu en Vormer al het net vonden. Voor het verslag klik je hier.

dorfey16edited

20-07-’13. Op zaterdag mogen we naar Dordrecht afreizen, want Feyenoord speelt daar in de voorbereiding een oefenwedstrijd. Al vroeg in de middag duiken we een Dordtse kroeg in waar we pas net voor de wedstrijd pas weer uitkomen. FC Dordrecht speelt pas net op kunstgras en daar heeft Feyenoord het altijd moeilijk op, dus komt het vandaag niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Veel maakt het niet uit en na de wedstrijd brengen we nog een bezoek aan de Dordtse horeca in het centrum, maar daar zitten ze niet echt op ons te wachten. Na wat vliegende/vallende parasollen en wat opgefokte serveerders besluiten we maar koers te zetten richting huis. Voor het verslag klik je hier.

fey29

21-07-’13. We zijn net bijgekomen van FC Dordrecht – Feyenoord als we naar De Kuip afreizen voor de Open Dag van het nieuwe seizoen. De Feyenoord-selectie van het seizoen 2013-2014 krijgt warm onthaal in een zonovergoten Kuip. Hoogtepunt van de dag is natuurlijk de traditionele landing van de helikopter met daarin de nieuwelingen Matthew Steenvoorden, Elvis Manu, Joey Sleegers en Jordy van Deelen. Voor het verslag klik je hier.

n we zijn natuurlijk niet de enige. Iedereen op Varkenoord is druk zich voor te bereiden op de wedstrijd…

feyget06

28-07-’13. In de jaarlijkse openingswedstrijd verslaat Feyenoord het Spaanse Getafe met. Feyenoord kwam op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Lex Immers waaraan een prachtige assist van Vilhena aan vooraf ging. Na rust verdubbelde Feyenoord de voorsprong door een eigen doelpunt van Spaanse kant.  Getafe CF leek de wedstrijd nog enigszins spannend te gaan maken nadat het de aansluitingstreffer had gemaakt, maar Feyenoord dat de hele wedstrijd de bovenliggende partij was geweest liet dit niet gebeuren en het was Wesley Verhoek die de eindstand op 3-1 mocht bepalen. Voor het verslag klik je hier.

pecfey32

04-08-’13. De Eredivisie begint voor Feyenoord in Zwolle tegen PEC. De wedstrijd begint pas half 5 dus alle tijd voor ons om in Zwolle centrum een biertje te gaan doen. Bij een Zwols café drinken Zwollenaren en Rotterdammers gezamenlijk een biertje en kijkt de politie van een afstand toe. De FLKG is weer in grote getallen aanwezig op de tribunes van het IJsseldelta stadion en er hangt zelfs een doek met ‘Bier, sos & hoeren’ en daarbij twee Cabras Feliz stickers naast het uitvak. Hulde! Minder hulde voor Feyenoord zelf, want dat verliest wederom in Zwolle. Dit keer met 1-2. Wel was er een mooi moment na 12 minuten: zowel het thuis- als uitvak herdenken een Zwolle supporter die overleden is aan kanker. Voor het verslag klik je hier.

feytwe59

11-08-’13. Feyenoord – FC Twente begint met een prachtige sfeer actie van het TIFO team. Bij de opkomst kleurt de Noordzijde rood/wit en daarna zwart/goud. Op voetbalgebied zit het Feyenoord niet mee, ook in de tweede wedstrijd in de competitie gaat Feyenoord onderuit. Na 28 wedstrijd ongeslagen te zijn in de eigen Kuip verliest Feyenoord met 1-4 van FC Twente. Wel gebeurt er iets magisch in De Kuip bij een 1-4 achterstand gaat het Legioen er massaal achterstaan en galmen de Feyenoord-liederen door het stadion. Buiten het stadion blijft het nog lang onrustig na het verlies van Feyenoord. Voor het verslag klik je hier.

ajafey24

18-08-’13. Voor de tweede keer in het jaar 2013 reizen we incognito af naar de hoofdstad waar Feyenoord het in de derde speelronde van de competitie het opneemt tegen aartsrivaal Ajax. Feyenoord begint prima in de Arena en het komt zelfs op voorsprong door een doelpunt van Graziano Pellè. Door onder andere een makkelijk gegeven strafschop komt Ajax nog voor rust op een 2-1 voorsprong. Na de rust doet Feyenoord er alles om de gelijkmaker binnen te schieten, maar dat gebeurt helaas niet. Feyenoord heeft na 3 wedstrijden nog geen punt gehaald, maar overwinning was er wel op de tribune: voor rust zien we groene rook op de tribune. Feijenoorders hebben een groene rookbom in het Ajax vak afgestoken! Zo gaan we stiekem toch met een goed gevoel weg uit de hoofdstad. Voor het verslag klik je hier.

kubfey20

22-08-’13. Feyenoord moet voor de voorronde van de Europa League aantreden tegen het Russische Kuban Krasnodar. De heenwedstrijd wordt gespeeld in Rusland waar een handje vol Feijenoorders naar toe is gereisd om hun club aan te moedigen. De Russen zijn veel beter dan Feyenoord en we zijn blij dat het maar 1-0 blijft voor Kuban Krasnodar. In de return in de Kuip moet Feyenoord met minstens 2-0 winnen om de groepsfase van het toernooi te bereiken. Voor het verslag klik je hier.

feynac20edited

25-08-’13. Feyenoord begint als nummer 18 van de Eredivisie aan de wedstrijd tegen NAC, maar daar valt niets van te zien. Feyenoord speelt met strijd en ook goed voetbal NAC met 3-1 van de mat. Graziano Pellè neemt de 3 Rotterdamse doelpunten voor zijn rekening, wat ook de eerste 3 punten in dit seizoen oplevert. Ook was er nog groene rook te zien, Vak W liet iedereen even herinneren aan de wedstrijd een week eerder in Amsterdam, door in dezelfde minuut als toen wat groene rookbommen af te steken. Voor het verslag klik je hier.

feykub26

29-08-’13. In een geweldige ambiance moet Feyenoord ten koste van Kuban Krasnodar de groepsfase van de Europa League zien te behalen. We zijn al vroeg op Varkenoord te vinden om ons goed voor te bereiden op wat komen gaat. Via een bevriende Engelsman horen we dat een andere Engelsman Seb genaamd opzoek is naar een kaart voor de wedstrijd. We halen Seb op en geven hem een dag om nooit te vergeten. In De Kuip is de sfeer geweldig en fakkels en rookbommen zorgen voor een geweldige chaos. De spelers zijn tot het bot toe gemotiveerd om vandaag te gaan winnen en zoekt gelijk de aanval. Dit resulteert in een strafschop na pas 3 minuten spelen. Helaas mist Graziano Pellè de strafschop, maar dit maakt hij na 7 minuten spelen alsnog goed door wel de 1-0 binnen te schieten. Toch blijft Kuban Krasnodar overeind en weet het de wedstrijd met 1-2 te winnen. De Europese droom eindigt ook dit jaar in de voorronde. En onze Engelse gast Seb? Die had een topavond: ‘Everybody was singing and jumping. Not only young lads, but old man, woman and guys with their girlfriends. Amazing!‘ Zijn eindconclusie luidde dan ook: ‘This is what football is all about‘. Voor het verslag klik je hier.

feyrod41

01-09-’13. Feyenoord wint voor de tweede keer dit seizoen, Roda JC wordt met 4-0 verslagen. Tijdens de wedstrijd probeerde de Voetbal Eenheid in samenwerking met stewards tot 3 keer toe een Feijenoorder van Vak S. Dit werd echter tot 3 keer toe voorkomen door zijn vrienden en andere fans. Na de wedstrijd wachtte de Mobiele Eenheid onderaan Vak S om de supporter alsnog mee te nemen, maar zij stuitte wederom op nu een hele grote groep supporters die niet gediend waren van de aanwezig van de Mobiele Eenheid. Uiteindelijk gingen deze dan ook ouderwets op de vlucht. Voor het verslag klik je hier.

roma14

01-09-’13. Terwijl de meeste van ons bij Feyenoord – Roda JC zitten, is er ook een delegatie Cabras Feliz naar Rome afgereisd om de wedstrijd AS Roma – Hellas Verona te bezoeken. Voor 60 euro per kaartje mogen we plaats nemen in een halfvol Stadio Olimpico. De fans van Hellas Verona zijn niet van plan in het uitvak te blijven en bereken uit om vervolgens de AS Roma aanhang uit te dagen. Een wedstrijdje fakkel gooien volgt waarin niet duidelijk wordt wie de beter fakkelgooiers zijn van de twee clubs. Op het veld is het wel duidelijk wie de betere is, de Giallorossi verslaan Hellas Verona met 3-0. Voor het verslag klik je hier.

necfey32

15-09-’13. In Nijmegen speelt Feyenoord met 3-3 gelijk tegen NEC, maar verliest het Nederlandse voetbal. De uitfans is een combi opgelegd, waar deze wedstrijd altijd op vrij vervoer te bezoeken was en iedereen die niet uit Nijmegen of omgeving komt wordt geweigerd aan de poorten van de thuisvakken, ondanks dat de meesten een geldige kaart hebben. De clubkaart verkoop was dan ook 1:1, waardoor het Goffert Stadion maar halfvol zat. Ondanks al deze maatregelen weten we toch binnen te komen en we zijn niet de enige, want bij de ingang zien we een goede bekende van ons wedstrijdprogramma’s van N.E.C. uitdelen. Toen deze op waren kon hij gewoon plaats nemen op de tribune. Hulde! Voor het verslag klik je hier.

feyutr08

22-09-’13. In een niet al te beste wedstrijd verslaat Feyenoord in de eigen Kuip FC Utrecht met 1-0. Kort voor rust scoort Tonny Vilhena voor de thuisclub. Door deze overwinning stijgt Feyenoord maar liefst 5 plaatsen op de ranglijst. Voor het verslag klik je hier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

26-09-’13. FC Dordrecht komt op bezoek voor de eerste KNVB Bekerwedstrijd van dit seizoen. 500 meegereisde supporters steunen de Schapenkoppen fanatiek. Feyenoord is duidelijk sterker dan de koploper van de Eerste Divisie. In de eerste helft opent Graziano Pellè de score en na rust zijn het Schaken en Armenteros die de eindstand op 3-0 bepalen, waardoor Feyenoord doorgaat naar de volgende ronde. Voor het verslag klik je hier.

feyado14

29-09-’13. Voor de derde keer in een week tijd bezoeken we een thuiswedstrijd van Feyenoord. In een lekker zonnetje kleurt de Noordzijde groen-wit-groen door een prachtige TIFO-actie. Feyenoord maakt de dag compleet door ADO Den Haag helemaal zoek te spelen en in de tweede helft staat het dan ook 4-0 voor de Rotterdammers. Toch geven de Hagenezen niet op en komen ze in de slotfase nog op 4-2. Voor het verslag klik je hier.

vitfey38

06-10-’13. We reizen af naar Arnhem waar Feyenoord een moeilijke uitwedstrijd tegen Vitesse wacht. Feyenoord begint de wedstrijd goed en via twee doelpunten in twee minuten tijd van achtereenvolgens Stefan de Vrij en Graziano Pellè gaat de ploeg met een comfortabele voorsprong de rust in. Dit tot grote vreugde van het uitverkochte uitvak en de vele Feijenoorders die op losse kaarten op de thuistribunes zitten. Na rust zoekt Vitesse vol de aanval. De geel/zwarten weten dan ook een aansluitingstreffer te maken en willen daarna nog een punt uit het vuur slepen, maar wonder boven wonder gaat de bal er niet meer in. Feyenoord wint van Vitesse met 1-2! Voor het verslag klik je hier.

eindhoven35

12-10-’13. Omdat het Nederlands elftal speelt is er geen Feyenoord dit weekend, maar dat betekend niet dat we thuisblijven. In de Jupiler League Eerste Divisie wordt er gewoon gevoetbald en dat is voor ons de reden om FC Eindhoven – FC Emmen te bezoeken. In een wedstrijd van laag niveau scoren beide teams 2 keer en delen ze de punten. Hoogtepunt van de dag was een spandoek in het uitvak:  ‘Als Drent ben je altijd stoned, omdat je tussen hunebedden woont’. Voor het verslag klik je hier.

gaefey09

19-10-’13. Zaterdagavond – 18:45, buscombi voor Feyenoord supporters, teruggestuurde partybus, een slechte behandeling voor de uit-supporters en in de laatste minuut een 1-2 voorsprong verspelen. Kortom: Go Ahead Eagles – Feyenoord. Voor het verslag klik je hier.

feyher17

27-10-’13. Gespannen gezichten in De Kuip. Na een slechte start in de Eredivisie kan Feyenoord vandaag de koppositie pakken in de Eredivisie, maar laat dit na. Thuis verliest het verrassend van Heracles Almelo. De club die nog nooit in De Kuip won komt op voorsprong, maar voor rust kan Jean-Paul Boëtius nog gelijk maken. Na rust valt Feyenoord weer aan, maar ontbreekt het aan scherpte en daarvan profiteert de Almelose club door met een hard schot de 1-2 voorsprong te pakken. Laat in de tweede helft krijgt Graziano Pellè nog rood voor een kopstoot. Feyenoord zakt door het verlies naar de achtste plaats op de ranglijst. Voor het verslag klik je hier.

feyhoe20

30-10-’13. Wederom een thuiswedstrijd in de beker voor Feyenoord. De Zeeuwse amateurs van HSV Hoek komen naar De Kuip. Veel Zeeuwen zijn met de club meegereisd, iets waar de meeste Eredivisieclubs nog een voorbeeld aan kunnen nemen. Net als tegen FC Dordrecht wordt ook deze wedstrijd gemakkelijk met 3-0 gewonnen, waardoor Feyenoord verder bekert. Voor het verslag klik je hier.

feyaz41

10-11-’13. Nadat we Cambuur-uit oversloegen (vanwege de zoveelste combi dit seizoen) is het AZ dat naar De Kuip komt. De wedstrijd staat in het teken van ‘Wij zijn Feyenoord’ met daarin Guy Fawkes maskers als hoofdrol. Verschillende doeken zijn te zien in De Kuip, maar de grootste is van FRL die bij de opkomst te zien is op de Noordzijde. Na 12 minuten zijn er ook protestdoeken van FRL kan te zien. Zoals vele zijn ze de combi’s zat: ‘Wij eisen vrij vervoer’ en ‘Anti Combi’ valt er te lezen. In een wedstrijd waar Feyenoord de betere is, komt AZ op voorsprong. Maar na rust tovert Feyenoord in 3 minuten tijd de achterstand om in een voorsprong. De Kuip ontploft! Helaas komt AZ via elf meter nog voor het einde op gelijke hoogte, waardoor er een 2-2 eindstand te zien is op het scorebord. Voor het verslag klik je hier.

rkcfey23

24-11-’13. Feyenoord verliest in Waalwijk met 1-0 van RKC. In een bijzonder slechte wedstrijd blijft het tot in blessure tijd 0-0, maar dan komt RKC op voorsprong wat ook gelijk het eindsignaal betekend. Voor het verslag klik je hier.

feypsv40

01-12-’13. Feyenoord begint maand december uitstekend, door PSV met 3-1 te verslaan. Een week nadat de ploeg van trainer Ronald Koeman onderuit ging tegen RKC Waalwijk, telde in de topper in de uitverkochte Kuip alleen de winst om aansluiting te houden bij de top in de eredivisie. Bij de opkomst is een doek van het Tifo-team te zien in het teken van de jeugd op Varkenoord en na 12 minuten zien we een doek die FRL in samen werking met de FIIIR heeft gemaakt voor Udo van Aken die 10 jaar geleden om het leven kwam door een laffe roofmoord. Feyenoord komt tegen de Eindhovenaren halverwege de eerste helft nog op achterstand, maar Jean-Paul Boëtius zorgt op slag van rust voor de gelijkmaker. Twee doelpunten van Graziano Pellè, waarvan één uit een strafschop, waren na rust voldoende voor de overwinning. Voor het verslag klik je hier.

heefey29

08-12-’13. Ondanks dat we ’s morgens vroeg onze auto gesloopt aantreffen, reizen we toch af naar Heerenveen. We weten snel een andere auto te regelen en zo kunnen we alsnog afreizen naar het Hoge Noorden. Langs de A6 staat de Mobiele Eenheid al klaar om de partybus te ontvangen. Alle inzittende worden op de foto gezet met hun ID-kaart onder hun neus alsof het de grootste criminelen zijn. Ook worden wedstrijdkaarten en spullen lukraak in beslag genomen. Gelukkig doen wij ons vandaag voor als Heerenveen supporter en hebben we dus voor de politie niks te vrezen. In  het Abe Lenstra Stadion moeten we plaatsnemen op Vak 410 en dat is toch wel apart als bij de eerste goal van Feyenoord het hele vak opspringt en juicht. Feyenoord wint de wedstrijd met 1-2, waardoor drie kostbare punten meegaan naar Rotterdam. Voor het verslag klik je hier.

feygro09

15-12-’13. Feyenoord start de belangrijke slotweek voor de winterstop met een overwinning op FC Groningen. De wedstrijd begint na een prachtige sfeeractie op Vak W, waarbij de clubkleuren zowel in doeken als in rookbommen te zien zijn. Ondanks de sfeeractie is Feyenoord nog niet helemaal wakker, want het zijn de Groningers die gelijk de aanval zoeken en de eerste kans krijgen na een paar seconden. Toch is het Feyenoord dat de score opent door een vroege treffer van Graziano Pellè. Daarna zakte de wedstrijd in, beide teams kregen nog een hand vol kansen, maar de afronding is niet zuiver genoeg om de stand te doen veranderen. Voor het verslag klik je hier.

herfey35edited

herfey35edited

18-12-’13. Feyenoord heeft voor de bekerwedstrijd tegen Heracles geen kaarten afgenomen voor het uitvak. Na bij een paar andere wedstrijd al gedreigd te hebben met een boycot, voegt de club nu daad bij het woord. We zijn het helemaal met Feyenoord eens, maar dat betekend niet dat we niet naar Almelo afreizen. Bij afslag Almelo rijden we een politiefuik in. Onze wedstrijdkaarten worden gecontroleerd en we mogen Almelo binnen rijden. Het is natuurlijk van de zotte dit soort praktijken, maar we zijn inmiddels wel wat gewent. Voor de wedstrijd krijgen we te horen dat Martin Koeman, vader van voormalig trainer Erwin en huidig trainer Ronald overleden is.Vandaar een minuut stilte en speelt Feyenoord vandaag met rouwbanden. Al snel merkt men dat er veel Feijenoorders op de thuistribunes zitten en wordt er een blik met stewards opgetrokken. Die natuurlijk maar wat graag aan supportertje pesten doen. Als de politie ook een kijkje komt nemen willen ze ons alsnog het uitvak in lozen, maar dit wijzen we beleeft af. Uiteindelijk bereikt Feyenoord via strafschoppen de kwartfinale en is onze trip toch niet voor niets geweest. Voor het verslag klik je hier.

feypec30

21-12-’13. De laatste wedstrijd voor ons in het jaar 2013: Feyenoord – PEC Zwolle. Feyenoord speelt prima en wint met 3-0 van de Zwollenaren. Tijdens de wedstrijd wordt de vader van trainer Ronald Koeman met sterretjes en vuurwerk herdacht. Feyenoord gaat uiteindelijk als de nummer 4 van de competitie de winterstop in. Wij bezoeken nog het bootfeest voor Feyenoord supporters, een mooie afsluiter van het jaar. Voor het verslag klik je hier.

Foto’s dit jaar kwamen van: Timo On Tour, Dalin010, Oi, Dimitri, Gespuis, Gespuis Senior, Dez, Mick, Pieter, Nick & Laurens.