Jaaroverzicht 2014

Het jaar 2014 was een bijzonder jaar met veel gebeurtenissen. Hieronder vind je een overzicht van alle wedstrijden die we het afgelopen jaar bezochten. We willen iedereen bedanken waarmee we hebben gedronken, geschreeuwd, gezongen en hebben gereisd en voor de mensen die wekelijks onze fotoverslagen bekijken. Iedereen bedankt voor de vele positieve reacties die we dit jaar gekregen hebben. We wensen iedereen een gelukkig nieuwjaar en in 2015 zijn we er weer!

brussels30

brussels19

12-01-’14. Het nieuwe jaar is twaalf dagen oud en de winterstop is nog een week bezig in Nederland, maar onze Zuiderburen zijn alweer aan het voetballen geslagen. We bezoeken RWDM Brussels – Sint Truiden in de Belgische Tweede Klasse. We zien een wedstrijd waar echt geen fuck gebeurd en het 86 minuten lang 0-0 blijft, maar dan 4 minuten voor tijd krijgt Brussels een strafschop en Sint Truiden een rode kaart. Het is Gounongbe die de strafschop verzilverd en Brussels naar een 1-0 overwinning schiet. Voor het verslag klik je hier.

utrfey30

utrfey33

19-01-’14. Feyenoord hervat de competitie in en tegen Utrecht. We reizen buiten de combi om naar de Galgenwaard af en hebben goed zicht op het bomvolle uitvak. FC Utrecht komt vroeg op voorsprong, een Feijenoorder op de thuistribune juicht niet na de openingstreffer van Utrecht en binnen no time is hij omsingeld door 20 man van FC Utrecht. Maar in zijn eentje houdt hij stand en wordt uiteindelijk door de politie van het vak begeleid. Verder zien we een geweldige wedstrijd waarin Feyenoord met 2-5 wint en vooral in de tweede helft heel goed voetbal laat zien. Het geloof groeit in Rotterdam en omstreken. Voor het verslag klik je hier.

ajafey10

ajafey12

22-01-’14. Feyenoord moet voor de kwartfinale van de KNVB Beker het opnemen tegen de aartsrivaal uit de hoofdstad. Natuurlijk reizen wij weer Feyenoord achterna, al betekent dat wel dat we voor de tweede keer dit seizoen plaats moeten nemen tussen het theaterpubliek van Ajax. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd er eerst onderhandeld over uitsupporters, maar dat feest ging weer eens niet door. Daarna werd er veel gespeculeerd in de media en op internet dat er honderden Feijenoorders de wedstrijd op losse kaarten zouden bezoeken. Burgemeester Aboutaleb deed zelfs een oproep op de regionale tv om niet te gaan. We gingen toch en we zagen Feyenoord de wedstrijd geweldige sterk beginnen en al vroeg staat het 0-1 door een doelpunt van Jean-Paul Boëtius. Dieptepunt van deze avond, een spandoek op (bi)Vak 410 over de aan kanker overleden Feyenoord supporter Rooie Marck. Ajax komt voor rust nog op 1-1 en loopt na de rust uit naar een 3-1 voorsprong. Feyenoord verlaat het bekertoernooi. Voor het verslag klik je hier.

adofey08

adofey13

25-01-’14. In een regenachtig Den Haag speelt Feyenoord zijn derde uitwedstrijd in een week tijd. Dit blijkt teveel te zijn voor de mannen van Ronald Koeman, want bij de rust staan de Hagenezen die vandaag hun liefde met Juventus vierden al met 2-0 voor. Feyenoord zette in de tweede helft een inhaalrace in, die succes leek te resulteren dankzij doelpunten van Jordy Clasie en Graziano Pellè. Uiteindelijk was het echter ADO Den Haag dat aan het langste eind trok. Roland Alberg maakte ruim tien minuten voor tijd het winnende doelpunt. Voor het verslag klik je hier.

feyvit03

feyvit26

31-01-’14. Een belangrijke wedstrijd voor Feyenoord op vrijdagavond. Vitesse staat op dat moment tweede op de ranglijst en komt op bezoek, bij winst kan Feyenoord het gat verkleinen. Bij de opkomst van de beide elftallen zit de sfeer er goed in: fakkels & vlaggen aan Feyenoord kant en Chelsea (!) vlaggen aan Vitesse kant. Graziano Pellè zet Feyenoord nog voor rust op een 1-0 voorsprong door zijn 16e doelpunt van dit seizoen te maken. Na een uur voetbal wordt het helaas 1-1 en helaas blijft het dat ook. Voor het verslag klik je hier.

feynec59

feynec09

08-02-’14. Na een vrijdagavond wedstrijd (Vitesse thuis) en een dinsdagavond wedstrijd (Roda uit) speelt Feyenoord vandaag een zaterdagavond wedstrijd in de eigen Kuip tegen NEC uit Nijmegen. Bij de opkomst kleurt De Kuip rood-wit-zwart en groen-wit-groen via een prachtige Tifo actie. NEC komt nog op voorsprong, maar Feyenoord weet dit nog voor de rust te herstellen en gaat met 2-1 rusten. Na de rust loopt Feyenoord uit naar 5-1 en doet het hele goede zaken. Voor het verslag klik je hier.

nacfey02edited

nacfey05edited

16-02-’14. Feyenoord gaat op bezoek bij NAC in Breda. Aangezien het Rat Verlegh Stadion het meest verschrikkelijke uitvak van de nationale competitie heeft besluiten we ook deze wedstrijd maar op losse kaarten te bezoeken. Voor we naar het stadion afreizen besluiten we eerst nog een biertje te drinken in de Irish Pub in Breda. Al snel staan er een aantal agenten binnen en worden onze wedstrijdkaarten en ID-kaarten in beslag genomen. Na enige tijd worden we naar buiten gebracht waar zo’n 40-45 agenten staan te wachten. De politie en ME besluiten ons naar Breda Centraal te begeleiden. We worden gevorderd en mogen Breda niet meer in tot het begin van de avond anders worden we aangehouden. We worden in de eerste beste trein gezet die niet eens naar Rotterdam, maar naar juist dieper Brabant in gaat. De eerste stop van de intercity trein is Roosendaal. We besluiten daar uit te stappen en de eerste beste horecagelegenheid in te duiken. We bestellen nog maar wat biertjes, stouwen ons vol met een prima bittergarnituur en proberen nog maar het beste van deze dag te maken. Voor het verslag klik je hier.

twefey26

twefey37

23-02-’14. Met de trein naar Enschede, want Feyenoord speelt daar tegen FC Twente. In een niet uitverkochte Grolsch Veste speelt Feyenoord een prima wedstrijd en staat het na 55 minuten spelen al met 0-2 voor door doelpunten van Graziano Pellè en Jean-Paul Boëtius. Het uitvak is door het dolle heen en de Feyenoord liederen galmen door een verder stil stadion. Toch ging Feyenoord niet met 3 punten naar huis. Nadat oud-Feyenoorder Castaignos de aansluitingstreffer had gemaakt, kwamen de Tukkers via een buitenspelgoal op gelijke hoogte in de 5e minuut van de blessuretijd. Zuur voor Feyenoord en een geheel onterecht punt voor FC Twente. Voor het verslag klik je hier.

0818

01-03-’14. Feyenoord traint nog een keer voordat het De Klassieker speelt tegen Ajax. Op zaterdagochtend verzamelen veel Feyenoord supporters zich in De Kuip met fakkels en rookbommen om de ploeg te laten beseffen wat er op het spel staat. Dat levert natuurlijk veel prachtige beelden op. Ook was er een statement te zien van de boys van Vak W tegen stadionverboden. Voor het verslag klik je hier.

kvkcer11

kvkcer41

01-03-’14. Na de laatste training voor Feyenoord – Ajax zit de spanning voor De Klassieker er goed in, dus om afleiding te zoeken steken we de grens over. Nadat we twee lifters hebben afgezet bezoeken we de wedstrijd KV Kortrijk – Cercle Brugge. In het Guldensporenstadion gaf KV Kortrijk voetballes aan Cercle Brugge. Na ruim een half uur voetbal stond de 4-0 eindstand al op het scorebord en konden de sjaals massaal de lucht in. Voor het verslag klik je hier.

feyaja18

feyaja15

02-03-’14. Een klassieker die nooit een klassieker werd, zo kan je Feyenoord – Ajax van dit seizoen het beste beschrijven. Op het veld viel het tegen en ook op de tribunes was er weinig te beleven. Dit mede omdat Feyenoord de sfeeractie van de supporters had verboden. Feyenoord kwam nog wel op voorsprong tegen de aartsrivaal, maar dat deed het dit seizoen al 2 keer eerder. Net als de twee wedstrijden in de hoofdstad geeft Feyenoord ook vandaag de voorsprong weg. Ajax wint met 1-2. Voor het verslag klik je hier.

grofey24edited

grofey27

09-03-’14. In het hoge noorden zien we Feyenoord goede zaken doen. Feyenoord is de hele wedstrijd de betere ploeg en wint terecht van FC Groningen. In een zonovergoten Euroborg is het vooral op de tribunes onrustig. De Groningse aanhang zet want anti Feyenoord liederen in en daar is een grote groep Feijenoorders die op losse kaarten zitten niet van gediend en springen op. Gelijk daarna volgt de 0-1 van Ruben Schaken. Het wordt onrustig in het stadion en dat zou het de hele wedstrijd blijven en ook buiten het stadion gaat het nog even door. Het maakt allemaal niks uit want door de 0-2 van Stefan de Vrij, pakt Feyenoord 3 wel verdiende punten. Voor het verslag klik je hier.

feyhee20

feyhee50

16-03-’14. Feyenoord boekt dankzij een sterke tweede helft een betrekkelijk eenvoudige overwinning op SC Heerenveen. Na een van beide kanten matige eerste helft trok Feyenoord na rust het initiatief naar zich toe, met doelpunten van Ruud Vormer en Lex Immers als resultaat: 2-0. Dankzij de overwinning loopt Feyenoord drie punten in op directe concurrent Vitesse, terwijl Heerenveen op een vrijwel onoverbrugbare achterstand is gezet. Voor het verslag klik je hier.

bayer33

bayer38

29-03-’14. Dit weekend hebben we 2 Engelsen vrienden uit Newcastle op bezoek en dan moet je die gasten natuurlijk mee op sleeptouw nemen. De eerste wedstrijd van dit weekend die ze met ons bezoeken is Bayer Leverkusen – Eintracht Braunschweig in de Duitse Bundesliga. Na een reis met veel keiharde muziek en drank komen we aan bij de BayArena. Een groot stadion aan de buitenkant, maar er is maar plaats voor 30.000 man aan de binnenkant. De wedstrijd valt tegen, maar we hebben alleen maar oog voor de sfeer in het overvolle uitvak. De fans van Braunschweig maken 90 minuten lang sfeer en blijven onvoorwaardelijk achter hun ploeg staan, dat al bijna op degraderen staat. De wedstrijd eindigt in 1-1 en we keren tevreden terug naar huis. Voor het verslag klik je hier.

feygae01

feygae44

30-03-’14. Door een 5-0 overwinning op de Go Ahead Eagles (aangemoedigd door een vol uitvak)  is Feyenoord tweede geworden op de ranglijst. In een speelronde waarin directe concurrenten Vitesse en PSV puntenverlies leden, pakte Feyenoord – aangemoedigd door onder meer 800 kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis – de volle buit dankzij doelpunten van Lex Immers, Tonny Vilhena, Jean-Paul Boëtius, Mitchell Te Vrede en Miquel Nelom. Voor het verslag klik je hier.

herfey11

herfey27

02-04-’14. Hoewel Feyenoord bijna niets heeft gecommuniceerd over de uitwedstrijd tegen Heracles is inmiddels duidelijk dat de wedstrijd –in navolging van de bekerwedstrijd tussen beide clubs eerder dit seizoen– met een leeg uitvak zal worden gespeeld. Feyenoord is het niet eens met de verplichte buscombi en het feit dat het 100 kaarten minder zou krijgen. Ondanks de berichten dat politie en stewards streng gaan controleren in Almelo en bij het stadion op Feijenoorders die in het thuisvak willen plaatsnemen, besluiten we toch af te reizen naar Almelo. Onderweg horen we dat al enkele supporters zijn aangehouden in het centrum, op de snelweg en zelfs in een parkeergarage dus nemen we de beslissing om via een toeristische route Almelo binnen te rijden. Dit lukt gelukkig allemaal en zonder gecontroleerd te worden kunnen we het stadion in. Helaas lukt dat niet iedereen er worden er ook een aantal Feijenoorders staande gehouden. Feyenoord komt na een achterstand nog voor rust op gelijke hoogte, tot vreugde van een paar supporters van Feyenoord. Hier zijn een paar (niet allemaal) Heracles fans niet van gediend, zij duwen en gooien bier over deze Feijenoorders heen. Op aandringen van deze Heraclieden worden deze supporters het stadion uitgestuurd door de politie. Omgekeerde wereld lijkt ons. Als de Feijenoorders het stadion verlaten klapt het Heracles publiek en roepen ze ‘Afvoeren‘ en ‘Ajax, Ajax‘. In Almelo zijn ze duidelijk nog niet klaar voor normalisatie. Gelukkig voor ons wint Feyenoord met 1-2 en hebben we er weer een bijzondere dag met een nare nasmaak opzitten. Voor het verslag klik je hier.

feyrkc08

feyrkc32

06-04-’14. In de wedstrijd tegen RKC Waalwijk viert Vak W vandaag zijn tweede verjaardag. Met sjaals en genoeg pyro zijn ze ook vandaag weer een aanwinst in het stadion. Wie ook een aanwinst is, is Feyenoord-spits Graziano Pellè. Na 4 wedstrijd geschorst te zijn geweest, beslist hij vandaag de wedstrijd door twee keer te scoren. Feyenoord blijft tweede op de ranglijst met 4 punten voorsprong op nummer 3 FC Twente. Voor het verslag klik je hier.

psvfey20

psvfey34edited

13-04-’14. Feyenoord was in de uitwedstrijd tegen PSV Eindhoven zowel op het veld als op de tribune de baas. Door de 0-2 overwinning die werd geboekt op PSV is Feyenoord zeker van directe plaatsing voor Europees voetbal, waarmee de doelstelling voor dit seizoen officieel is bereikt. De ploeg van trainer Ronald Koeman heeft bovendien uitstekende papieren voor de tweede plaats. Met nog twee duels te spelen heeft Feyenoord een voorsprong van vier punten op nummer drie FC Twente, terwijl bovendien de strijd om de titel nog altijd niet officieel is beslist. De zege op PSV kwam tot stand dankzij goals van Joris Mathijsen en Daryl Janmaat. Voor het verslag klik je hier.

eupen16

eupen24

20-04-’14. Aangezien de bekerfinale dit weekend in onze Kuip wordt gehouden en Feyenoord geen finalist is, geeft dat ons even de ruimte op weer eens de grens over te steken. We bezoeken vandaag twee Belgische wedstrijden, de eerste om 15:00 uur en de tweede om 20:00. Een strak schema, maar zeker niet onmogelijk. We beginnen vandaag met KAS Eupen – RWDM Brussels. In een niet vol Kehrwegstadion wint Eupen, de nummer 2 van de Belgacom League (Tweede Klasse), met een minimale stand van 1-0. Waardoor de ‘Duitse’ Belgen kans houden op de titel. Voor het verslag klik je hier.

lokeren05

lokeren08

20-04-’14. Na Eupen – Brussels racen we door naar het Daknamstadion waar Sporting Lokeren en Zulte Waregem het tegen elkaar gaan opnemen in een of ander vaag play-off systeem. In en buiten het stadion hangt een prima voetbalsfeertje en we zien ook best een redelijke wedstrijd. Na 80 minuten staat het 2-2, maar dan valt de beslissing. Invaller De Pauw scoort de winnende treffer voor de thuisploeg: 3-2! We kunnen weer terug kijken op een geslaagd dagje groundhoppen in België. Voor het verslag klik je hier.

feycam80

feycam14

27-04-’14. Feyenoord wint in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen met 5-1 van Cambuur uit Leeuwarden en is daardoor zeker van de voorronde Champions League. In een wedstrijd vol met pyro van beide supportersgroepen is Feyenoord vooral in de tweede helft de betere ploeg. Na rust scoorden Tonny Vilhena (2x) , Graziano Pellè en Jean-Paul Boëtius. Na de wedstrijd bleef iedereen in het stadion om coach Ronald Koeman te bedanken voor zijn inzet de afgelopen 3 jaar. Voor het verslag klik je hier.

azfey00

azfey41

03-05-’14. De laatste wedstrijddag van het seizoen is aangebroken. Feyenoord neemt het in Alkmaar op tegen AZ in een wedstrijd die eigenlijk al nergens meer om gaat. Maar we willen het seizoen wel waardig en knallend afsluiten, dus reizen we met de partybus van De Feijenoorder af naar de Zaanstreek. Feyenoord speelt in het AFAS Stadion een goede wedstrijd en komt ook verdient op voorsprong door een doelpunt van Lex Immers. In de 85e minuut klimt iedereen de hekken in om het feestje te vieren, dat AZ dan nog kort voor het eindsignaal gelijk maakt heeft bijna niemand door. Met deze prachtige ‘awayday’ sluiten we dit seizoen af. Voor het verslag klik je hier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

12-05-’14. Omdat we Feyenoord 9 dagen na het einde van de competitie alweer missen bezoeken we op maandagavond Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Vitesse. Het is de finale wedstrijd van de beloften. Jong Feyenoord die zich eerder al tot kampioen in poule B had gekroond, won met 3-1 van Jong Vitesse, dat op de eerste plaats in poule A was geëindigd. Hierdoor zijn de beloften van Feyenoord terecht kampioen geworden. Mitchell Te Vrede en Rodney Lopes Cabral scoorden namens de Rotterdamse beloften, terwijl de score werd geopend door een eigen doelpunt van Gino Bosz. Voor het verslag klik je hier.

SAMSUNG CSC

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

25-06-’14. Uiteindelijk hoeven we het maar ruim een maand zonder Feyenoord te doen. Terwijl het WK voetbal in Brazilië in volle gang is verzamelen 5000 supporters zich in De Kuip om het seizoen traditioneel te starten met de eerste training. De spelers die niet in Brazilië zijn worden verwelkomd met vele fakkels en rookbommen. Voor het verslag klik je hier.

sint42

sint45

06-07-’14. Charlton Athletic gaat voor een vriendschappelijke wedstrijd op bezoek bij het Belgische Sint Truiden. Een leuk affiche denken wij dan, niets bleek minder waar. In een regenachtig en bijna leeg Stayen weten beide ploegen niet tot scoren te komen. Na een teleurstellende wedstrijd komen we erachter dat onze auto door een andere auto is aangereden op de parkeerplaats. Niemand te bekennen dus moeten we de Belgische politie maar inschakelen. Na lang wachten mogen we uiteindelijk met een losse bumper terug naar Nederland reizen. Voor het verslag klik je hier.

aswhfey02

aswhfey08edited

11-07-’14. Na eerdere zeges op sv Honselersdijk, VOC en FC Horst mag Feyenoord op een vrijdagavond naar Hendrik-Ido-Ambacht waar het ook de vierde wedstrijd van de oefencampagne in winst omzet. De ploeg van trainer Fred Rutten was in Hendrik-Ido-Ambacht met 1-6 te sterk voor hoofdklasser ASWH. Verder was er veel bier en een afterparty. Het belangrijkste van de oefencampagne. Voor het verslag klik je hier.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

16-07-’14. Na jarenlang een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht gespeeld te hebben in de voorbereiding, mogen we dit jaar een keer naar Emmen. Na een lange trein reis komen we aan in het centrum. We zijn de eerste, maar al snel stroomt het vol met meerdere Feijenoorders en wordt het een prima PMDS. Met de taxi naar de JenS vesting waar Feyenoord met 0-2 te sterk is voor FC Emmen. Na de wedstrijd kunnen we met de partybus van Vak W terugrijden naar Rotterdam. Onderweg zet de politie nog 9 Feijenoorders die het centrum uit waren gezet in de partybus. Voor het verslag klik je hier.

02 DSC03463

06 b DSC03475

23-07-’14. Na de ramp met MH17 is het vandaag de dag van nationale rouw. Toch neemt Feyenoord het in De Kuip op tegen het Spaanse Real Sociedad. Zoals elk jaar bij de openingswedstrijd worden de overleden Feijenoorders herdacht, maar vandaag ook de slachtoffers van MH17. Feyenoord speelt overigens gelijk met 1-1. Voor het verslag klik je hier.

feybes51

feybes54

30-07-’14. Na veel oefenwedstrijden gaat het vandaag om het ‘echie’. Feyenoord, dat veel spelers is kwijt geraakt deze zomer heeft het Turkse Besiktas op bezoek in De Kuip voor de voorronde van de Champions League. Alles en iedereen staat op scherp en voor de wedstrijd is het vooral de politie die agressief aanwezig is. Bij de opkomst van beide elftallen zien we een prachtig doek op de Noordzijde en vele fakkels en rookbommen. Een echt voetbalsfeertje dus. Tijdens de wedstrijd bekogelen de Turkse (vooral Duitse en Nederlandse Turken) uitfans het gehandicaptenvak. Daarna breekt de pleuris en en moet de Mobiele Eenheid in het stadion ingrijpen. Feyenoord verliest uiteindelijk met 1-2. Voor het verslag klik je hier.

besfey15edited

besfey39

06-08-’14. Feyenoord weet zich niet te plaatsen voor de volgende voorronde van de Champions League in het Ataturk Stadion te Instanboel wordt het 3-1 voor de Turken. Vooraf waren het de Turken die na de incidenten in Rotterdam veel Feijenoorders bedreigden. Uiteindelijk gebeurde er niets, behalve dat we een spandoek te zien kregen met daarop ‘kanker hoeren’. Nou, nou. Voor het verslag klik je hier.

adofey47

adofey00

10-08-’14. Dankzij Mitchell Te Vrede start Feyenoord de competitie met een overwinning. In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2014-2015 leek de ploeg van trainer Fred Rutten op bezoek bij ADO Den Haag niet verder te komen dan een doelpuntloos gelijkspel, totdat de ingevallen spits in de laatste minuut van de officiële speeltijd raak kopte. Feyenoord speelde toen al ruim een helft met een man meer, omdat Mitchell Schet voor rust tweemaal geel had gekregen. Luke Wilkshire en Bilal Basaҫikoglu maakten in Den Haag hun officiële debuut voor hun nieuwe club. Voor het verslag klik je hier.

feyhee40

feyhee36

15-08-’14. In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen blijft Feyenoord steken op een 1-1 gelijkspel. SC Heerenveen kwam halverwege de tweede helft op voorsprong door een rake vrije trap van Hakim Ziyech, die op dat moment nog in de belangstelling van Feyenoord stond. Later verkaste hij naar FC Twente. Gelukkig voor Feyenoord kon Lex Immers nog een punt redden. Voor het verslag klik je hier.

lommel06

lommel11

17-08-’14. Omdat Feyenoord al op vrijdagavond speelde bezoeken we Lommel United – KSC City Pirates voor de beker van België. Een tweede klasser tegen een vierde klasser eindigde in 1-0 voor de gastheren. Staantribunes en bier in de business class maakten deze dag nog een beetje dragelijk. Voor het verslag klik je hier.

feyutr38

SAMSUNG CSC

24-08-’14. Ook in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen weet Feyenoord niet de winst te pakken. Ondanks een sterke eerste helft, waarin de ploeg van Fred Rutten via een doelpunt van Mitchell Te Vrede terecht op voorsprong kwam, ging Feyenoord in de eigen Kuip met 1-2 onderuit tegen FC Utrecht. Voor het verslag klik je hier.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

25-08-’14. Elk seizoen bezoeken we minstens 1 wedstrijd in de Jupiler League Eerste divisie. In vorige seizoenen bezochten we thuiswedstrijden van Excelsior, FC Dordrecht, Fortuna Sittard en FC Eindhoven. Op 25 augustus was FC Volendam op bezoek waar het gedegradeerde Roda JC op bezoek kwam. Op de tribunes was Roda JC de baas (ondanks het getrommel), maar op het veld waren de Volendammers de betere. In een prima wedstrijd van de kant van het ‘andere oranje’ stuurden ze de Limburgers met een 3-0 nederlaag terug naar Kerkrade. Voor het verslag klik je hier.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

28-08-’14. In de meest bizarre wedstrijd van 2014 weet Feyenoord zich voor het eerst sinds 2008 zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. In de heenwedstrijd in Oekraïne (waar geen uitfans aanwezig mochten zijn) speelde Feyenoord met 1-1 gelijk tegen FC Zorya Luhansk. Feyenoord weet dus wat het moet doen en lijkt goed op weg als het in een prima wedstrijd kort na rust al 3-0 staat voor de Rotterdammers. Dan gebeurt er iets wat niemand ziet aankomen: De Oekraïners buigen in no-time een 3-0 achterstand om in een 3-3 gelijke stand. Bij deze stand is Feyenoord uitgeschakeld. Verbijstering in De Kuip, totdat Elvis Manu Feyenoord diep in blessuretijd de 4-3 overwinning bezorgd en we als nog doorgaan in Europa. Voor het verslag klik je hier.

twefey31

twefey32

31-08-’14. De uitwedstrijd van Feyenoord tegen FC Twente is geëindigd met dezelfde stand als dat die begon: 0-0. In Enschede maakte de ploeg van Fred Rutten de meeste aanspraak op de overwinning, maar het elftal verzuimde om de kansen die het kreeg af te maken. Mitchell Te Vrede miste na ruim een half uur spelen een strafschop. Jens Toornstra maakte na rust als invaller zijn debuut voor Feyenoord. Tijdens de wedstrijd gebeurt er nog wel iets. We krijgen door dat doelman Kenneth Vermeer overkomt van aartsrivaal Ajax. Feyenoord-doelman Erwin Mulder wordt gelijk hartstochtelijk toegezongen door de meegereisde fans. Voor het verslag klik je hier.

feywil05 feywil19

13-09-’14. Het dieptepunt van de competitiestart is bereikt: Feyenoord verliest in eigen huis van promovendus Willem II. Kenneth Vermeer en Colin Kazim-Richards maakten deze wedstrijd hun debuut als Feyenoord speler. Voor het verslag klik je hier.

sevfey07edited

sevfey15

17-09-’14. De eerste wedstrijd van de groepsfase van de Europa League staat op het programma. De tegenstanders in die groepsfase zijn: het Spaanse Sevilla FC, HNK Rijeka uit Kroatië en Standard Luik uit België. Een dag voor de wedstrijd reizen we af naar het zonovergoten Sevilla. Voordat we de training bezoeken in het stadion, houden we eerst een ‘pre training drinking session’ en daarna via een heuse taxicombi naar Estadio Ramón Sánchez Pizjuán waar Feyenoord aan het trainen is. ’s Avonds duiken we samen met wat boys van Real Betis Sevilla het nachtleven in en verkennen we de straten van de hoofdstad van Andalusië.

sevfey30

sevfey71

18-09-’14. Op 18 september treedt Feyenoord dan aan tegen Sevilla FC (de huidige Europa League winnaar). De PMDS begint al vroeg in de kroegen van Sevilla en het bier vloeit rijkelijk. Nadat het uren lang gezellig was verzamelen steeds meer agenten zich op het plein waar wij ons ophouden. Tegen de tijd dat de tocht naar het stadion gaat beginnen zijn ze van top tot teen aangekleed in een heus rel-kostuum. De tocht naar het stadion verloopt zeer moeizaam omdat de politie ons opsluit in een steegje en iedereen gefouilleerd moet worden. Als we dichter bij het stadion komen, halen de agenten heuse shotguns te voorschijn. Onderweg vallen er ook onnodige klappen van de agressieve Spaanse politie. Bij het stadion aangekomen regent het fakkels die door de harde kern van Sevilla naar ons toe worden gegooid. Zij maken zich na een kort gevecht met de politie snel uit de voeten. In het stadion zien we dat Feyenoord geheel kansloos is. Gelukkig blijft het bij 2-0. Voor het verslag klik je hier.

sevfey59

sevfey72

19-09-’14. Op onze laatste dag in Sevilla bezoeken we het stadion van Real Betis. Helaas is het hermetisch afgesloten en gaan we maar weer terug aan het bier. ’s Avonds storten we ons nog een keer in het nachtleven en zijn we vooral bezig met (proberen) Spaanse chica’s versieren.

sevfey61

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20-09-’14. Terwijl de Sevilla gangers terug vliegen naar Nederland, maakt iedereen zich in De Kuip op voor de laatste training voor De Klassieker. Zoals altijd zijn hierbij veel fakkels en rookbommen aanwezig en dat levert weer prachtige platen op. Voor het verslag klik je hier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SAMSUNG CSC

21-09-’14. Feyenoord speelt aartsrivaal Ajax in een sfeervolle Kuip helemaal zoek. Een probleem Ajax scoort 1 keer en Feyenoord scoort niet. Zeer onterecht verloren, maar Feyenoord krijgt voor de geleverde strijd meer dan lof en een oorverdovend applaus van het Legioen. Voor het verslag klik je hier.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

27-09-’14. Feyenoord wordt tot overmaat van ramp ook nog de week na Feyenoord – Ajax door Go Ahead Eagles uit het bekertoernooi gestoten. Deze wedstrijd konden we niet bijwonen, maar de zaterdag erop mag Feyenoord weer naar Deventer. Feyenoord komt nu ook met een andere instelling het veld op. ‘Deventerkoek in je onderbroek’ klinkt het vanuit het uitvak, want Feyenoord rolt de Eagles met 0-4 op. Voor het verslag klik je hier.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

02-10-’14. Voor de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League komt het Belgische Standard Luik (samen met Den Bosch) op bezoek. In het stadion breken de Belgen al uit en komt het tot een korte confrontatie, totdat ze terug hun vak in worden geslagen door de ME. Overigens is deze wedstrijd zeer slecht georganiseerd, want een van onze fotografen moest vanaf Vak OO toekijken, omdat Vak S vol zat met mensen met kaarten voor andere vakken. Hierdoor hadden we wel beter beeld op de juichende massa na de 2-1 overwinning op Luik. Feyenoord pakt de eerste drie punten in de Europa League. Voor het verslag klik je hier.

feygro36

SAMSUNG CSC

05-10-’14. Drie dagen na de overwinning op Luik treedt Feyenoord thuis aan tegen FC Groningen. De Europese punten hebben Feyenoord duidelijk vertrouwen gegeven, want de Groningers hebben geen schijn van kans. Feyenoord wint met 4-0 en kruipt langzaam omhoog op de ranglijst. Voor het verslag klik je hier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SAMSUNG CSC

18-10-’14. Met de derde competitieoverwinning op rij doet Feyenoord in De Kuip goede zaken in de Eredivisie. Dankzij twee doelpunten van Elvis Manu werd een 2-1 zege geboekt op Heracles Almelo, waardoor Feyenoord opstoomt naar het linkerrijtje van de ranglijst en met een goed gevoel kan toeleven naar de uitwedstrijd tegen HNK Rijeka in de Europa League. Matthew Steenvoorden maakte als invaller zijn officiële debuut in het eerste elftal van Feyenoord. Voor het verslag klik je hier.

rijfey12

rijfey14

22-10-’14. We reizen Feyenoord achterna naar Kroatië voor de wedstrijd tegen HNK Rijeka. Via Brussel vliegen we naar Venetië en vanaf daar met de auto door Italië en Slovenië om uiteindelijk in Kroatië aan te komen. ’s Avonds bezoeken we de training waar veel politie (met videocamera’s) aanwezig zijn. Ook worden we gefouilleerd voordat we stadion Kantrida in mogen. Na de training duiken we de stad in opzoek naar wat biertjes. In de stad wordt af en toe wat gevochten tussen Feijenoorders en Kroaten. Als de rust is wedergekeerd,  het bier op is en het terras gesloten is zoeken we het volgende terras op. Waar binnen 2 uur de bier en baco voorraad ook op is en maken we er voor vandaag maar een eind aan.

rijfey33edited

rijfey50

23-10-’14. In het regenachtige Rijeka begint de PMDS in de kroegen al vroeg. De speciaal gebouwde fanzone blijft leeg, want fanzone’s zijn voor Duitsers. Als het tijd is om richting het stadion te gaan worden we door de politie in bussen gestopt. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn: Feyenoord verliest met 3-1 en de volgende ronde lijkt ver weg. Voor het verslag klik je hier.

hannoi18

hannoi24

01-11-’14. Begin november plannen we een weekendje Duitsland. Op zaterdag stappen we al vroeg in de auto om naar Hannover te rijden. We droppen onze bagage in het hotel en we gaan te voet naar de HDI Arena van Hannover 96. De thuisploeg zal het vandaag opnemen tegen Eintracht Frankfurt. Helaas voor ons boycotten de ultras van Hannover de wedstrijden van het eerste team, dus komt er vandaag alleen sfeer uit het uitvak. Op het veld lijkt het lang 0-0 te blijven, maar Hannover 96 wint toch door een eigen doelpunt in de 88e minuut. Voor het verslag klik je hier.

btsv41

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

02-11-’14. De volgende ochtend rijden we van ons hotel in Hannover naar de plaats Braunschweig. Hier speelt de aartsrivaal van Hannover vandaag tegen VfR Aalen. Vorig seizoen zagen we Eintracht Braunschweig nog in de Bundesliga tegen Bayer Leverkusen spelen, maar dit seizoen moeten ze het doen in de 2. Bundesliga. Vooral de sfeer in het Eintracht-stadion valt ons positief op. Hoewel we geen fan zijn van megafoons en trommels, klinkt het hier niet eens zo heel slecht. Gelukkig voor ons wint de thuisclub met 2-1 en krijgt iedereen die dat wil een high five van de spelers. Voor het verslag klik je hier.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

06-11-’14. Na 2 nederlagen en 1 winst in de groepsfase van de Europa League, komt Rijeka op bezoek in De Kuip. Feyenoord was uit nog tamelijk kansloos, maar vandaag zijn de rollen omgedraaid. Bij de opkomst kleurt De Kuip groen-wit-groen en zorgen fakkels en rookbommen weer voor de nodige sfeerverhoging. Feyenoord wint met 2-0 van de Kroaten en maakt nog serieus kans om door te gaan. Voor het verslag klik je hier.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

09-11-’14. Na vijf opeenvolgende overwinningen in de Eredivisie moet Feyenoord in de uitwedstrijd tegen Vitesse genoegen nemen met een punt. In Stadion Gelredome vielen geen doelpunten: 0-0. De ploeg van trainer Fred Rutten behield door het gelijkspel haar ongeslagen status in uitwedstrijden in de Eredivisie. Khalid Boulahrouz maakte als invaller zijn Eredivisiedebuut voor Feyenoord. Voor het verslag klik je hier.

feydor04edited

SAMSUNG CSC

22-11-’14. Ook tegen nummer laatst FC Dordrecht vind Feyenoord het maar moeilijk om te scoren. De Schapenkoppen spelen zelfs een geruime tijd met 10 man. Pas na 86 minuten weet Feyenoord het overwicht uit te drukken in doelpunten. Na de 1-0 van Jens Toornstra valt ook snel de 2-0 door een prima goal van invaller Ruben Schaken. Voor het verslag klik je hier.

feysev54

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

27-11-’14. De wedstrijd tegen Sevilla wordt een wedstrijd om nooit te vergeten. In Spanje had Feyenoord niets in te brengen tegen de Spanjaarden, maar in De Kuip zijn dingen anders. Bij de opkomst zien we een prachtig doek op de Noordzijde. De mannen van FRL in samenwerking met De Feijenoorder en een hoop vrijwilligers hebben weken lang aan dit enorme doek gewerkt en het resultaat mag er wezen. Op het doek is te zien hoe Piet Hein de Spaanse zilvervloot veroverd. Ook Feyenoord is voor de Spanjaarden de sterk, in de tweede helft komt Feyenoord op voorsprong door een goal van Jens Toornstra. Sevilla gaat op jacht naar de gelijkmaker, maar net voor tijd schiet Karim El Ahmadi op een prachtige wijze de 2-0 binnen. Feyenoord verslaat Sevilla en is al geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. Voor het verslag klik je hier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

06-12-’14. Feyenoord begint de maand december met een sterke overwinning op stadsgenoot Excelsior. Op Woudestein was de ploeg van trainer Fred Rutten veel te sterk: 2-5. De basis van de zege legde Feyenoord al voor rust, toen dankzij goals van Colin Kazim-Richards, Jean-Paul Boëtius en Lex Immers een 0-3 voorsprong werd genomen. Jens Toornstra en nogmaals Immers maakten het karwei af in de tweede helft. Jeff Stans scoorde voor Excelsior, terwijl Sven van Beek een eigen doelpunt maakte. Voor het verslag klik je hier.

stafey16

stafey32edited

11-12-’14. Na een gezellige PMDS op Varkenoord gaan we de bus in naar Luik. Feyenoord speelt daar de laatste groepswedstrijd tegen Standard Luik.  Feyenoord is al door en Luik ligt er al uit, dus er staat niets meer op het spel. Toch staat alles en iedereen op scherp na de eerdere gebeurtenissen in De Kuip tussen beide supporters. Mochten ze bij Luik nog zittend op de bierkratten naar De Kuip rijden, moeten wij met een alcoholvrije combi naar Stade Maurice Dufrasne. Bij het stadion worden we streng gefouilleerd, niet door stewards maar door 2 politieagenten per supporter. Uiteindelijk hadden ze beter aan de overkant kunnen fouilleren want de ultras besluiten tijdens de opkomst wat vuurwerk op het veld te gooien. Feyenoord wordt uiteindelijk zelfs groepshoofd, want het weet met 0-3 te winnen van Luik. De gefrustreerde Luik hoolies komen met bivakmutsen stoer doen op de eerste ring (uitvak bevindt zich op 2e en 3e ring) en vangen wederom klappen van de ME. Zo kunnen we nog even lachen en weer terug naar Rotterdam. Voor het verslag klik je hier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SAMSUNG CSC

14-12-’14. Dankzij een laat doelpunt van Jordy Clasie heeft Feyenoord een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen AZ. Ondanks een sterk optreden keek de ploeg van trainer Fred Rutten lange tijd tegen een 1-2 achterstand aan, totdat de aanvoerder diep in blessuretijd raak schoot: 2-2. Daarmee beloonde Clasie het elftal voor de getoonde veerkracht, want bij rust was de stand nog 0-2 in het voordeel van de bezoekers, dankzij doelpunten van Wesley Hoedt en Muamer Tankovic. Colin Kazim-Richards tekende in het begin van de tweede helft voor de aansluitingstreffer. Jens Toornstra viel twintig minuten voor tijd geblesseerd uit. Na 12 minuten werd het you’ll never walk alone gezongen voor Feyenoordsupporters Sven en Simone. Na een zwangerschap van 23 weken werd hun zoon Liam veel te vroeg geboren. Het kindje is inmiddels overleden. Janmaat en Stefan De Vrij namen deze wedstrijd afscheid van Feyenoord. Voor het verslag klik je hier.

psvfey13

psvfey14

17-12-’14. Won Feyenoord eerder dit jaar nog overtuigend van PSV, maar het moet op 17 december toch afleggen tegen de Eindhovenaren. In een doelpuntrijke wedstrijd verliest Feyenoord met 4-3. Feyenoord begint de wedstrijd met vuurwerk zowel op het veld als in het uitvak en stond in een gedenkwaardige topper in Eindhoven lange tijd op voorsprong door goals van Elvis Manu en Karim El Ahmadi, maar PSV knokte zich terug dankzij in totaal drie doelpunten van spits Luuk de Jong. Vlak voor tijd leek Colin-Kazim Richards een punt te redden, maar in blessuretijd deed Memphis Depay de ploeg van Fred Rutten alsnog de das om. Voor het verslag klik je hier.

nacfey06

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

21-12-’14. Voor onze laatste wedstrijd van het jaar 2014 reizen we af naar Breda waar Feyenoord het opneemt tegen de nummer 17 van de Eredivisie: NAC. Gelukkig voor ons zien we deze editie het stadion wel van dichtbij. Feyenoord sluit in Breda de eerste seizoenshelft af met een zwaarbevochten overwinning op NAC. Een doelpunt van Colin Kazim-Richards voor rust was voldoende om de drie punten mee te nemen naar Rotterdam: 0-1. Na de domper die Feyenoord afgelopen woensdag te verwerken kreeg op bezoek bij PSV (4-3 verlies), telde tijdens de laatste wedstrijd van het kalenderjaar maar één ding: de drie punten. Alleen met een overwinning zou Feyenoord nog enigszins in het spoor blijven van de koplopers en daarmee met een goed gevoel en voldoende perspectief de winterstop in gaan. Voor het verslag klik je hier.

Tot in 2015!