Seizoensoverzicht 2013/2014

SAM_3930a

SAM_3957z

27-06-’13. Na een maand rust kunnen we ons alweer voorbereiden op het nieuwe seizoen. Zo’n 5000 Feyenoord supporters verzamelen zich bij De Kuip voor de eerste training van het nieuwe seizoen 2013/2014. Als de spelers even over 14:00 uur het veld betreden worden er op de Noordzijde van het stadion fakkels en rookbommen ontstoken. Onder luid applaus start de Rotterdamse ploeg de training onder leiding van trainer Ronald Koeman. Tijdens de training werd er ook een eerbetoon voor de ongeneselijk zieke ‘Rooie’ Marck gehouden. Als de training al een tijdje bezig is wordt er een enorm spandoek met daarop de beeltenis van ‘Rooie’ Marck ontvouwen en groene fakkels ontstoken. Ondersteund door zijn familie en kameraden nam hij nog afscheid van zijn medesupporters. Voor het verslag klik je hier.

scffey20

scffey18

06-07-’13. Het seizoen kan natuurlijk niet beginnen zonder een paar mooie ‘pre-season friendlies’ en dan mag een wedstrijd tegen de amateurs van Sportclub Feyenoord niet ontbreken. Op Varkenoord scoren de profs van Feyenoord 7 keer. Wesley Verhoek, Graziano Pellè (3), Ruud Vormer, Elvis Manu en Ruben Schaken zijn de doelpuntenmakers. Voor het verslag klik je hier.

aswhfey05

aswhfey24

13-07-’13. In de week dat bekend werd dat er voorlopig geen nieuw stadion komt voor Feyenoord speelt de ploeg van coach Ronald Koeman in Hendrik-Ido-Ambacht tegen ASWH. Langs de lijn hangt dan ook een spandoek met daarop de tekst: ‘Jullie plan was een illusie, dus trek je conclusie’. Op het veld bleef het lang 0-0, maar na 40 minuten opende Graziano Pellè de score voor de Rotterdammers. Feyenoord zette daarna door en kwam voor rust nog op 0-2 door een benutte strafschop van Vilhena. Na rust liep Feyenoord verder uit op de Ambachtenaren en bepaalde Steenvoorden de eindstand nadat eerder Manu en Vormer al het net vonden. Voor het verslag klik je hier.

dorfey15

dorfey16edited

20-07-’13. Op zaterdag mogen we naar Dordrecht afreizen, want Feyenoord speelt daar in de voorbereiding een oefenwedstrijd. Al vroeg in de middag duiken we een Dordtse kroeg in waar we pas net voor de wedstrijd pas weer uitkomen. FC Dordrecht speelt pas net op kunstgras en daar heeft Feyenoord het altijd moeilijk op, dus komt het vandaag niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Veel maakt het niet uit en na de wedstrijd brengen we nog een bezoek aan de Dordtse horeca in het centrum, maar daar zitten ze niet echt op ons te wachten. Na wat vliegende/vallende parasollen en wat opgefokte serveerders besluiten we maar koers te zetten richting huis. Voor het verslag klik je hier.

fey21

fey29

21-07-’13. We zijn net bijgekomen van FC Dordrecht – Feyenoord als we naar De Kuip afreizen voor de Open Dag van het nieuwe seizoen. De Feyenoord-selectie van het seizoen 2013-2014 krijgt warm onthaal in een zonovergoten Kuip. Hoogtepunt van de dag is natuurlijk de traditionele landing van de helikopter met daarin de nieuwelingen Matthew Steenvoorden, Elvis Manu, Joey Sleegers en Jordy van Deelen. Voor het verslag klik je hier.

feyget06

feyget13

28-07-’13. In de jaarlijkse openingswedstrijd heeft Feyenoord het Spaanse Getafe verslagen. Feyenoord kwam op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Lex Immers waaraan een prachtige assist van Vilhena aan vooraf ging. Na rust verdubbelde Feyenoord de voorsprong door een eigen doelpunt van Spaanse kant. Getafe CF leek de wedstrijd nog enigszins spannend te gaan maken nadat het de aansluitingstreffer had gemaakt, maar Feyenoord dat de hele wedstrijd de bovenliggende partij was geweest liet dit niet gebeuren en het was Wesley Verhoek die de eindstand op 3-1 mocht bepalen. Voor het verslag klik je hier.

pecfey08edited

pecfey32

04-08-’13. De Eredivisie begint voor Feyenoord in Zwolle tegen PEC. De wedstrijd begint pas half 5 dus alle tijd voor ons om in Zwolle centrum een biertje te gaan doen. Bij een Zwols café drinken Zwollenaren en Rotterdammers gezamenlijk een biertje en kijkt de politie van een afstand toe. De FLKG is weer in grote getallen aanwezig op de tribunes van het IJsseldelta stadion en er hangt zelfs een doek met ‘Bier, sos & hoeren’ en daarbij twee Cabras Feliz stickers naast het uitvak. Hulde! Minder hulde voor Feyenoord zelf, want dat verliest wederom in Zwolle. Dit keer met 1-2. Wel was er een mooi moment na 12 minuten: zowel het thuis- als uitvak herdenken een Zwolle supporter die overleden is aan kanker. Voor het verslag klik je hier.

feytwe59

feytwe23edited

11-08-’13. Feyenoord – FC Twente begint met een prachtige sfeer actie van het TIFO team. Bij de opkomst kleurt de Noordzijde rood/wit en daarna zwart/goud. Op voetbalgebied zit het Feyenoord niet mee, ook in de tweede wedstrijd in de competitie gaat Feyenoord onderuit. Na 28 wedstrijd ongeslagen te zijn in de eigen Kuip verliest Feyenoord met 1-4 van FC Twente. Wel gebeurt er iets magisch in De Kuip bij een 1-4 achterstand gaat het Legioen er massaal achterstaan en galmen de Feyenoord-liederen door het stadion. Buiten het stadion blijft het nog lang onrustig na het verlies van Feyenoord. Voor het verslag klik je hier.

ajafey24

ajafey34

18-08-’13. Voor de tweede keer in het jaar 2013 reizen we incognito af naar de hoofdstad waar Feyenoord het in de derde speelronde van de competitie het opneemt tegen aartsrivaal Ajax. Feyenoord begint prima in de Arena en het komt zelfs op voorsprong door een doelpunt van Graziano Pellè. Door onder andere een makkelijk gegeven strafschop komt Ajax nog voor rust op een 2-1 voorsprong. Na de rust doet Feyenoord er alles om de gelijkmaker binnen te schieten, maar dat gebeurt helaas niet. Feyenoord heeft na 3 wedstrijden nog geen punt gehaald, maar overwinning was er wel op de tribune: voor rust zien we groene rook op de tribune. Feijenoorders hebben een groene rookbom in het Ajax vak afgestoken! Zo gaan we stiekem toch met een goed gevoel weg uit de hoofdstad. Voor het verslag klik je hier.

kubfey20

kubfey28

22-08-’13. Feyenoord moet voor de voorronde van de Europa League aantreden tegen het Russische Kuban Krasnodar. De heenwedstrijd wordt gespeeld in Rusland waar een handje vol Feijenoorders naar toe is gereisd om hun club aan te moedigen. De Russen zijn veel beter dan Feyenoord en we zijn blij dat het maar 1-0 blijft voor Kuban Krasnodar. In de return in de Kuip moet Feyenoord met minstens 2-0 winnen om de groepsfase van het toernooi te bereiken. Voor het verslag klik je hier.

feynac25

feynac20edited

25-08-’13. Feyenoord begint als nummer 18 van de Eredivisie aan de wedstrijd tegen NAC, maar daar valt niets van te zien. Feyenoord speelt met strijd en goed voetbal NAC met 3-1 van de mat. Graziano Pellè neemt de 3 Rotterdamse doelpunten voor zijn rekening, wat ook de eerste 3 punten in dit seizoen oplevert. Ook was er nog groene rook te zien, Vak W liet iedereen even herinneren aan de wedstrijd een week eerder in Amsterdam, door in dezelfde minuut als toen wat groene rookbommen af te steken. Voor het verslag klik je hier.

feykub01

feykub26

29-08-’13. In een geweldige ambiance moet Feyenoord ten koste van Kuban Krasnodar de groepsfase van de Europa League zien te behalen. We zijn al vroeg op Varkenoord te vinden om ons goed voor te bereiden op wat komen gaat. Via een bevriende Engelsman horen we dat een andere Engelsman Seb genaamd opzoek is naar een kaart voor de wedstrijd. We halen Seb op en geven hem een dag om nooit te vergeten. In De Kuip is de sfeer geweldig en fakkels en rookbommen zorgen voor een geweldige chaos. De spelers zijn tot het bot toe gemotiveerd om vandaag te gaan winnen en zoekt gelijk de aanval. Dit resulteert in een strafschop na pas 3 minuten spelen. Helaas mist Graziano Pellè de strafschop, maar dit maakt hij na 7 minuten spelen alsnog goed door wel de 1-0 binnen te schieten. Toch blijft Kuban Krasnodar overeind en weet het de wedstrijd met 1-2 te winnen. De Europese droom eindigt ook dit jaar in de voorronde. En onze Engelse gast Seb? Die had een topavond: ‘Everybody was singing and jumping. Not only young lads, but old man, woman and guys with their girlfriends. Amazing!‘ Zijn eindconclusie luidde dan ook: ‘This is what football is all about‘. Voor het verslag klik je hier.

feyrod27edited

feyrod41

01-09-’13. Feyenoord wint voor de tweede keer dit seizoen, Roda JC wordt met 4-0 verslagen. Tijdens de wedstrijd probeerde de Voetbal Eenheid in samenwerking met stewards tot 3 keer toe een Feijenoorder van Vak S te halen. Dit werd echter tot 3 keer toe voorkomen door zijn vrienden en andere fans. Na de wedstrijd wachtte de Mobiele Eenheid onderaan Vak S om de supporter alsnog mee te nemen, maar zij stuitte wederom op nu een hele grote groep supporters die niet gediend waren van de aanwezig van de Mobiele Eenheid. Uiteindelijk gingen deze dan ook ouderwets op de vlucht. Voor het verslag klik je hier.

roma14

roma37

01-09-’13. Terwijl de meeste van ons bij Feyenoord – Roda JC zitten, is er ook een delegatie Cabras Feliz naar Rome afgereisd om de wedstrijd AS Roma – Hellas Verona te bezoeken. Voor 60 euro per kaartje mogen we plaats nemen in een halfvol Stadio Olimpico. De fans van Hellas Verona zijn niet van plan in het uitvak te blijven en bereken uit om vervolgens de AS Roma aanhang uit te dagen. Een wedstrijdje fakkel gooien volgt waarin niet duidelijk wordt wie de betere fakkelgooiers zijn van de twee clubs. Op het veld is het wel duidelijk wie de betere is, de Giallorossi verslaan Hellas Verona met 3-0. Voor het verslag klik je hier.

necfey27

necfey32

15-09-’13. In Nijmegen speelt Feyenoord met 3-3 gelijk tegen NEC, maar verliest het Nederlandse voetbal. De uitfans is een combi opgelegd, waar deze wedstrijd altijd op vrij vervoer te bezoeken was en iedereen die niet uit Nijmegen of omgeving komt wordt geweigerd aan de poorten van de thuisvakken, ondanks dat de meesten een geldige kaart hebben. De clubkaart verkoop was dan ook 1:1, waardoor het Goffert Stadion maar halfvol zat. Ondanks al deze maatregelen weten we toch binnen te komen en we zijn niet de enige, want bij de ingang zien we een goede bekende van ons wedstrijdprogramma’s van N.E.C. uitdelen. Toen deze op waren kon hij gewoon plaats nemen op de tribune. Hulde! Voor het verslag klik je hier.

feyutr08

feyutr36

22-09-’13. In een niet al te beste wedstrijd verslaat Feyenoord in de eigen Kuip FC Utrecht met 1-0. Kort voor rust scoort Tonny Vilhena voor de thuisclub. Door deze overwinning stijgt Feyenoord maar liefst 5 plaatsen op de ranglijst. Voor het verslag klik je hier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

26-09-’13. FC Dordrecht komt op bezoek voor de eerste KNVB Bekerwedstrijd van dit seizoen. 500 meegereisde supporters steunen de Schapenkoppen fanatiek.Feyenoord is duidelijk sterker dan de koploper van de Eerste Divisie. In de eerste helft opent Graziano Pellè de score en na rust zijn het Schaken en Armenteros die de eindstand op 3-0 bepalen, waardoor Feyenoord doorgaat naar de volgende ronde. Voor het verslag klik je hier.

feyado14

feyado26

29-09-’13. Voor de derde keer in een week tijd bezoeken we een thuiswedstrijd van Feyenoord. In een lekker zonnetje kleurt de Noordzijde groen-wit-groen door een prachtige TIFO-actie. Feyenoord maakt de dag compleet door ADO Den Haag helemaal zoek te spelen en in de tweede helft staat het dan ook 4-0 voor de Rotterdammers. Toch geven de Hagenezen niet op en komen ze in de slotfase nog op 4-2. Voor het verslag klik je hier.

vitfey38

vitfey55

06-10-’13. We reizen af naar Arnhem waar Feyenoord een moeilijke uitwedstrijd tegen Vitesse wacht. Feyenoord begint de wedstrijd goed en via twee doelpunten in twee minuten tijd van achtereenvolgens Stefan de Vrij en Graziano Pellè gaat de ploeg met een comfortabele voorsprong de rust in. Dit tot grote vreugde van het uitverkochte uitvak en de vele Feijenoorders die op losse kaarten op de thuistribunes zitten. Na rust zoekt Vitesse vol de aanval. De geel/zwarten weten dan ook een aansluitingstreffer te maken en willen daarna nog een punt uit het vuur slepen, maar wonder boven wonder gaat de bal er niet meer in. Feyenoord wint van Vitesse met 1-2! Voor het verslag klik je hier.

eindhoven32

eindhoven35

12-10-’13. Omdat het Nederlands elftal speelt is er geen Feyenoord dit weekend, maar dat betekend niet dat we thuisblijven. In de Jupiler League Eerste Divisie wordt er gewoon gevoetbald en dat is voor ons de reden om FC Eindhoven – FC Emmen te bezoeken. In een wedstrijd van laag niveau scoren beide teams 2 keer en delen ze de punten. Hoogtepunt van de dag was een spandoek in het uitvak:  ‘Als Drent ben je altijd stoned, omdat je tussen hunebedden woont’. Voor het verslag klik je hier.

gaefey09

gaefey11

19-10-’13. Zaterdagavond – 18:45, buscombi voor Feyenoord supporters, teruggestuurde partybus, een slechte behandeling voor de uitsupporters en in de laatste minuut een 1-2 voorsprong verspelen. Kortom: Go Ahead Eagles – Feyenoord. Voor het verslag klik je hier.

feyher16

feyher17

27-10-’13. Gespannen gezichten in De Kuip. Na een slechte start in de Eredivisie kan Feyenoord vandaag de koppositie pakken in de Eredivisie, maar laat dit na. Thuis verliest het verrassend van Heracles Almelo. De club die nog nooit in De Kuip won komt op voorsprong, maar voor rust kan Jean-Paul Boëtius nog gelijk maken. Na rust valt Feyenoord weer aan, maar ontbreekt het aan scherpte en daarvan profiteert de Almelose club door met een hard schot de 1-2 voorsprong te pakken. Laat in de tweede helft krijgt Graziano Pellè nog rood voor een kopstoot. Feyenoord zakt door het verlies naar de achtste plaats op de ranglijst. Voor het verslag klik je hier.

feyhoe20

feyhoe31

30-10-’13. Wederom een thuiswedstrijd in de beker voor Feyenoord. De Zeeuwse amateurs van HSV Hoek komen naar De Kuip. Veel Zeeuwen zijn met de club meegereisd, iets waar de meeste Eredivisieclubs nog een voorbeeld aan kunnen nemen. Net als tegen FC Dordrecht wordt ook deze wedstrijd gemakkelijk met 3-0 gewonnen, waardoor Feyenoord verder bekert. Voor het verslag klik je hier.

feyaz41

feyaz18

10-11-’13. Nadat we Cambuur-uit oversloegen (vanwege de zoveelste combi dit seizoen) is het AZ dat naar De Kuip komt. De wedstrijd staat in het teken van ‘Wij zijn Feyenoord’ met daarin Guy Fawkes maskers als hoofdrol. Verschillende doeken zijn te zien in De Kuip, maar de grootste is van FRL die bij de opkomst te zien is op de Noordzijde. Na 12 minuten zijn er ook protestdoeken van FRL kan te zien. Zoals vele zijn ze de combi’s zat: ‘Wij eisen vrij vervoer’ en ‘Anti Combi’ valt er te lezen. In een wedstrijd waar Feyenoord de betere is, komt AZ op voorsprong. Maar na rust tovert Feyenoord in 3 minuten tijd de achterstand om in een voorsprong. De Kuip ontploft! Helaas komt AZ via elf meter nog voor het einde op gelijke hoogte, waardoor er een 2-2 eindstand te zien is op het scorebord. Voor het verslag klik je hier.

rkcfey02

rkcfey23

24-11-’13. Feyenoord verliest in Waalwijk met 1-0 van RKC. In een bijzonder slechte wedstrijd blijft het tot in blessure tijd 0-0, maar dan komt RKC op voorsprong wat ook gelijk het eindsignaal betekend. Voor het verslag klik je hier.

feypsv40

feypsv09

01-12-’13. Feyenoord begint maand december uitstekend, door PSV met 3-1 te verslaan. Een week nadat de ploeg van trainer Ronald Koeman onderuit ging tegen RKC Waalwijk, telde in de topper in de uitverkochte Kuip alleen de winst om aansluiting te houden bij de top in de eredivisie. Bij de opkomst is een doek van het Tifo-team te zien in het teken van de jeugd op Varkenoord en na 12 minuten zien we een doek die FRL in samen werking met de FIIIR heeft gemaakt voor Udo van Aken die 10 jaar geleden om het leven kwam door een laffe roofmoord. Feyenoord komt tegen de Eindhovenaren halverwege de eerste helft nog op achterstand, maar Jean-Paul Boëtius zorgt op slag van rust voor de gelijkmaker. Twee doelpunten van Graziano Pellè, waarvan één uit een strafschop, waren na rust voldoende voor de overwinning. Voor het verslag klik je hier.

heefey10edited

heefey29

08-12-’13. Ondanks dat we ‘s morgens vroeg onze auto gesloopt aantreffen, reizen we toch af naar Heerenveen. We weten snel een andere auto te regelen en zo kunnen we alsnog afreizen naar het Hoge Noorden. Langs de A6 staat de Mobiele Eenheid al klaar om de partybus te ontvangen. Alle inzittende worden op de foto gezet met hun ID-kaart onder hun neus alsof het de grootste criminelen zijn. Ook worden wedstrijdkaarten en spullen lukraak in beslag genomen. Gelukkig doen wij ons vandaag voor als Heerenveen supporter en hebben we dus voor de politie niks te vrezen. In  het Abe Lenstra Stadion moeten we plaatsnemen op Vak 410 en dat is toch wel apart als bij de eerste goal van Feyenoord het hele vak opspringt en juicht. Feyenoord wint de wedstrijd met 1-2, waardoor drie kostbare punten meegaan naar Rotterdam. Voor het verslag klik je hier.

feygro06

feygro09

15-12-’13. Feyenoord start de belangrijke slotweek voor de winterstop met een overwinning op FC Groningen. De wedstrijd begint na een prachtige sfeeractie op Vak W, waarbij de clubkleuren zowel in doeken als in rookbommen te zien zijn. Ondanks de sfeeractie is Feyenoord nog niet helemaal wakker, want het zijn de Groningers die gelijk de aanval zoeken en de eerste kans krijgen na een paar seconden. Toch is het Feyenoord dat de score opent door een vroege treffer van Graziano Pellè. Daarna zakte de wedstrijd in, beide teams kregen nog een hand vol kansen, maar de afronding is niet zuiver genoeg om de stand te doen veranderen. Voor het verslag klik je hier.

herfey35edited

herfey32

18-12-’13. Feyenoord heeft voor de bekerwedstrijd tegen Heracles geen kaarten afgenomen voor het uitvak. Na bij een paar andere wedstrijd al gedreigd te hebben met een boycot, voegt de club nu daad bij het woord. We zijn het helemaal met Feyenoord eens, maar dat betekend niet dat we niet naar Almelo afreizen. Bij afslag Almelo rijden we een politiefuik in. Onze wedstrijdkaarten worden gecontroleerd en we mogen Almelo binnen rijden. Het is natuurlijk van de zotte dit soort praktijken, maar we zijn inmiddels wel wat gewent. Voor de wedstrijd krijgen we te horen dat Martin Koeman, vader van voormalig trainer Erwin en huidig trainer Ronald overleden is. Vandaar een minuut stilte en speelt Feyenoord vandaag met rouwbanden. Al snel merkt men dat er veel Feijenoorders op de thuistribunes zitten en wordt er een blik met stewards opgetrokken. Die natuurlijk maar wat graag aan supportertje pesten doen. Als de politie ook een kijkje komt nemen willen ze ons alsnog het uitvak in lozen, maar dit wijzen we beleeft af. Uiteindelijk bereikt Feyenoord via strafschoppen de kwartfinale en is onze trip toch niet voor niets geweest. Voor het verslag klik je hier.

feypec30

feypec21

21-12-’13. De laatste wedstrijd voor ons in het jaar 2013: Feyenoord – PEC Zwolle. Feyenoord speelt prima en wint met 3-0 van de Zwollenaren. Tijdens de wedstrijd wordt de vader van trainer Ronald Koeman met sterretjes en vuurwerk herdacht. Feyenoord gaat uiteindelijk als de nummer 4 van de competitie de winterstop in. Wij bezoeken nog het bootfeest voor Feyenoord supporters, een mooie afsluiter van het jaar. Voor het verslag klik je hier.

brussels30

brussels19

12-01-’14. Het nieuwe jaar is twaalf dagen oud en de winterstop is nog een week bezig in Nederland, maar onze Zuiderburen zijn alweer aan het voetballen geslagen. We bezoeken RWDM Brussels – Sint Truiden in de Belgische Tweede Klasse. We zien een wedstrijd waar echt geen fuck gebeurd en het 86 minuten lang 0-0 blijft, maar dan 4 minuten voor tijd krijgt Brussels een strafschop en Sint Truiden een rode kaart. Het is Gounongbe die de strafschop verzilverd en Brussels naar een 1-0 overwinning schiet. Voor het verslag klik je hier.

utrfey30

utrfey33

19-01-’14. Feyenoord hervat de competitie in en tegen Utrecht. We reizen buiten de combi om naar de Galgenwaard af en hebben goed zicht op het bomvolle uitvak. FC Utrecht komt vroeg op voorsprong, een Feijenoorder op de thuistribune juicht niet na de openingstreffer van Utrecht en binnen no time is hij omsingeld door 20 man van FC Utrecht. Maar in zijn eentje houdt hij stand en wordt uiteindelijk door de politie van het vak begeleid. Verder zien we een geweldige wedstrijd waarin Feyenoord met 2-5 wint en vooral in de tweede helft heel goed voetbal laat zien. Het geloof groeit in Rotterdam en omstreken. Voor het verslag klik je hier.

ajafey10

ajafey12

22-01-’14. Feyenoord moet voor de kwartfinale van de KNVB Beker het opnemen tegen de aartsrivaal uit de hoofdstad. Natuurlijk reizen wij weer Feyenoord achterna, al betekent dat wel dat we voor de tweede keer dit seizoen plaats moeten nemen tussen het theaterpubliek van Ajax. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd er eerst onderhandeld over uitsupporters, maar dat feest ging weer eens niet door. Daarna werd er veel gespeculeerd in de media en op internet dat er honderden Feijenoorders de wedstrijd op losse kaarten zouden bezoeken. Burgemeester Aboutaleb deed zelfs een oproep op de regionale tv om niet te gaan. We gingen toch en we zagen Feyenoord de wedstrijd geweldige sterk beginnen en al vroeg staat het 0-1 door een doelpunt van Jean-Paul Boëtius. Dieptepunt van deze avond, een spandoek op (bi)Vak 410 over de aan kanker overleden Feyenoord supporter Rooie Marck. Ajax komt voor rust nog op 1-1 en loopt na de rust uit naar een 3-1 voorsprong. Feyenoord verlaat het bekertoernooi. Voor het verslag klik je hier.

adofey08

adofey13

25-01-’14. In een regenachtig Den Haag speelt Feyenoord zijn derde uitwedstrijd in een week tijd. Dit blijkt teveel te zijn voor de mannen van Ronald Koeman, want bij de rust staan de Hagenezen die vandaag hun liefde met Juventus vierden al met 2-0 voor. Feyenoord zette in de tweede helft een inhaalrace in, die succes leek te resulteren dankzij doelpunten van Jordy Clasie en Graziano Pellè. Uiteindelijk was het echter ADO Den Haag dat aan het langste eind trok. Roland Alberg maakte ruim tien minuten voor tijd het winnende doelpunt. Voor het verslag klik je hier.

feyvit03

feyvit26

31-01-’14. Een belangrijke wedstrijd voor Feyenoord op vrijdagavond. Vitesse staat op dat moment tweede op de ranglijst en komt op bezoek, bij winst kan Feyenoord het gat verkleinen. Bij de opkomst van de beide elftallen zit de sfeer er goed in: fakkels & vlaggen aan Feyenoord kant en Chelsea (!) vlaggen aan Vitesse kant. Graziano Pellè zet Feyenoord nog voor rust op een 1-0 voorsprong door zijn 16e doelpunt van dit seizoen te maken. Na een uur voetbal wordt het helaas 1-1 en helaas blijft het dat ook. Voor het verslag klik je hier.

feynec59

feynec09

08-02-’14. Na een vrijdagavond wedstrijd (Vitesse thuis) en een dinsdagavond wedstrijd (Roda uit) speelt Feyenoord vandaag een zaterdagavond wedstrijd in de eigen Kuip tegen NEC uit Nijmegen. Bij de opkomst kleurt De Kuip rood-wit-zwart en groen-wit-groen via een prachtige Tifo actie. NEC komt nog op voorsprong, maar Feyenoord weet dit nog voor de rust te herstellen en gaat met 2-1 rusten. Na de rust loopt Feyenoord uit naar 5-1 en doet het hele goede zaken. Voor het verslag klik je hier.

nacfey02edited

nacfey05edited

16-02-’14. Feyenoord gaat op bezoek bij NAC in Breda. Aangezien het Rat Verlegh Stadion het meest verschrikkelijke uitvak van de nationale competitie heeft besluiten we ook deze wedstrijd maar op losse kaarten te bezoeken. Voor we naar het stadion afreizen besluiten we eerst nog een biertje te drinken in de Irish Pub in Breda. Al snel staan er een aantal agenten binnen en worden onze wedstrijdkaarten en ID-kaarten in beslag genomen. Na enige tijd worden we naar buiten gebracht waar zo’n 40-45 agenten staan te wachten. De politie en ME besluiten ons naar Breda Centraal te begeleiden. We worden gevorderd en mogen Breda niet meer in tot het begin van de avond anders worden we aangehouden. We worden in de eerste beste trein gezet die niet eens naar Rotterdam, maar naar juist dieper Brabant in gaat. De eerste stop van de intercity trein is Roosendaal. We besluiten daar uit te stappen en de eerste beste horecagelegenheid in te duiken. We bestellen nog maar wat biertjes, stouwen ons vol met een prima bittergarnituur en proberen nog maar het beste van deze dag te maken. Voor het verslag klik je hier.

twefey26

twefey37

23-02-’14. Met de trein naar Enschede, want Feyenoord speelt daar tegen FC Twente. In een niet uitverkochte Grolsch Veste speelt Feyenoord een prima wedstrijd en staat het na 55 minuten spelen al met 0-2 voor door doelpunten van Graziano Pellè en Jean-Paul Boëtius. Het uitvak is door het dolle heen en de Feyenoord liederen galmen door een verder stil stadion. Toch ging Feyenoord niet met 3 punten naar huis. Nadat oud-Feyenoorder Castaignos de aansluitingstreffer had gemaakt, kwamen de Tukkers via een buitenspelgoal op gelijke hoogte in de 5e minuut van de blessuretijd. Zuur voor Feyenoord en een geheel onterecht punt voor FC Twente. Voor het verslag klik je hier.

0818

01-03-’14. Feyenoord traint nog een keer voordat het De Klassieker speelt tegen Ajax. Op zaterdagochtend verzamelen veel Feyenoord supporters zich in De Kuip met fakkels en rookbommen om de ploeg te laten beseffen wat er op het spel staat. Dat levert natuurlijk veel prachtige beelden op. Ook was er een statement te zien van de boys van Vak W tegen stadionverboden. Voor het verslag klik je hier.

kvkcer11

kvkcer41

01-03-’14. Na de laatste training voor Feyenoord – Ajax zit de spanning voor De Klassieker er goed in, dus om afleiding te zoeken steken we de grens over. Nadat we twee lifters hebben afgezet bezoeken we de wedstrijd KV Kortrijk – Cercle Brugge. In het Guldensporenstadion gaf KV Kortrijk voetballes aan Cercle Brugge. Na ruim een half uur voetbal stond de 4-0 eindstand al op het scorebord en konden de sjaals massaal de lucht in. Voor het verslag klik je hier.

feyaja18

feyaja15

02-03-’14. Een klassieker die nooit een klassieker werd, zo kan je Feyenoord – Ajax van dit seizoen het beste beschrijven. Op het veld viel het tegen en ook op de tribunes was er weinig te beleven. Dit mede omdat Feyenoord de sfeeractie van de supporters had verboden. Feyenoord kwam nog wel op voorsprong tegen de aartsrivaal, maar dat deed het dit seizoen al 2 keer eerder. Net als de twee wedstrijden in de hoofdstad geeft Feyenoord ook vandaag de voorsprong weg. Ajax wint met 1-2. Voor het verslag klik je hier.

grofey24edited

grofey27

09-03-’14. In het hoge noorden zien we Feyenoord goede zaken doen. Feyenoord is de hele wedstrijd de betere ploeg en wint terecht van FC Groningen. In een zonovergoten Euroborg is het vooral op de tribunes onrustig. De Groningse aanhang zet want anti Feyenoord liederen in en daar is een grote groep Feijenoorders die op losse kaarten zitten niet van gediend en springen op. Gelijk daarna volgt de 0-1 van Ruben Schaken. Het wordt onrustig in het stadion en dat zou het de hele wedstrijd blijven en ook buiten het stadion gaat het nog even door. Het maakt allemaal niks uit want door de 0-2 van Stefan de Vrij, pakt Feyenoord 3 wel verdiende punten. Voor het verslag klik je hier.

feyhee20

feyhee50

16-03-’14. Feyenoord boekt dankzij een sterke tweede helft een betrekkelijk eenvoudige overwinning op SC Heerenveen. Na een van beide kanten matige eerste helft trok Feyenoord na rust het initiatief naar zich toe, met doelpunten van Ruud Vormer en Lex Immers als resultaat: 2-0. Dankzij de overwinning loopt Feyenoord drie punten in op directe concurrent Vitesse, terwijl Heerenveen op een vrijwel onoverbrugbare achterstand is gezet. Voor het verslag klik je hier.

bayer33

bayer38

29-03-’14. Dit weekend hebben we 2 Engelsen vrienden uit Newcastle op bezoek en dan moet je die gasten natuurlijk mee op sleeptouw nemen. De eerste wedstrijd van dit weekend die ze met ons bezoeken is Bayer Leverkusen – Eintracht Braunschweig in de Duitse Bundesliga. Na een reis met veel keiharde muziek en drank komen we aan bij de BayArena. Een groot stadion aan de buitenkant, maar er is maar plaats voor 30.000 man aan de binnenkant. De wedstrijd valt tegen, maar we hebben alleen maar oog voor de sfeer in het overvolle uitvak. De fans van Braunschweig maken 90 minuten lang sfeer en blijven onvoorwaardelijk achter hun ploeg staan, dat al bijna op degraderen staat. De wedstrijd eindigt in 1-1 en we keren tevreden terug naar huis. Voor het verslag klik je hier.

feygae01

feygae44

30-03-’14. Door een 5-0 overwinning op de Go Ahead Eagles (aangemoedigd door een vol uitvak)  is Feyenoord tweede geworden op de ranglijst. In een speelronde waarin directe concurrenten Vitesse en PSV puntenverlies leden, pakte Feyenoord – aangemoedigd door onder meer 800 kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis – de volle buit dankzij doelpunten van Lex Immers, Tonny Vilhena, Jean-Paul Boëtius, Mitchell Te Vrede en Miquel Nelom. Voor het verslag klik je hier.

herfey11

herfey27

02-04-’14. Hoewel Feyenoord bijna niets heeft gecommuniceerd over de uitwedstrijd tegen Heracles is inmiddels duidelijk dat de wedstrijd –in navolging van de bekerwedstrijd tussen beide clubs eerder dit seizoen– met een leeg uitvak zal worden gespeeld. Feyenoord is het niet eens met de verplichte buscombi en het feit dat het 100 kaarten minder zou krijgen. Ondanks de berichten dat politie en stewards streng gaan controleren in Almelo en bij het stadion op Feijenoorders die in het thuisvak willen plaatsnemen, besluiten we toch af te reizen naar Almelo. Onderweg horen we dat al enkele supporters zijn aangehouden in het centrum, op de snelweg en zelfs in een parkeergarage dus nemen we de beslissing om via een toeristische route Almelo binnen te rijden. Dit lukt gelukkig allemaal en zonder gecontroleerd te worden kunnen we het stadion in. Helaas lukt dat niet iedereen er worden er ook een aantal Feijenoorders staande gehouden. Feyenoord komt na een achterstand nog voor rust op gelijke hoogte, tot vreugde van een paar supporters van Feyenoord. Hier zijn een paar (niet allemaal) Heracles fans niet van gediend, zij duwen en gooien bier over deze Feijenoorders heen. Op aandringen van deze Heraclieden worden deze supporters het stadion uitgestuurd door de politie. Omgekeerde wereld lijkt ons. Als de Feijenoorders het stadion verlaten klapt het Heracles publiek en roepen ze ‘Afvoeren‘ en ‘Ajax, Ajax‘. In Almelo zijn ze duidelijk nog niet klaar voor normalisatie. Gelukkig voor ons wint Feyenoord met 1-2 en hebben we er weer een bijzondere dag met een nare nasmaak opzitten. Voor het verslag klik je hier.

feyrkc08

feyrkc32

06-04-’14. In de wedstrijd tegen RKC Waalwijk viert Vak W vandaag zijn tweede verjaardag. Met sjaals en genoeg pyro zijn ze ook vandaag weer een aanwinst in het stadion. Wie ook een aanwinst is, is Feyenoord-spits Graziano Pellè. Na 4 wedstrijd geschorst te zijn geweest, beslist hij vandaag de wedstrijd door twee keer te scoren. Feyenoord blijft tweede op de ranglijst met 4 punten voorsprong op nummer 3 FC Twente. Voor het verslag klik je hier.

psvfey20

psvfey34edited

13-04-’14. Feyenoord was in de uitwedstrijd tegen PSV Eindhoven zowel op het veld als op de tribune de baas. Door de 0-2 overwinning die werd geboekt op PSV is Feyenoord zeker van directe plaatsing voor Europees voetbal, waarmee de doelstelling voor dit seizoen officieel is bereikt. De ploeg van trainer Ronald Koeman heeft bovendien uitstekende papieren voor de tweede plaats. Met nog twee duels te spelen heeft Feyenoord een voorsprong van vier punten op nummer drie FC Twente, terwijl bovendien de strijd om de titel nog altijd niet officieel is beslist. De zege op PSV kwam tot stand dankzij goals van Joris Mathijsen en Daryl Janmaat. Voor het verslag klik je hier.

eupen16

eupen24

20-04-’14. Aangezien de bekerfinale dit weekend in onze Kuip wordt gehouden en Feyenoord geen finalist is, geeft dat ons even de ruimte op weer eens de grens over te steken. We bezoeken vandaag twee Belgische wedstrijden, de eerste om 15:00 uur en de tweede om 20:00. Een strak schema, maar zeker niet onmogelijk. We beginnen vandaag met KAS Eupen – RWDM Brussels. In een niet vol Kehrwegstadion wint Eupen, de nummer 2 van de Belgacom League (Tweede Klasse), met een minimale stand van 1-0. Waardoor de ‘Duitse’ Belgen kans houden op de titel. Voor het verslag klik je hier.

lokeren05

lokeren08

20-04-’14. Na Eupen – Brussels racen we door naar het Daknamstadion waar Sporting Lokeren en Zulte Waregem het tegen elkaar gaan opnemen in een of ander vaag play-off systeem. In en buiten het stadion hangt een prima voetbalsfeertje en we zien ook best een redelijke wedstrijd. Na 80 minuten staat het 2-2, maar dan valt de beslissing. Invaller De Pauw scoort de winnende treffer voor de thuisploeg: 3-2! We kunnen weer terug kijken op een geslaagd dagje groundhoppen in België. Voor het verslag klik je hier.

feycam80

feycam14

27-04-’14. Feyenoord wint in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen met 5-1 van Cambuur uit Leeuwarden en is daardoor zeker van de voorronde Champions League. In een wedstrijd vol met pyro van beide supportersgroepen is Feyenoord vooral in de tweede helft de betere ploeg. Na rust scoorden Tonny Vilhena (2x) , Graziano Pellè en Jean-Paul Boëtius. Na de wedstrijd bleef iedereen in het stadion om coach Ronald Koeman te bedanken voor zijn inzet de afgelopen 3 jaar. Voor het verslag klik je hier.

azfey00

azfey41

03-05-’14. De laatste wedstrijddag van het seizoen is aangebroken. Feyenoord neemt het in Alkmaar op tegen AZ in een wedstrijd die eigenlijk al nergens meer om gaat. Maar we willen het seizoen wel waardig en knallend afsluiten, dus reizen we met de partybus van De Feijenoorder af naar de Zaanstreek. Feyenoord speelt in het AFAS Stadion een goede wedstrijd en komt ook verdient op voorsprong door een doelpunt van Lex Immers. In de 85e minuut klimt iedereen de hekken in om het feestje te vieren, dat AZ dan nog kort voor het eindsignaal gelijk maakt heeft bijna niemand door. Met deze prachtige ‘awayday’ sluiten we dit seizoen af. Voor het verslag klik je hier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

12-05-’13. Omdat we Feyenoord 9 dagen na het einde van de competitie alweer missen bezoeken we op maandagavond Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Vitesse. Het is de finale wedstrijd van de beloften. Jong Feyenoord die zich eerder al tot kampioen in poule B had gekroond, won met 3-1 van Jong Vitesse, dat op de eerste plaats in poule A was geëindigd. Hierdoor zijn de beloften van Feyenoord terecht kampioen geworden. Mitchell Te Vrede en Rodney Lopes Cabral scoorden namens de Rotterdamse beloften, terwijl de score werd geopend door een eigen doelpunt van Gino Bosz. Voor het verslag klik je hier.

Volgend seizoen zijn we er natuurlijk weer. We bedanken al onze volgers voor het bekijken van onze fotoverslagen en blijf dat vooral doen!