RKC Waalwijk – Feyenoord

Eredivisie | 21-08-2022 – 16:45 | Mandemakers Stadion, Waalwijk | Eindstand: 0-1

Ook deze week reizen we Feyenoord achterna. Dit keer treden we aan tegen RKC Waalwijk. Een zonnetje en een 16:45 aftrap geven ons genoeg reden om vroeg het terras op te duiken. Na een aantal uur zuipen is het tijd om richting het stadion te gaan.

Eenmaal binnen merken we dat het uitvak niet het enige vak is waar Feyenoorders plaatsnemen. Bijna de hele korte zijde is gevuld. De sfeer zit er goed in en de Feyenoordliederen galmen door het Mandemakers Stadion.

RKC heeft vandaag geen zin om te voetballen en loopt met 11 man te verdedigen. Feyenoord heeft het hier, net als tegen Heerenveen, erg lastig mee. Totdat Walemark voor onze ogen de grond in wordt neer geschopt. De scheidsrechter vindt het in eerste instantie niets, maar geeft na ingrijpen van de VAR toch een penalty. Danilo maakt beheerst af en de korte zijde ontploft. Hierna volgt een spannende slotfase waarin RKC aandringt. De Rooms-Katholieke club heeft onze lieve Heer niet aan zijn zijde, want de kansen gaan net naast. Feyenoord weet stand te houden en neemt 3 punten mee naar Rotterdam.