Vitesse – Feyenoord

Eredivisie | 07-08-2022 – 14:30 | GelreDome, Arnhem | Eindstand: 2-5

Het seizoen is weer begonnen. We trappen af met de uitwedstrijd tegen Vitesse. Vanwege het sterke Europese jaar is er een grote leegloop geweest en staan er veel nieuwe namen in de basis.

Ook dit jaar reizen we met 2 partybussen van De Feijenoorder af naar Arnhem. Vorige editie van Vitesse-Feyenoord waren er wat ongeregeldheden, omdat de hekken bij het uitvak toch niet zo sterk waren als ze dachten in Arnhem. Hierom heeft Vitesse besloten dat er een verplichte buscombi is. In Tiel stappen we over van de partybus naar een normale bus en vervolgen onze weg richting De Gelredome. Na wat suf georganiseerd vuurwerk rolt de bal en kan het seizoen beginnen.

Door een goal van Manhoef staat de 1-0 al vroeg op het scorebord. Feyenoord weet na een half uur de gelijkmaker te scoren via Walemark. Deze goal wordt ook gevierd door Feyenoordsupporters die op de lange zijde van de Gelredome zitten. Dit leidt tot wat opstootjes met de Arnhemse supporters. Nog voor rust weet Feyenoord de voorsprong te pakken door een kopbal van Danilo. Na rust maakt Vitesse gelijk. Feyenoord herpakt zich sterk en loopt uit tot een 2-5 voorsprong. We doen goede zaken en staan na de eerste speelronde bovenaan. De laatste keer dat dit gebeurde was in het seizoen 2016-2017, dus het kampioenschap is zo goed als binnen.