Constant Vanden Stockstadion

Het Constant Vanden Stockstadion is een voetbalstadion in de Belgische gemeente Anderlecht, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het is de thuisbasis van voetbalclub RSC Anderlecht.

Het stadion bevindt zich in het Astridpark, verwijzend naar de Zweedse prinses en Koningin van België Astrid van Zweden, die in 1935 overleed. Het eigenlijke park stamt uit 1911, en heette oorspronkelijk Meirpark.

Het stadion draagt de naam van wijlen Constant Vanden Stock, die 25 jaar lang voorzitter was van de club. In 1996 werd hij opgevolgd door zijn zoon, Roger Vanden Stock. De benaming Astridpark wordt echter frequenter gebruikt. Al sinds 1917 bevindt het voetbalstadion van RSC Anderlecht zich op deze locatie. Aanvankelijk heette het Stade Émile Versé, verwijzend naar de eerste weldoener van de Brusselse club. Sinds 1983 draagt het stadion de naam van Constant Vanden Stock, die in 2008 overleed.

Het stadion biedt momenteel nog plaats aan 26.361 toeschouwers. Een renovatie en uitbreiding naar 30.000 plaatsen zou echter in 2011 van start gaan, en in 2013 worden afgerond. Deze werken zouden om en bij de 40.000.000 euro kosten, gedeeltelijk gesubsidieerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Bezochte wedstrijden:

RSC Anderlecht – Hadjuk Split

RSC Anderlecht – Racing Genk

Meer foto’s volgen later…

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s