Crackstadion

Het Crackstadion is een voetbalstadion, gelegen aan de rand van de Belgische stad Ieper, aan de Jaime Picanollaan. Het is sinds augustus 2008 de thuishaven van de plaatselijke voetbalclub KVK Ieper. Het stadion is genoemd naar de hoofdsponsor van de club “Crack”-meubelen en telt 1 zittribune (bouwjaar: 2008) van ongeveer 400 plaatsen en 1 staantribune (bouwjaar 2009) van ongeveer 300 plaatsen. De totale capaciteit loopt op tot boven de 1000. Voorheen werden de matchen afgewerkt in het centrum van de stad op het Minneplein.

Het stadion werd ingehuldigd op 4 september 2009 met een galamatch tegen Club Brugge. De club kende veel problemen met wateroverlast op het speelterrein. De drainage van het voetbalveld werkte niet goed omdat het water niet tot bij de drainage door de dikke kleilaag geraakte. De club probeerde dit op te lossen door zand te spuiten in de bodem. Maar ook dit werd geen succes. In juni 2009 besliste de club om een Nederlandse firma in te schakelen om de situatie van het speelveld weer in orde te krijgen.

Er werden 100 kilo regenwormen gestrooid over het veld omdat zij de insijpeling van het water in de bodem zouden verbeteren. De operatie bleek een succes want de club kende geen problemen meer met wateroverlast.

Foto’s via Timo On Tour.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s