Cristal Arena

De Cristal Arena of Fenixstadion is het stadion van voetbalclub KRC Genk. Het is met 24.956 plaatsen het op vier na grootste stadion van België. Alleen de stadions van RSC Anderlecht (26.361), Cercle Brugge en Club Brugge (29.042), Standard Luik (30.023) en het Koning Boudewijnstadion (50.122) zijn groter.

Het stadion is naar Belgische normen erg nieuw. Het trekt per wedstrijd zo’n 20.000 kijklustigen. Er zijn gemiddeld 18.000 abonnees. In het seizoen 2006-2007 was het stadion vijf keer uitverkocht. Het stadion beschikt aan de achterzijde ook over een overdekte zittribune voor het B-terrein.

De grasmat is één van de beste van België. Ze is voorzien op alle weersomstandigheden: er is een sprinklerinstallatie en een drainagesysteem. Bovendien is het Genkse veld, samen met dat van AA Gent, Germinal Beerschot, Standard de Liège en KVC Westerlo, uitgerust met veldverwarming.

De benaming Cristal Arena wordt gebruikt sinds 1 juni 2007. Voordien heette het stadion het Fenixstadion. Bierbrouwer Alken-Maes schenkt voor 5 jaar de naam van zijn Limburgse pils, Cristal Alken, aan het stadion. Het zal de tweede keer zijn dat een stadion van een Belgische club een commerciële naam krijgt. KV Mechelen ging Genk daar met het Veoliastadion Achter de Kazerne in voor. In het buitenland komt dit meer voor.

Indien België er, samen met Nederland, in zou geslaagd zijn om het WK voetbal binnen te halen (wat niet het geval was), zou de Cristal Arena één van de speelstadions zijn. De capaciteit zou dan uitgebreid worden tot 40 à 45.000 toeschouwers.

Foto’s via Timo On Tour.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s