Stade du Pays de Charleroi

Het Stade du Pays de Charleroi is een voetbalstadion in de Belgische stad Charleroi. Het is het stadion van Sporting Charleroi. Het werd vernieuwd voor het Europees kampioenschap voetbal 2000 in België en Nederland. De oude naam, stade de Mambourg, werd in mei 1999 vervangen. De capaciteit van het stadion bedroeg voor het Europees kampioenschap voetbal 30.000 plaatsen. Daarna werd dit aantal teruggebracht tot 24.891.

Het huidige stadion zal afgebroken worden omdat het in woongebied gebouwd is. Het zal vervangen worden door een stadion van 25 000 tot 45 000 zitplaatsen in Marchienne-au-Pont. De capaciteit zal echter kleiner worden door de niet-toekenning van het WK 2018 aan België en Nederland.

De plannen van het nieuwe stadion en het sportief centrum dat er zich zal in bevinden (en ‘Porte des Sports’ zal heten) zijn voorgesteld in maart 2010. Dat sportcentrum en het stadion zullen een indoor atletiekzaal hebben, infrastructuur voor volleybal, boogschieten, badminton, gehandicaptensport, Martiale kunsten met een grote dojo, commerciële ruimtes en bureaus… De prijs van dit stadion zal tussen de 150 en 200 miljoen euro zijn.

Foto’s via Timo On Tour.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s