Stadion Essen

Het Stadion Essen is een voetbalstadion dat plaats biedt aan zo’n 20.000 toeschouwers in Essen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het is gelegen in het stadsdeel Bergeborbeck. Het stadion is de thuisbasis van de voetbalclub Rot-Weiss Essen. Door de bouwvalligheid van het oude Georg-Melches-Stadion was al jaren duidelijk dat de club een nieuw stadion nodig had. In 2010 werd besloten om een nieuw stadion te bouwen. Op 1 april 2011 werd begonnen met de ruwbouw. In augustus 2012 werd het stadion officieel geopend. Op de plaats van het oude stadion zal na afbraak een parkeerplaats komen. RWE Deutschland AG nam een groot deel van de kost op zich.

De openingswedstrijd was tussen de jeugd van Rot-Weiss tegen de jeugd van Borussia Dortmund. Daaropvolgend speelden de dames van SGS Essen tegen 1. FFC Frankfurt en daarna speelden de heren van Rot-Weiss tegen de dames van SGS en wonnen met 1:0.

Het stadion is gekwalificeerd om te spelen in de Regionalliga en 3. Liga. Het kan ook gebruikt worden voor evenementen en concerten. De hoeken kunnen gesloten worden zodat de capaciteit uitgebreid kan worden naar 25.000 en er is nog een derde uitbouwmogelijkheid om het aantal op 35.000 te brengen indien de club weer in de hogere reeksen speelt.

Bezochte wedstrijden:

Rot Weiß Essen – Bonner SC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Tekst bovenaan: Wikipedia.nl