Selhurst Park is een voetbalstadion in het zuiden van de Britse hoofdstad Londen, in de Londense voorstad South Norwood.

In Selhurst Park worden de thuiswedstrijden gespeeld van Crystal Palace FC. Het stadion is gebouwd in 1924, de eerste wedstrijd was CPFC tegen Sheffield Wednesday FC. De huidige capaciteit bedraagt 26.309 zitplaatsen. Het recordaantal toeschouwers bedraagt 51.482. Dat was bij een wedstrijd in 1979, toen er nog staanplaatsen waren.

Van 1985 tot 1991 was het stadion tevens de thuishaven van Charlton Athletic FC dat niet langer in het eigen stadion The Valley mocht spelen omdat dat geheel vervallen was en gevaarlijk werd geacht.

Van 1991 tot 2003 was het stadion tevens de thuishaven van Wimbledon FC dat na promotie naar de First Division niet langer in het eigen Plough Lane kon spelen. Dat voldeed niet aan de nieuwe veiligheidsnormen en verbouwing werd te duur gevonden.

Het stadion heeft achter de goal een dubbele ring, genaamd de Holmesdale stand, hier bevindt zich de fanatiekere supporterskern.

Op 4 december 2017 maakt de clubleiding bekend dat het van plan is Selhurst Park te verbouwen, waardoor de capaciteit met achtduizend toeschouwers wordt vergroot. Met de investering is een bedrag gemoeid van een kleine 115 miljoen euro. Palace gaat de hoofdtribune vernieuwen. De nieuwe hoofdtribune krijgt vijf lagen en zorgt ervoor dat de stadioncapaciteit naar 34.000 toeschouwers gaat.

Bezochte wedstrijden:

Crystal Palace – Chelsea

Tekst bovenaan: Wikipedia.nl