Euroborg

De Euroborg is de thuishaven van Eredivisieclub FC Groningen. In de Euroborg is plaats voor 22.579 mensen (waarvan ruim 700 plaatsen in de skyboxen). De tribunes zijn verdeeld in twee ringen die het veld volledig omsluiten. In en om het stadion is niet alleen plaats voor voetbal, ook bevinden zich in het complex een bioscoop, een school, een casino, een supermarkt, een sportschool, horecagelegenheden en kantoorruimte.

De Euroborg heeft al vrij snel na de opening een bijnaam verworven. Vanwege de overheersende groene kleur en de thuisresultaten van FC Groningen wordt het stadion door fans inmiddels aangeduid als de Groene Hel en de Groene Kathedraal.

Het stadion had bij oplevering 19.814 plaatsen. Het is sinds de opening vrijwel iedere wedstrijd uitverkocht. In februari 2007 heeft de club de wens uitgesproken de capaciteit van het stadion te vergroten, wellicht te verdubbelen. In de zomer van 2008 werd een uitbreiding van de capaciteit met 2600 stoelen gerealiseerd, voor een bedrag van 1 miljoen euro. Daartoe werd een viertal rijen voor de tot dan laagste rij stoeltjes geplaatst. De totale capaciteit is hiermee op bijna 22.500 stoelen gekomen.

Bezochte wedstrijden:

FC Groningen – Feyenoord

Foto’s via Timo On Tour.