Mandemakers Stadion

Het Mandemakers Stadion is een voetbalstadion gelegen in Waalwijk. Het stadion is de thuishaven van de Nederlandse voetbalclub RKC Waalwijk.

In september 1996 opende het stadion haar deuren. RKC speelt echter al veel langer op deze locatie: het Mandemakers Stadion is gebouwd op dezelfde plek als het oude Sportpark Olympia (dit stadion werd, vanwege zijn uiterlijk en geringe capaciteit, ook wel “de Fietsenstalling” genoemd). In de eerste jaren behield het nieuw gebouwde stadion de naam van haar voorganger, maar in 1999 werd het omgedoopt en kreeg het de huidige naam.

Het stadion bood bij de bouw plaats aan 6000 toeschouwers, verdeeld over vier tribunes. Er is geen gracht aangelegd, wat in eerste instantie wel de bedoeling was; een te hoge grondwaterstand belemmerde dit. De lichtmasten van het stadion zijn overgenomen van NAC Breda dat toentertijd zelf ook met een nieuw stadion bezig was.

Na enkele jaren werden tribunedelen tussen de vier tribunes gebouwd, zodat het stadion nu geen open hoeken meer heeft. Het Mandemakers Stadion biedt sindsdien plaats aan 7500 toeschouwers.

Bezochte wedstrijden:

RKC Waalwijk – Feyenoord.

Foto’s via Dalin010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s