MariFlex Stadion

Het RBC Stadion was tussen 2000 en 2011 de thuishaven van de Roosendaalse voetbalclub RBC Roosendaal. Het stadion is gelegen op industrieterrein de Borchwerf achter het Station Roosendaal en biedt plaats aan vijfduizend toeschouwers, waarvan vierhonderd voor de uitsupporters. Het stadion is het kleinste stadion in Nederland waarbij er aan alle kanten, inclusief de hoeken, zitplaatsen zijn.

Het stadion werd voor het eerst gebruikt op 5 november 2000 met de wedstrijd RBC Roosendaal – Fortuna Sittard. De eerste wedstrijd in het nieuwe stadion werd door de thuisploeg met 3-1 gewonnen. Het eerste doelpunt in het stadion werd gemaakt door Ruud Kool van Fortuna Sittard. Het eerste RBC-doelpunt werd gemaakt door Regi Blinker.

Voor november 2000 speelde RBC Roosendaal haar thuiswedstrijden in stadion De Luiten. Deze wordt nog genoemd in het clublied van RBC. Toen het nieuwe stadion in gebruik werd genomen, heette het stadion het Vast & Goed Stadion, naar de sponsor Vast & Goed. In augustus 2005 werd de naam veranderd naar RBC Stadion tot het seizoen seizoen 2007/’08 werd het het Rosada Stadion genoemd, naar de sponsor Rosada. Sinds het seizoen 2009/’10 was de naam MariFlex Stadion in gebruik.

In het najaar van 2005 kreeg RBC Roosendaal een boete van de KNVB omdat de stadionverlichting niet sterk genoeg was (de norm is 800 lux). RBC Roosendaal besloot hierop extra noodverlichting op het dak te plaatsen. Tijdens een storm in 2006 waaiden deze lampen van het dak af, waardoor er schade ontstond aan de tribune. Inmiddels is de lichtinstallatie aangepast en verbeterd. Op 8 juni 2011 ging RBC Roosendaal failliet waardoor ook de tot medio 2012 lopende overeenkomst voor de sponsornaam van het stadion verviel. In mei 2012 werd de gemeente Roosendaal voor 1,75 miljoen euro eigenaar van het stadion.

Bezochte wedstrijden: –

rbc01 rbc02

Foto’s via Timo On Tour.