Feyenoord – Olympique Marseille 

Conference League | 28-04-2022 – 21:00 | Stadion Feijenoord, Rotterdam | Eindstand: 3-2

“Never stop dreaming” valt er te lezen van weer een geweldig spandoek van De Feijenoorder. Dromen doen we zeker van een finale in Tirana. In de halve finale is Olympique Marseille vandaag de tegenstander in een uitverkochte Kuip. Eerst zien we Freddy Krueger De Noordzijde overnemen om vervolgens plaats te maken voor een oceaan aan fakkels, zoveel hebben we er in tijden niet gezien. Ook in het uitvak staat in lichte laaie, ondanks dat de politie eerder vandaag dozen vol fakkels van de ‘Fransen’ in beslag had genomen.

Feyenoord begint fantastische aan de eerste halve finale: Wie anders dan Cyriel Dessers brengt het stadion als eerste in extase, door na een briljant hakje van Luis Sinisterra alleen voor de keeper raak te punteren. Twee minuten later was de Colombiaan zelf het eindstation, toen hij – met enig fortuin via een Frans been – raak schoot na een voorzet van Nelson. Dat Marseille een moeilijke tegenstander is blijkt daarna, ze komen er zelden uit maar als ze eruit komen is het ook raak, nog voor rust poetst Marseille de achterstand weg en gaan we met 2-2 rusten. Gelijk na de aftrap gaat L’OM in de fout en maakt Cyriel Dessers zijn tweede van de avond: 3-2!

Daarna volgen er over en weer nog kansen en gaat het erop het veld af en toe hard aan toe, maar Feyenoord houdt stand en gaat met een overwinning richting Marseille volgende week. Daar ligt de taak om de finale in Tirana dan ook echt te bereiken….