Atalanta Bergamo – Cagliari

Serie A | 06-02-2020 – 13:30 | Stadio Atleti Azzurri d’Italia, Bergamo | Eindstand: 1-2

Na een bezoek aan de Milan Derby (klik hier) hebben wij een tweede wedstrijd op het programma. Op een kilometer of 40 van Milaan ligt Bergamo waar Atalanta de lokale club is. De laatste jaren doet Atalanta het prima in de Italiaanse competitie en ook op Europees niveau. Vandaag nemen zij het op tegen Cagliari Calcio uit Sardinië; de huidige nummer 18.

Buiten het stadion is veel grafitti te zien en ook de vriendschap met Eintracht Frankfurt is terug te zien op sjaals en stickers. We nemen plaats naast het uitvak welke is gevuld met zo’n 100 Sardinijnen. De kans is groot dat de meeste Cagliari-fans in de regio wonen, want de afstand tussen beide steden is zo’n 900 kilometer. Verder zien we een saaie eerste helft en ook de sfeer op de tribunes valt ons tegen. Op internet wordt Atalanta geprezen voor haar support, maar vandaag is dat helaas niet aan de orde tegen deze laagvlieger. We vermoeden dat ook deze ultras – net als die van Inter gisteren – een boycot houden.

In de tweede helft komt Cagliari op een onverdiende voorsprong. Zowel spelers als supporters worden wild en de fans vieren dit doelpunt op de plexiwand. Als een aantal minuten later ook nog de keeper van Atalanta rood krijgt, dreigt een vervelende middag voor Atalanta. Toch zoekt de thuisploeg de aanval en knokt Atalanta zich terug tot een gelijkspel via Luis Palomino. Helaas voor de Atalanta fans countert Cagliari zich naar een 1-2 voorsprong. Weer is het Gaston Pereiro die scoort en zich mag kronen toch matchwinner.