Seizoensoverzicht 2012/2013

Bij het afsluiten van het seizoen hoort natuurlijk een seizoensoverzicht. We bezochten flink wat wedstrijden dit seizoen zowel in eigen land als in het buitenland. Van Champions League tot aan de Regionalliga in Duitsland. Noem het maar op. We reisden Feyenoord overal achterna en we beleefde wederom een topseizoen. We hebben alle hoogte en dieptepunten voor jullie in een chronologische volgorde gezet. Veel kijk en leesplezier en tot volgend seizoen.

groundhop37

16-06-’12. Even genieten we van onze welverdiende vakantie, maar om aan al het Euro 2012 geweld te ontsnappen besluiten we in Frankrijk wat stadions te bezoeken. Met maar een miezerige lijst van 2 Franse stadions besloten we zaterdag 16 juni maar eens wat meer in Frankrijk te bezoeken. Een lijst met alle Franse stadions erop, een kaart, een tomtom en een Frans woordenboek namen we mee in de auto en gingen we op reis. We bezoeken 6 stadions in Frankrijk en op de terugweg stoppen we in het Belgische Mons, maar daar worden we niet gastvrij ontvangen en besluiten we maar door een tropische storm naar huis te gaan. Voor het verslag klik je hier.

eerstetraining11

27-06-’12. De eerste training van Feyenoord voor het nieuwe seizoen 2012/2013 staat vandaag op het programma. Ondanks dat het op een woensdagmiddag plaatsvind is het druk in De Kuip. Als de spelers het veld betreden ontstaat er een enorme fakkelzee op de Noordzijde. Goed begin is het halve werk. Voor het verslag klik je hier.

aalstlokeren24

30-06-’12. We kunnen niet meer wachten tot het nieuwe seizoen begint daarom besloten we vandaag al te gaan touren. We besluiten om naar Eendracht Iendracht Aalst tegen Sporting Lokeren in België te gaan, een pre season friendly zoals de Engelsen dat noemen. Onderweg naar Aalst bezoeken we nog 3 andere stadions om ons groundhoplijstje nog groter te maken. Na in de file gestaan te hebben komen we bij het Pierre Cornelisstadion van Eendracht Aalst aan. We zijn aan de late kant en zetten de auto ergens snel neer waar het niet mag, maar we zijn natuurlijk domme buitenlanders. Als we het stadion betreden is de opkomst al geweest en dus besluiten we eerst wat bier te halen voor we de ouderwetse staantribunes betreden. Eendracht komt al na 10 minuten 0-1 achter, maar ondanks de achterstand hangt er een lekker sfeertje. De tegenstander word uitgedaagd met ‘We all agree Lokeren supporters are wankers’ en tegen de scheids roept men Boehhh!, Amateur en smeerlap. In de rust komt een grote Eendracht supporter op ons af om te vragen bij welke club dat dubbelgestikte jasje hoort. ‘Als gij maar geen Lokeren zijt’ luid zijn antwoord op Feyenoord en we worden uitgenodigd om na de wedstrijd in de stamkroeg van de Eendracht fans een biertje te doen. Iets wat we zelden afslaan. De wedstrijd blijft 0-1 en reden voor de Eendracht fans om de NAC aanhang die met Lokeren zijn meegereisd eens uit te dagen met ‘Het zijn de homo’s, ja ja, de homo’s van Breda’. Wat we natuurlijk keihard meezingen. Na de wedstrijd drinken we gezellig nog een paar biertjes en bazooka’s (bier met cola) en blijft het nog lang gezellig. Voor het verslag klik je hier.

scffey03

07-07-’12. Feyenoord begint de oefencampagne in de voorbereiding op het seizoen 2012/2013 met een wedstrijd tegen de amateurs van Sportclub Feyenoord. De stadionclub wint met 0-3 op Varkenoord, waar we een prima middag hebben met bier, baco, fakkels, rookbommen en een zomers weertje. Voor het verslag klik je hier.

dorfey23edited

21-07-’12. In een Dordtse kroeg beginnen we al vroeg de voorbereidingen op FC Dordrecht – Feyenoord. Een oefenwedstrijd die elk jaar lijkt terug te komen. In de tuin van de kroeg verzamelen zich vele Feijenoorders en wordt er lekker gedronken en geouwehoerd. Als we genoeg hebben gedronken lopen we met een groep van zo’n 20 man naar het GN Bouw Stadion aan de Krommedijk. Twee agenten komen ons te gemoed gefietst en spreken ons aan met ‘als jullie je niet gedragen nemen we jullie mee’. ‘ Twintig man achter op de fiets?’  luidt het antwoord en lachend zetten we voort. Met een kaartje voor de Noordtribune lopen we de Westtribune op waar het een stuk gezelliger is. Feyenoord wint met 1-5 dus nog even de hekken in, een fakkeltje afsteken en weer naar huis. Voor het verslag klik je hier.

open05

28-07-’12. Een dag na FC Dordrecht – Feyenoord bezoeken we de jaarlijkse Opendag van Feyenoord. Het traditionele hoogtepunt van de Open Dag, de landing van de helikopter met daarin de nieuwe spelers, was tijdens de editie van dit seizoen zo mogelijk nog spectaculairder dan gebruikelijk. Niet alleen omdat De Kuip met 45.000 toeschouwers over de hele dag afgeladen vol was, maar ook omdat de helikopter tot de laatste plaats bezet was met nieuwelingen. Achtereenvolgens kwamen Daryl Janmaat, Mitchell Te Vrede, Ruud Vormer, John Goossens, Harmeet Singh, Omar Elabdellaoui en Lex Immers onder luid applaus uit het toestel stappen. Voor het verslag klik je hier.

feymal01

25-07-’12. Op deze warme zomerdag beginnen we de PMDS op de Maasvlakte. Feyenoord speelt vandaag de oefenwedstrijd tegen Real Mallorca maar in wederom een saaie openingswedstrijd wordt niet gescoord. In 2013 dan maar eens een spraakmakende tegenstander? Voor het verslag klik je hier.

kiefey19

31-07-’12. Feyenoord moet het in Oekraïne opnemen tegen Dinamo Kiev voor de voorronde van de Champions League. Feyenoord komt in het Olympisch Stadion van Kiev op een o-1 voorsprong door een doelpunt van Ruben Schaken, maar de wedstrijd gaat alsnog met 2-1 verloren. In De Kuip moet Feyenoord het dan afmaken om door te gaan naar de volgende voorronde. Voor het verslag klik je hier.

osna37

05-08-’12. Terwijl in Nederland de competitie nog niet eens begonnen is, zijn ze in de 3. Bundesliga al klaar voor de derde speelronde.Vandaag bezoeken we in VfL Osnabrück – Kickers Offenbach. Voor de wedstrijd halen we onze kaarten gewoon in de fanshop, drinken een biertje en eten een bratwurst. Twee uur voor de wedstrijd staat de Ultras van VfL Osnabrück al te dringen om naar binnen te gaan en later begrijpen we waarom, op de tribune maken ze een groot feest en zingen ze 90 minuten lang. VfL Osnabrück is veel sterker dan Offenbach en speelt werkelijk waar heel goed voetbal en wint met maar 2-0. Na de wedstrijd gaan spelers en fans samen de hekken in om de overwinning te vieren. Voor het verslag klik je hier.

feykie11

07-08-’12. In een geweldige ambiance speelt Feyenoord de return voor de voorronde van de Champions League in De Kuip. Feyenoord heeft aan een 1-0 overwinning genoeg om door te gaan naar de volgende voorronde. Een prachtige Tifo-actie met de boodschap ‘Hallo…daar zijn we weer’ kleurt de Noorzijde en Bengaals vuur verhoogt de sfeer nog meer. Lang is het 0-0 en mist Feyenoord levensgrote kansen en dan is het ook Dinamo dat op een 0-1 voorsprong komt diep in blessuretijd. De Champions League droom van Feyenoord is alweer voorbij. Voor het verslag klik je hier.

utrfey19

12-08-’12. Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisie seizoen 2012/2013 moeten we naar Utrecht waar Feyenoord het opneemt tegen de plaatselijke FC. Feyenoord mist wederom veel kansen, maar komt vlak voor rust toch op een 0-1 voorsprong tot grote vreugde van het uitvak. Bij deze stand zou het ook blijven en Feyenoord doet gelijk goede zaken. Voor het verslag klik je hier.

feyhee13

18-08-’12. De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen voor Feyenoord tegen SC Heerenveen. Voor de wedstrijd wordt een 1 minuut stilte voor Feyenoorders die ons ontvallen zijn gehouden. Dit zou eigenlijk al tegen Mallorca gebeuren maar toen werd het voor het gemak maar overgeslagen. Een prachtig doek met veel namen van overleden Feijenoorders en een adembenemende minuut stilte. De wedstrijd zelf eindigd in 1-1, Mathijsen die zijn debuut voor Feyenoord maakte werd met rood van het veld gestuurd. Voor het verslag klik je hier.

feyspa22

23-08-’12. Nadat Feyenoord uitgeschakeld is door Dinamo Kiev in de voorronde van de Champions League loodt het Sparta Praag voor de voorronde van de Europa League. In de kroegen op Zuid bereiden we ons in een het zonnetje voor op de belangrijke wedstrijd. De wedstrijd verloopt alleen niet zoals we gehoopt hadden, Feyenoord staat na 30 minuten spelen al 0-2 achter en de Ultra’s in het uitvak hebben bijna al hun kleren uitgetrokken van vreugde. Na 60 minuten maakt Nelom 1-2 en dan gaat Feyenoord opzoek naar de gelijkmaker. Het is invaller Anass Achahbar die in de slotminuten de 2-2 binnen hakt. Het voelt als een overwinning en we kunnen met een goed gevoel naar Praag. Voor het verslag klik je hier.

herfey17

26-08-’12. Voor de tweede uitwedstrijd van het seizoen reizen we naar Almelo. Onderweg krijgen we te horen dat de wedstrijd misschien wordt afgelast, dankzij de harde regenval is het kunstgrasveld bol komen te staan. Na lang wachten krijgen we het te horen dat de wedstrijd toch door gaat en komen we net op tijd aan in het uitvak. Feyenoord scoort in de eerste helft 2 keer en lijdt met 2-0 bij de rust. Dit had 3-0 kunnen zijn maar Sekou Cissé miste vlak voor rust een strafschop. Na rust maakt Heracles de aansluitingstreffer en wordt het nog spannend. Ondertussen opent de Voetbal Eenheid de jacht op Feijenoorders in de thuisvakken een kat en muis spel volgt. De stand verandert niet en zo wint Feyenoord in Almelo van Heracles. Voor het verslag klik je hier.

svdhansa09

26-08-’12. Terwijl de meeste van ons bij Heracles Almelo – Feyenoord zitten, vertrekken zij die geen kaarten hebben voor de wedstrijd naar Duitsland voor wederom een wedstrijd in de 3. Liga. In Darmstadt speelt de plaatselijke SV tegen Hansa Rostock. In een niet heel boeiend duel komt er dan ook geen winnaar naar voren. Eindstand: 1-1. Voor het verslag klik je hier.

spafey32

30-08-’12. Voor de uitwedstrijd tegen Sparta Praag reizen veel Feijenoorder richting de Tsjechische hoofdstad. Sommige van ons reizen per auto andere per bus en we ontmoeten elkaar in het centrum waar we pre match drinking session houden. Van eerdere gevechten in de afgelopen dagen in Praag is weinig te merken en er is veel politie aanwezig. Dan begint de tocht naar het stadion, een grote stoet Feijenoorders trekt door Praag met fakkels en gezang de politie wordt wakker en sluit ons niet veel later in. Iedereen wordt op kaart gecontroleerd en degene met kaart worden naar het stadion begeleid. In het uitvak hangt een goede sfeer en Feyenoord kan goede zaken doen. Dit blijft echter uit, Feyenoord verliest met 2-0 en het Europees avontuur zit er op. Voor het verslag klik je hier.

vitfey07edited

02-09-’12. Wederom een uitwedstrijd voor Feyenoord dit keer in de Arnhemse GelreDome tegen Vitesse. Weer het verhaal van veel grote kansen missen en dan is het Vitesse dat in de blessuretijd de 1-0 maakt. Voor het verslag klik je hier.

aswh21edited

08-09-’12. Het dikste lid van Cabras Feliz maakt vandaag zijn debuut dus wij stonden langs de kant met fakkels en rookbommen. Dit deden wij in 2011 ook al een keer, maar aangezien dit lid van Cabras Feliz de Bellamy van het amateurvoetbal is die sneller van club wisselt dan van sokken, stonden we een jaar later  weer langs de kant om hem te supporten bij zijn debuut bij ASWH 6 in Hendrik-Ido-Ambacht (of all places). Voor het verslag klik je hier.

feypec14

15-09-’12. De tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen PEC Zwolle staat in het teken van ‘RED DE KUIP’. Feyenoord wil een nieuw stadion en het oude zal dan waarschijnlijk tegen de grond gaan. Dit laat Het Legioen niet gebeuren en er zijn veel spandoeken te zien zoals: ‘Voor nog geen 300 miljoen verkopen we het huis van Coen’,  ‘Mensen die een nieuwe Kuip willen bouwen, kunnen geen echte Feyenoorders zijn’ en op Vak W1 spandoeken met daarop: één Arena is al erg genoeg, tegen het moderne voetbal & tegen een nieuw stadion. De stadionclub wint de wedstrijd overigens met 2-0. Voor het verslag klik je hier.

psvfey21

23-09-’12. Voor de tweede keer in het jaar 2012 reizen we af naar Eindhoven voor PSV – Feyenoord. Dit keer gelukkig niet zo’n lange trein reis. Als we aankomen in Eindhoven zijn de Feyenoord-liederen al hard te horen en ook in het stadion zijn we vocaal de baas. Voetballend helaas niet Feyenoord verliest met 3-0. Na de wedstrijd kunnen we niet gelijk weg en zien we hoe de boeren van PSV ons uitdagen, als ze uiteindelijk allemaal zijn weggerend of zijn opgepakt kunnen we naar huis. Voor het verslag klik je hier.

necfey05edited

26-09-’12. In September spelen we twee keer in 1 week tegen NEC. Eerst uit in Nijmegen voor de KNVB Beker. We trekken ’s middags al vroeg het centrum in waar we met een grote groep genieten van de PMDS. We verruilen de kroeg dan voor de Ierse pub in Nijmegen waar ook nog Rotterdamsche tering herrie word gedraaid. Binnen een paar minuten is de pub omsingeld door politie, Mobiele Eenheid en de Voetbal Eenheid. Waarom, is ons nog steeds een raadsel. Aan het begin van de avond zetten we koers richting het stadion. Bij de Eendracht vlakbij het stadion doen we dan nog een biertje voor we naar de wedstrijd gaan. We zijn nog maar net binnen en Feyenoord staat al 0-1 achter. Feyenoord herpakt zich en na 90 minuten staat het 2-2. Dan gaan we verlengen, wat ook geen winnaar lijkt op te leveren maar als niemand het meer verwacht schiet Lex Immers Feyenoord na 120 minuten voetbal naar de volgende ronde. Onderweg naar de auto worden we nog even opgehouden door heuse Nijmegen Hooligans, maar kunnen we niet veel later tevreden naar huis. Voor het verslag klik je hier.

feynec12

29-09-’12. De tweede keer in een week dat Feyenoord NEC Nijmegen treft en dit keer gaat het iets gemakkelijker dan de woensdag daarvoor, Feyenoord wint met 5-1. Lex Immers maakt een hattrick en Graziano Pellè maakt zijn eerste twee doelpunten voor Feyenoord. Voor het verslag klik je hier.

grofey30

07-10-’12. Oktober begint met een uitwedstrijd in en tegen Groningen. We vertrekken al vroeg en met de nodige drank in de auto hoeven we onderweg alleen te stoppen om te pissen. Na lang wachten bij het omwissel punt rijden we door project X dorp Haren naar de Groningse Euroborg. In de Euroborg komt Feyenoord vroeg op voorsprong, maar bij het maken van de 0-1 raakt aanvaller Sekou Cissé geblesseerd. Niet veel later komt FC Groningen op 1-1 en na 26 minuten spelen staat Feyenoord al met 10 man als Terence Kongolo met rood het veld moet verlaten. Door de man meer situatie komt Groningen op 2-1, maar in de blessuretijd van de wedstrijd is het verdediger Bruno Martins Indi die Feyenoord naast Groningen zet: 2-2. Feyenoord heeft vandaag strijd getoond en dat werd beloond. Voor het verslag klik je hier.

nikeup17

14-10-’12. Interland-weekenden hebben ook zo z’n voordelen meestal wordt er in lagere divisies in het buitenland wel gevoetbald, voor ons ideaal om te groundhoppen. Zo ook op 14 oktober als we Sint Niklaas tegen AS Eupen bezoeken. Met 396 andere supporters zien wij hoe Sint-Niklaas na 10 minuten op achterstand kwam door een doelpunt van Santos. Vier minuten later scoorde Ibusuki de 0-2 en in de 20ste minuut keek Sint-Niklaas zelfs tegen een 0-3 achterstand aan door wederom een doelpunt van Ibusuki.  7 minuten voor de rust kwam Sint-Niklaas terug met de 1-3  M’Bayo. Even leek het erop dat Sint-Niklaas terugkwam in de wedstrijd maar nadat Ibusuki 8 minuten voor tijd zijn derde doelpunt scoorde was de vijfde nederlaag op rij een feit. Zelfs de tifosi van Sint Niklaas (een vrouw met een trommel) kon dit verlies niet voorkomen. In een stadion met meer reclameboren moeten we toch wel concluderen dat dit een van de meest tegenvallende trips is die we tot nu toe hebben gemaakt. Voor het verslag klik je hier.

vvvfey35

21-10-’12. Met een volle tas met drank stappen we ’s ochtends vroeg in de trein naar Venlo. Vrij vervoer regeling vandaag maar het centrum van de Limburgse stad mogen we niet in. In de trein komen we er achter dat de trein wegens spoorwerkzaamheden niet verder zal rijden dan Eindhoven Centraal. Dus moeten we vanaf Eindhoven met de bus naar Venlo. In een bus met voorin 60 plussers, halverwege twee gok negerTs die op elke wedstrijd in Afrika gegokt hadden (en ze allemaal goed hadden) en in Venlo hun geld gingen innen en achterin zat het vol met Feyenoorders. Mooie combinatie. De muziek in de bus was alleen voor de 60 plussers. Drie kwartier lang naar ABBA luisteren dat houdt niemand vol, dus al snel galmden de Feyenoord-liederen door de bus. De buschaffeur was daar niet zo gecharmeerd van en na meerdere waarschuwingen stopte hij de bus op de vluchtstrook voor een laatste waarschuwing. In de kantine van het gastvrije Venlosche Boys houden we de PMDS voor de naar het stadion gaan. Feyenoord staat in Venlo al snel 2-0 achter maar wint uiteindelijk met 2-3. Dus kan iedereen weer massaal de hekken in . Voor het verslag klik je hier.

wgojj05

27-10-’12. Een dag voor de Klassieker is het weer tijd om de training van Feyenoord te bezoeken. Dit keer niet op Varkenoord maar in De Kuip zelf. Bij binnenkomst worden door stewards veel fakkels afgepakt wat tegen de afspraken met Feyenoord is. Niet dat het iets geholpen heeft want als de spelers het veld betreden ontstaat er de bekende fakkelzee en worden de spelers op scherp gezet. Voor het verslag klik je hier.

feyaja23

28-10-’12. De enige echte Klassieker Feyenoord – Ajax word vandaag gespeeld. Voor de wedstrijd neemt de held van het vorige seizoen John Guidetti afscheid van het Legioen En als de beide teams het veld betreden is het een chaos op de Noordzijde met vlaggen, bengaals vuurwerk en een prachtige Tifo-actie. Feyenoord komt in de eigen Kuip op een 0-1 achterstand, maar na 23 minuten komt Feyenoord terug in de wedstrijd door een doelpunt van de 18-jarige debutant Jean-Paul Boëtius. Vlak na rust komt Feyenoord weer op achterstand en krijgt het grote kansen om gelijk te maken maar het doelpunt valt niet. Ajax-verdediger Moisander moet dan met rood het veld verlaten en Feyenoord ruikt bloed. In de slotminuten van de wedstrijd is het Graziano Pellè die op fenomenale wijze Feyenoord naast Ajax volleyed. 2-2 is dan een terechte uitslag en Feyenoord heeft het in 2012 zeer goed gedaan tegen de aartsrivaal. Voor het verslag klik je hier.

s04san16

30-10-’12. Dinsdagavond niks te doen, dus op naar Duitsland voor de DFB Pokal-wedstrijd FC Schalke ’04 – SV Sandhausen. Schalke is natuurlijk niet onze favoriete buitenlandse club maar je moet wat als je verveelt. In de Veltins Arena is FC Schalke ’04 sterker dan Sandhausen wat uitkomt in de tweede Bundesliga en wint uiteindelijk met 2-0 met doelpunten van o.a. Affelay en Huntelaar. Zo hebben we onze dinsdagavond toch nog nuttig ingevuld, al heeft er een van ons wel een echtscheiding aan z’n broek na deze trip. Voor het verslag klik je hier.

xerfey07

01-11-’12. Op Het Kasteel de 3e ronde van de KNVB Beker op het programma. Feyenoord moest aantreden tegen de amateurs van Xerxes DZB. Ook uit Rotterdam een heuse derby in de beker dus. In de bekende kroegen op Spangen bereiden vele Feijenoorders zich voor op dit treffen en er hangt een echte bekersfeer. In de eerste helft wist geen van beide teams het net te raken . Na een kwartier in de tweede helft was er eindelijk verandering op het scorebord toen Xerxes de bal in eigen doel werkte. Hierna wist Feyenoord te scoren in de 69ste en 72ste minuut door doelpunten van Terence Kongolo en Ruud Vormer. In de 5 minuten voor tijd benutte Lex Immers een penalty waardoor de eindstand op 0-4 kwam. Voor het verslag klik je hier.

twefey31

04-11-’12. Donkere wolken boven de Grolsch Veste. Feyenoord verliest kansloos met 3-0 in Enschede van FC Twente. Voor het verslag klik je hier.

feyrod06

11-11-’12. Vandaag pas de eerste thuiswedstrijd om half 3 voor Feyenoord. Feyenoord komt in de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade al na 20 seconden op voorsprong. Graziano Pellè lijkt zijn draai te hebben gevonden in Rotterdam. Bij de rust staat Feyenoord voor met 3-2, na de rust krijgt Roda JC een rode kaart en dat geeft Feyenoord de gelegendheid om nog twee keer te scoren. Einstand: 5-2. Voor het verslag klik je hier.

feywil25

18-11-’12. Feyenoord boekt op 18 november een eenvoudige 3-0 overwinning geboekt op nummer laatst Willem II. Door deze overwinning komt Feyenoord wat steviger in de top vijf van de eredivisie te staan. In een niet hele spannende wedstrijd opende Lex Immers voor de rust de score. In de tweede helft bleek het gezang van het legioen richting Graziano Pellè te werken, de spits scoorde twee keer. Zo komen Immers en Pellè na zondag op gelijke hoogte op de topscorerslijst. Beide spelers hebben dit seizoen dan acht keer gescoord. Voor het verslag klik je hier.

azfey10edited

25-11-’12. Vandaag weer vroeg bij De Kuip aanwezig, want een aantal van ons gaan met de partybus van DeFeijenoorder richting Alkmaar voor AZ – Feyenoord. Onder het genot van een PMDS die in sneltrein vaart verloopt en Rotterdamsche teringherrie komen we steeds dichter bij Alkmaar. We rijden het AFAS Stadion voorbij om de PMDS voort te zetten even buiten Alkmaar. Maar dan worden we aangehouden door de politie, er wordt uitgelegd waar we heen willen en wat onze bedoelingen zijn. Na legaal wildplassen mogen we verder. Wederom worden we (400 meter voor het cafe nota bene en midden op een kruispunt) staande gehouden door de politie. Overleg lijkt niet te helpen en de politie lijkt de gemaakte afspraken niet na te komen. We worden naar het stadion gestuurd waar we tot vlak voor de wedstrijd in de bus blijven om te feesten. Dat feest wordt nog groter als Feyenoord met 0-2 wint in Alkmaar en voor ons begint een heerlijke terugreis. Voor het verslag klik je hier.

feyrkc45

01-12-’12. December begint met een wedstrijd tussen de trainers en broers Ronald Koeman en Erwin Koeman, Feyenoord – RKC Waalwijk dus. Door twee doelpunten van Graziano Pellè wint Feyenoord met 2-0. Dat is nog maar het begin van de avond want er is nog een prachtig feestje op de houseboot die tot 2 uur ‘s nachts de Maas onveilig gaat maken. Met vele andere Feijenoorders stampen we ons helemaal kapot op Rotterdamsche teringherrie. Het bleef nog lang gezellig! Voor het verslag klik je hier.

nacfey30

09-12-’12. In Breda is dit ons uitzicht in de wedstrijd tegen NAC. Aan de ene kant maar goed ook want het was niet om aan te gluren. Feyenoord komt na 5 minuten op voorsprong, maar in plaats van opzoek te gaan naar de 2-0 speelt het niet goed en krijgt het de gelijkmaker om de oren. Janmaat moet in de eerste helft al laten en het lijkt een zware middag ten voor Feyenoord. Maar Feyenoord komt in de tweede helft gewoon 1-2 voor door een strafschop die werd benut door Immers. NAC staat dan ook nog maar me 10 man op het veld, maar een minuut daarna ligt de bal er dan aan de andere kant in 2-2. Wat ook de eindstand is. Voor het verslag klik je hier.

feyado19

16-12-’12. In het op een na laatste eredivisieduel van 2012 komt Den Haag naar De Kuip, met weer eens een redelijk gevuld uitvak. Feyenoord wint met 3-2 van de Hagenezen. In de slotfase van de wedstrijd wist Feyenoord deze overwinning pas veilig te stellen. In wedstrijd met veel passie en strijd wisten de Hagenezen tot twee keer toe op gelijke hoogte te komen, maar op de 3-2 van Feyenoord hadden de groen/gele geen antwoord en bleef Feyenoord opnieuw ongeslagen. Ook in deze wedstrijd wisten Graziano Pellè en Lex Immers het net weer te vinden. Net als een week eerder in de uitwedstrijd tegen NAC Breda eindigde dit duel in 10 tegen 10, doordat scheidsrechter Ruud Bossen in de tweede helft zowel Bruno Martins Indi als Tom Beugelsdijk met rood van het veld stuurde. Voor het verslag klik je hier.

heefey14edited

19-12-’12. Voor de 1/8e finale van de KNVB Beker reizen we weer naar Heerenveen. Waar we een half jaar geleden nog de tweede plaats van de Eredivisie zeker stelde. In Emmeloord doet een gedeelte van ons alvast de PMDS, en zij die moesten werken deden dat snel in de auto. Uiteindelijk allemaal in het uitvak waar een geweldige sfeer hing die ver buiten het stadion al te horen was. Feyenoord komt in de wedstrijd tegen SC Heerenveen twee keer op voorsprong maar SC Heerenveen maakt twee keer gelijk waarvan de laatste in de blessuretijd van de wedstrijd. De verlenging die volgt levert geen winnaar op maar de penalty’s doen dat wel. Na het nemen van ontelbaar aantal strafschoppen wint Feyenoord en gaat het door naar de kwartfinale van het KNVB Bekertoernooi. Tot grote vreugde van de meegereisde fans. Voor het verslag klik je hier.

grofey25edited

23-12-’12. De laatste wedstrijd van 2012  is zeker geen bloedstollende. Feyenoord wint in eigen huis van FC Groningen met 2-1 en gaat als gedeeld derde op de ranglijst de winterstop in. Voor het verslag klik je hier.

nufcefc60

02-01-’13. Het jaar 2013 is net 1 dag oud als we naar de ferry naar Newcastle pakken. Een dag later speelt Newcastle United tegen Everton FC. Onderweg is onze huisfotograaf behoorlijk zeeziek en terwijl wij in de bar rondhangen kotst hij alles onder. De volgende dag komen we aan in Newcastle en we frissen ons op en gaan gelijk groundhoppen. We bezoeken de stadions van Gateshead, Sunderland & Newcastle Blue Star. Tegen het einde van de middag ontmoeten we Tom en z’n maat Liam. Tom volgt Cabras Feliz al sinds het begin en is een echte Newcastle fan die zijn club overal achterna reist. De twee ‘lads’ nemen ons mee op een kroegentocht voor de PMDS geheel in Engelse stijl en in een bar met Engelse tieten. In de pubs is het vertrek van Demba Ba (vertrok op de wedstrijddag naar Chelsea uit Londen) het gesprek van de dag en dan niet in positieve zin. Vandaag zal Cissé (niet Sekou) hem in de spits vervangen. We zetten pas laat koers richting St. James’ Park en als we onze plaats in het stadion hebben gevonden is er al afgetrapt. Als we net onze billen tegen het plastic stoeltje drukken kunnen we alweer opstaan, want het is Cissé die de 1-0 voor Newcastle United op het scorebord brengt. ‘Are you watching Demba Ba?’ klinkt het vanaf de tribunes. Newcastle weet de voorsprong niet vast te houden en verliest, mede door een geweldige vrije trap van Baines, met 1-2 van Everton. Na de wedstrijd duiken we nog even de kroeg met onze nieuwe Engelse vrienden en als hun de laatste bus naar huis pakken gaan wij even fish & chips scoren. Meer over deze trip in het fotoverslag en voor dat verslag klik je hier.

trai020fey10

19-01-’13. De winterstop is bijna afgelopen en Feyenoord hervat de competitie tegen aartsrivaal Ajax. De zaterdag voor de wedstrijd staat de laatste training voor de Klassieker op het programma en zo’n 2000 Feyenoord fans verzamelen zich in de Kuip en steken fakkels en rookbommen af. Ondanks het belachelijke fakkelverbod dat het bestuur oplegde. Voor het verslag klik je hier.

ajafey38

20-01-’13. De dag van de Klassieker. We reizen op eigen gelegenheid af naar Amsterdam want Feyenoord-fans zijn nog altijd niet welkom tijdens Ajax – Feyenoord. Welkom of niet wij hebben een kaartje weten te bemachtigen en nemen plaats in de Amsterdam ArenA. Feyenoord begint nog redelijk aardig aan de wedstrijd, maar daar is ook alles mee gezegd. Ajax wint met 3-0 en voor ons is het een zware middag. Enige hoogtepunt van de wedstrijd: de sneeuw op het dak van de ArenA is te zwaar geworden en komt door het dak naar beneden zetten. Na de wedstrijd zoeken we snel onze auto op en door de sneeuw rijden we naar huis. Maar 1 ding is zeker: ‘You can’t ban a Feyenoordfan’. Voor het verslag klik je hier.

feytwe09

27-01-’13. De 1908e wedstrijd van Feyenoord vandaag tegen FC Twente en dat laten de boys van FRL & het TIFO team vandaag zien. Een prachtig spandoek met daarop alle wedstrijden is te zien tijdens de opkomst van de beide elftallen. Helaas ook het enige hoogtepunt van vandaag, de wedstrijd eindigt in een bloedeloze 0-0. Voor het verslag klik je hier.

psvfey23

30-01-’13. Voor de kwartfinale van de KNVB Beker moet Feyenoord wederom dit seizoen naar Eindhoven. Na een sfeervolle trein reis komen we aan in een half leeg Philips Stadion. PSV komt op een 1-0 voorsprong, maar nog voor rust houdt Graziano Pellè de spanning erin en maakt de 1-1. Dit tot grote vreugde van het uitvak en de vele Feyenoord-fans op losse kaarten die op de PSV tribune zitten. Zij juichen massaal en rennen het halve stadion door van vreugde. In de tweede helft beslist PSV-er Mark van Bommel de wedstrijd in het voordeel van PSV. Feyenoord verliest met 2-1 en kan het bekertoernooi (waarin het alleen maar uitwedstrijden speelde) met opgeheven hoofd verlaten. Voor het verslag klik je hier.

wilfey39

03-02-’13. Voor de wedstrijd Willem II – Feyenoord bezoeken we eerst Gilze, wat ook de opstapplaats is voor de autocombi. In het centrum van Gilze houden we met een grote groep een gezellige PMDS voordat we ons richting het Koning Willem II Stadion begeven. Feyenoord boekt in Tilburg de eerste overwinning van 2013. De Rotterdammers zijn met 1-3 te sterk voor Willem II dat laatste staat. Voor het verslag klik je hier.

abrwe35

09-02-’13. We reizen af naar het Duitse Bielefeld waar we wederom een wedstrijd in de 3. Liga bezoeken. De nummer 4 tegen de nummer 15 spelen in de SchücoArena tegen elkaar oftewel: Arminia Bielefeld tegen Rot Weiß Erfurt. Voor het stadion kopen we wat Jägermeisters voor 1 euro per stuk om onszelf warm te houden en dat is ook wel nodig, want de gevoelstemperatuur is -30 graden en er ligt ook voldoende sneeuw. In het stadion hangt er een fantastische sfeer ondanks dat het stadion maar voor de helft gevuld is. De Ultras van Bielefeld maken negentig minuten lang sfeer en het uitvak wordt haast in de fik gestoken door de aanwezige uitfans. Wedstrijd wordt beslist in het voordeel van de thuisploeg: 2-0. Voor het verslag klik je hier.

feyaz30

10-01-’13. We zijn net een beetje uitgeslapen van onze trip naar Bielefeld als we al weer aan het bier zijn in de kroegen op Zuid. Vandaag komt AZ op bezoek in de Kuip. Feyenoord doet hele goede zaken want het verslaat AZ met 3-1 en stijgt naar de derde plaats in de Eredivisie.  Alleen het vele juichen komt onze bebrilde kameraad duur te staan. Voor het verslag klik je hier.

pecfey05edited

17-02-’13. We verzamelen in Zwolle want Feyenoord moet aantreden tegen PEC. Na een gezellige PMDS in de Ierse Pub van Zwolle begeven we ons richting het IJseldelta Stadion. Daar wordt het minder gezellig want Feyenoord staat binnen no time (Da’s Engels) met 2-0 achter. Feyenoord vecht zich in de wedstrijd terug tot 2-2, maar de Zwollenaren winnen uiteindelijk met 3-2. Voor het verslag klik je hier.

feypsv28

24-02-’13. In een koude Kuip staat de topper Feyenoord – PSV op het programma. De wedstrijd staat in het teken van Red De Kuip, dit is te zien door de vele protestdoeken en een prachtige TIFO-actie waarin De Kuip centraal staat. Feyenoord lijkt dit seizoen onverslaanbaar in eigen huis en wint de eerste topwedstrijd van dit seizoen, PSV wordt verslagen met 2-1. Voor het verslag klik je hier.

genand09

02-03-’13. Terwijl iedereen in Nederland om 18:00 uur aan tafel gaat om te eten, spelen ze in België voor de halve finale van de beker en wij waren erbij. In Genk gaan KRC Genk & RSC Anderlecht uitmaken wie er doorgaat naar de finale van de beker van België. Aangezien Anderlecht de eerste wedstrijd met 1-0 heeft gewonnen moet Genk met 2-0 winnen om door te gaan naar de finale. Het is geen goede wedstrijd, maar wel een spannende. Na 90 minuten spelen staat het 1-0 voor de thuisploeg en gaan we verlengen. In de verlenging wordt er niet meer gescoord dus moet de beslissing vanaf elf meter komen. In een zenuwslopende strafschoppen serie beslist de Genkse doelman de wedstrijd. Hij stopt een strafschop en schiet vervolgens er zelf 1 binnen. Genk gaat door naar de finale. Voor het verslag klik je hier.

necfey07edited

03-03-’13. We reizen met de partybus van FRL af naar Nijmegen. Onderweg is het een groot feest en wordt de A15 versiert met een doek van Wesley Verhoek die Jermaine Lens van PSV wurgt. In de bus drinken we weer genoeg en we zetten de PMDS voort bij de Eendracht. In de Goffert speelt Feyenoord N.E.C. helemaal zoek en wordt het 0-3, met een hoofdrol voor Jean-Paul Boëtius die 2 keer scoort. Voor het verslag klik je hier.

rodfey13

10-03-’13. Voor de wedstrijd Roda JC – Feyenoord roepen supporters elkaar via social media om geen plaats te nemen in het uitvak vanwege de belachelijke combiregeling.  Ondanks de oproepen zit het uitvak weer bomvol. Wij besluiten op eigen vervoer richting Kerkrade te gaan. Via Twitter nemen we contact op met een Roda supporter die voor ons wel kaarten wil regelen. Bij een pompstation vlakbij het stadion komt hij op een scooter aangereden drukt ons de kaartjes in de handen en is zo snel als hij gekomen is ook weer vertrokken. Niet voor iedereen gaat het zo makkelijk, de partybus van FRL wordt onderweg staande gehouden en terug gestuurd naar Rotterdam. In het Parkstad Limburg Stadion nemen we plaats naast het uitvak waar meer mensen van de FLKG (Feyenoord Losse Kaarten Groep) zitten. Feyenoord wint met 0-1 bij Roda en in de thuisvakken klinkt gewoon ‘we shall not be moved!’. Buiten zoeken de Roda fans de confrontatie met de Mobiele Eenheid. Na een gevecht van een kwartier kunnen we terug naar onze auto en terug naar huis. 3 punten rijker. Voor het verslag klik je hier.

feyutr25

17-03-’13. Met 1 punt minder dan aartsrivaal Ajax begint Feyenoord aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Voor de wedstrijd is er een prachtig spandoek te zien waarop Olli het opneemt tegen de mascottes van de ploegen waar Feyenoord nog tegen moet spelen. In het uitvak zorgen de Utrechters met fakkels en rookbommen ook voor genoeg sensatie. Na 11 minuten wedstrijd herdenken zowel Feyenoord als Utrecht-fans de een jaar eerder overleden Wlodi Smolarek. Feyenoord gaat met een 1-0 voorsprong rusten, maar na de rust gaat Stefan de Vrij in de fout en komt Utrecht geheel onverwachts op 1-1. Gelukkig duurt de gelijke stand niet lang en is het Janmaat die Feyenoord naar een 2-1 overwinning puntert. Na de wedstrijd is er een spandoek te zien in het uitvak waarop staat: ‘Liever verliezen van 010 dan 020 als kampioen te zien’. Voor het verslag klik je hier.

mepstp47

24-03-’13. Dit weekend een interland-weekend. Dat is natuurlijk extreem kut in een lopende competitie. We willen toch graag voetbal zien en omdat er weinig keus is reizen we af naar Duitsland voor een wedstrijd in de Regionalliga (4e niveau). SV Meppen – FC Sankt Pauli II is de wedstrijd die we bezoeken. In een koude MEP-Arena zien we het tweede elftal van cultclub FC Sankt Pauli met 1-2 winnen. Voor het verslag klik je hier.

heefey07edited

30-03-’13. Met de FRL partybus naar Heerenveen voor SC Heerenveen – Feyenoord. De tweede keer dit seizoen. Onderweg is het 1 groot feest en wordt er flink gedronken. Op de afsluitdijk stoppen we nog voor een groepsfoto, dat maakt het hele feest compleet. In het Abe Lenstra Stadion moet Feyenoord het vandaag zonder Graziano Pellè die door een gele kaart in de vorige wedstrijd geschorst is. Het gemis is te merken want Feyenoord bakt er niet veel van en verliest met 0-2, waardoor de landstitel uit zicht raakt. Voor het verslag klik je hier.

feyvvv12

05-04-’13. Feyenoord speelt thuis tegen VVV Venlo en voor de wedstrijd is er een prachtige pyroshow te zien. De wedstrijd zelf valt erg tegen, maar Feyenoord wint wel met 1-0. Na de wedstrijd is er gelukkig nog een feest op de houseboot en is het feesten geblazen op de Maas met vele andere Feijenoorders. Voor het verslag klik je hier.

fey020-15

09-04-’13. Dinsdag 9 april staat in het teken van de ‘mini klassieker’. Jong Feyenoord/Excelsior neemt het op Woudestein op tegen Jong Ajax. In een spannende wedstrijd wint Jong Feyenoord/Excelsior met 2-1 van de Amsterdammers. Voor het verslag klik je hier.

rkcfey32

14-04-’13. Vandaag zijn we in Wolluk, beter bekent als Waalwijk. Feyenoord speelt daar tegen de Rooms Katholieke Combinatie. Feyenoord komt al snel op een 0-1 voorsprong nadat het een strafschop heeft gekregen. Het lijkt dan een makkelijke middag te gaan worden. In het stadion ontstaan na de 0-1 wat opstootjes tussen RKC fans en de FLKG die uitlopen op een flinke vechtpartij. Nadat de rust is terug gekeerd vindt de ME het veilig genoeg om zelf maar eens een kijkje te komen nemen. Feyenoord vergeet de voorsprong uit te breiden en daarvan maakt RKC gebruik. Feyenoord verdedigd slap en dankzij een zee van ruimte kan Duits de 1-1 binnenschieten. Feyenoord verspeelt 2 belangrijke punten in Waalwijk. Voor het verslag klik je hier.

feyvit43

21-04-’13. Vitesse komt voor het eerst met een vol uitvak naar Rotterdam, omdat ze denken dat er wat te halen valt. Niets is minder waar. Feyenoord zet ‘Dynamo Vite$$ki’ makkelijk opzij. Met 2-0. Voor de wedstrijd overlijd de opa van de Molukse tak van Cabras Feliz. R.I.P. Voor het verslag klik je hier.

ohlrsc36

27-04-’13. We proberen 2 wedstrijden in de Bundesliga achter elkaar te bezoeken, maar beiden blijken uitverkocht. Onderweg mogen we een telefoon gebruiken van een Nederlander die in Duitsland woont en zo kunnen we opzoeken welke wedstrijden er nog meer zijn vandaag. We kiezen voor de Belgische play-off wedstrijd OH Leuven – Sporting Charleroi. We krijgen nog wat bier van hem mee en we zetten koers richting onze zuiderburen. We komen veel te vroeg voor de wedstrijd aan en zelfs de ticketverkoop is nog niet begonnen. Bij de plaatselijke tennisvereniging beginnen we aan de PMDS. We kunnen nog maar net tickets krijgen voor de wedstrijd en we nemen plaats in Stadion Den Dreef. We zien een bloedeloze 0-0 en we zijn dan ook gelijk na de wedstrijd vertrokken. Voor het verslag klik je hier.

feyher52

28-04-’13. Na een bloedeloze 0-0 in België, zijn we de dag erna wel toe aan wat doelpunten. We zijn aan het goede adres want Feyenoord wint met 6-0 van Heracles uit Almelo. In de rust stond het al 4-0 door doelpunten van Graziano Pellè (2x), John Goossens en Lex Immers. Na rust liet Feyenoord het tempo wat zakken, maar wist nog twee keer te scoren via Ruben Schaken en opnieuw Goossens. Voor het verslag klik je hier.

adofey05

05-05-’13. In de voorlaatste speelronde moet Feyenoord uit bij ADO Den Haag winnen om nog tweede te kunnen worden in de Eredivisie. In een uitvak waar de temperatuur rond de 40-45 graden ligt, zien we Feyenoord met 2-0 verliezen. Aangezien PSV wel gewonnen heeft kan Feyenoord geen tweede meer worden en zal het in de laatste wedstrijd tegen NAC zelfs de derde plaats nog moeten verdedigen. Voor het verslag klik je hier.

feynac38

12-05-’13. Feyenoord heeft zich geplaatst voor de play-off ronde van de Europa League. In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen volstond een 1-0 overwinning op NAC Breda om de derde plaats in de eredivisie veilig te stellen. Het enige doelpunt in de wedstrijd werd na een uur spelen gemaakt door Graziano Pellè, die daardoor het seizoen besluit met 27 goals. Door de winst op NAC is Feyenoord het hele seizoen 2012-2013 ongeslagen in De Kuip. Dat lukte Feyenoord voor het laatst in het seizoen 1996-1997. Voor het verslag klik je hier.

psva1feya1-06

30-05-’13. In het Polman Stadion van Heracles uit Almelo heeft landskampioen Feyenoord A1 de bekerfinale voor de jeugd verloren van PSV A1. Gesteund door zo’n 500 meegereisde supporters kwam Feyenoord A1 nog wel met 0-2 voor, maar verspeelde de voorsprong waardoor het na 90 minuten de stand 2-2 was en er moes worden verlengd. In die verlening zag Feyenoord A1 de beker aan zich voorbij gaan en PSV A1 won uiteindelijk met 3-2.

Foto’s dit jaar kwamen van: Timo On Tour, Dalin010, Oi, Dimitri, Gespuis, Gespuis Senior, Dez, SMV010 & Laurens.

————————————————————————————————————————————————————————————-

Krijg je geen genoeg van terugblikken op het seizoen 2012/2013. Schaf dan nu het nieuwe jaarboek van FRFC aan, waar ook wij een aandeel aan hebben gehad. Dit doe je natuurlijk op FRFC1908 of Bol.com!