1. FC Köln – 1. FC Nürnberg

Bundesliga | 03-04-2011 – 15:30 |RheinEnergieStadion, Keulen | Eindstand: 1-0

Precies 1 jaar na onze eerste trip naar Royal Antwerp FC – Boussu Dour gaan we weer op reis, deze keer naar 1. FC Köln – 1. FC Nürnberg.We gaan dit keer met 2 auto’s onze groep wordt steeds groter. We vertrekken wat later dan gepland omdat nog niet iedereen bijgekomen is van Feyenoord – AZ.Onze eerste stop is bij de Wageningse berg. We kijken even rond nemen wat foto’s en reizen door richting Oberhausen.

Bij Oberhausen aangekomen zien we dat lokale trots Rot-Weiss moet spelen omdat het te druk is reizen we naar Speldorf. Daar komen we bij VFB Speldorf terecht. Een NRW-liga club met een lelijk kunstgrasveld.

We reizen door naar Duisburg waar er in de haven nog een boekje moet worden opgehaald door onze schipperT.  We waren ruim op tijd maar door (heel) lang wachten komen we in tijdnood. In Keulen zelf komen we onderweg naar het RheinEnergieStadion nog in de file te staan en weten we nog vrij makkelijk een parkeerplek te vinden (achteraf bleek waarom).

Bij het stadion aangekomen word clublied al gezongen en zien we door de hekken heen duizenden sjaals de lucht in gaan. Na een rondje om het stadion komen we bij ons vak aan. We rennen nog snel de trap op en nemen plaats precies boven het uitvak.

Het eerste wat ons op valt is de geweldige sfeer die beide supporters groepen maken. Omdat we precies boven het uitvak zitten hebben we een goede kijk op de Ultras  van  1. FC Nürnberg. De capo staat wilt te gebaren en de ultras nemen het over ze zingen de volle 90 minuten.

In het uitvak zien we verschillende vlaggen van andere clubs: Rapid Wien, Schalke 04 en Brescia, who the fuck do you support? .

Over de wedstrijd zijn we zoals altijd heel kort, waar we komen wordt nooit heel goed gevoetbald en dat is ook hier het geval. Nürnberg had met een overwinning van meer dan twee doelpunten de vijfde plaats kunnen bemachtigen. Dit viel alleen niet aan hun spel af te lezen. Een wedstrijd met maar weinig kansen lijkt geen winnaar te krijgen.

Köln was erg  gebaat bij een overwinning en het doelpunt van Milivoje Novakovic  in de blessuretijd was dan ook bevrijdend. De huidige nummer twaalf van de Bundesliga behoort niet tot de belangrijkste gegadigden voor degradatie, maar kan nog niet op de lauweren rusten. De zege heeft Die Geißböcke meer lucht gegeven.

Gelijk na het doelpunt fluit de scheidsrechter af en na wat zwaaien en middelvingers vertrekken wij richting de auto. Daar wil een van onze leden graag nog naar de dames van lichte zeden, maar dit lijkt niet haalbaar i.v.m.  de tijd. Na het bonnetje onder de ruitenwisser te hebben verscheurd gaan we weer richting Nederland.

Vandaag bezoeken we 1. FC Köln tegenn 1. FC Nürnberg, onze eerste stop is bij de Wageningse berg.

En zo leggut.

In Duitsland aangekomen versieren we nog even een parkeerplaats met stoepkrijt heuhh!

We willen nog even langs het stadion van Rot-Weiss Essen maar die moeten blijkbaar zelf spelen.

Dus rijden we langs het Mülheim Ruhr stadion van NRW-liga club VfB Speldorf.

Ook de  Schauinsland-Reisen-Arena van MSV Duisburg word nog even bezocht…

Voordat we in Keulen aankomen.

We zijn te laat voor de opkomst dus moeten we snel opzoek naar onze plaatsen in het stadion.

In het stadion aangekomn zien we dat we schuin boven de Ultras van FC Nürnberg zitten.

Het RheinEnergieStadion.

Het is geen beste wedstrijd maar toch is er spanning.

‘ Wilde Horde’ van FC Köln.

De sfeer in het uitvak is ondanks het slechte spel zeer goed.

Who ate all the pies?

Even Feyenoord representen.

En Rotterdam.

1. FC Köln wint in de 90e minuut en viert feest met haar supporters.

En wij kerenn weer huiswaarts.

Foto’s via Timo On Tour.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s