Eintracht Frankfurt – Hannover 96

Bundesliga | 16-01-2011 – 15:30 | Commerzbank Arena, Frankfurt am Mein | Eindstand: 0-3

Op zondag 16 januari 2011 vertrekken wij weer in alle vroegte richting Duitsland. Dit keer richting Frankfurt Am Mein.

Het is een reis van 4 uur richting Frankfurt maar dat weerhoud ons er niet van om te stoppen bij andere stadions. Onze eerste halte is de Schauinsland-Reisen Arena van MSV Duisburg. Onderweg in onze inmiddels beruchte rode Twingo vloeit de alcohol rijkelijk en is de sfeer natuurlijk prima. Mede omdat een van onze leden een pornoblad heeft aangeschaft en de poster tegen het raam heeft geplakt. Veel oude Duitse mannetjes reageren hier onderweg positief op.

Eenmaal bij MSV aangekomen, zien we dat we zo het stadion binnen kunnen lopen. Ze spelen namelijk diezelfde middag een wedstrijd en het sfeerteam is een actie aan het voorbereiden. Na wat rondgelopen te hebben en wat foto´s te hebben gemaakt bezoeken we nog even de fanshop en rijden we door richting Leverkusen.

Onderweg richting Frankfurt komen we het stadion van Bayer Leverkusen tegen, de BayArena. Gelijk nemen we de eerste afslag opzoek naar het stadion. De TomTom stuurt ons eerst naar het trainingscomplex maar uiteindelijk naar het stadion.

Bij het stadion aangekomen, parkeren we de auto en zien we gelijk dat er een hek open staat.

We gaan door het hek naar binnen en lopen net zo lang door tot we een volgend hek vinden dat open staat. Via dat hek gaan we door het trappenhuis naar boven, langs de catering, en voordat we het weten staan we in de seats van de BayArena. Uiteindelijk worden we gesnapt door iemand van de catering en gaan verlaten we zo snel we kunnen het stadion.

In de auto op weg naar Frankfurt. Na nog 2 uur rijden komen we bij het stadion aan, lange files om te parkeren en irritante stewards verpesten lichtjes ons humeur.

Om het stadion in te komen gingen we door een zeer strenge controle, politieagenten verkleed als commando´s en schoothondjes verkleed als pitbulls. Maar dit mag de pret niet drukken, eerst bezichtigen we het stadion van de andere kant dan waar we zitten omdat hier de fanshop is.

De fanshop was veels te klein en te druk waardoor we zo weer buiten stonden.

Ondanks dat we kaarten hadden voor zitplaatsen probeerden wij tussen de ´Ultras´ van Frankfurt te komen maar bij elke poort stonden vier politieagenten opgesteld en nog een lading stewards, zo werd het dus onmogelijk om daar bij te komen. Dan maar precies boven dat vak dachten wij. Dat ging makkelijker, maar als snel kwamen wij er achter dat je in het stadion nergens mag staan en de gemiddelde Duitse fan graag op zijn eigen stoel nummer zit.

De Frankfurt fan zit graag op zijn eigen stoel met een kussentje onder zijn volgevreten bips. Ondertussen hangen ze wel spandoeken op met ´Gegen den Modernen Fussball´ maar doen ze er maar wat graag aan mee.

Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn Eintracht Frankfurt werd finaal weggespeeld door Hannover 96. Dit tot grote vreugte van het uitvak. De ultras van Hannover zongen en sprongen 90 minuten langen.

youtube=http://www.youtube.com/watch?v=FAsobupzxG4]

De ultras van Frankfurt waren doodstil en floten hun eigen spelers uit, na 70 minuten vonden veel fans van Eintracht het wel welletjes en vertrokken huiswaarts.

Hannover 96 won uiteindelijk zeer terecht met 0-3. Na afloop kwamen we nog wat fans van Hannover tegen waarmee we sjaaltjes ruilden. Na een geweldige reis naar Frankfurt vielen de wedstrijd en de sfeer tegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s