FC Dordrecht – Go Ahead Eagles

Jupiler League | 22-04-2011 – 20:00| GN Bouw Stadion, Dordrecht| Eindstand: 1-1

Om te groundhoppen kan je uren lang in een auto of trein zitten, desnoods vlieg je naar een ver land waar niemand ooit van gehoord heeft. Dat hoeft niet. Je kan ook gewoon naar de Krommedijk in Dordrecht rijden en een wedstijdje meepakken. Support your local jupiler league club zullen we maar zeggen! Maar dan zonder het supporten.

Omdat kleine trips toch echt trips zijn besloten twee Cabras Feliz leden om maar eens wedstrijd mee te pakken van FC Dordrecht. FC Dordrecht speelde een wedstrijd tegen de rivaal Go Ahead Eagles. Ergens in de verte hoorde we dat zowel Dordt als GAE nog kans maakten op een plek in de play offs. Altijd mooi, een wedstrijd die nog ergens over gaat!

We besloten vandaag om op de lange zijde te zitten. Een prima keus bleek achteraf, vandaag de dag zouden we voor het eerst een vrouwelijke grensrechter in actie zien. Voetbal anno 2011. Nu kunnen we gaan zeiken dat het een schande is, dat het niet kan, dat zo’n meisje niet eens weet wat buitenspel is en dat ze snel naar huis moet om te koken.

Maar dat gaan we niet doen. Vanaf deze wedstrijd zijn we pro vrouwelijke grensrechters. Wanneer het voetbal zuigt heb je tenminste nog iets om naar te kijken. Puntje ter verbetering: de kleding. Wat we daar mee bedoelen laten we aan jullie over.

Dat deze mening niet door iedereen wordt gedeeld hebben we tijdens deze wedstrijd ook gemerkt.

Er werd ook nog gevoetbald. Eigenlijk kunnen we daar kort over zijn: een hele wedstrijd die op het middenveld gespeeld werd met zo nu en dan een korte aanval. GAE profiteerde hier als eerste van door in de 25ste minuut 0-1 te maken. Vanaf dat moment bleek dat er uitsupporters mee waren gereisd dat en dat er niet alleen spandoeken hingen (waarvoor complimenten). Beide supportersgroepen gingen door dit doelpunt achter hun club staan. Het wedstrijdniveau bleef verder bedroevend. In de tweede helft kwam Dordt gelijk op 1-1. Meer valt er over het voetbal niet te zeggen.

De doeken van GAE zijn altijd de moeite waard. Een voorbeeld voor veel andere clubs!

Foto’s via Gespuis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s