Lierse SK – KVC Westerlo

Beker van België | 02-03-2011 – 20:45 | Herman Vanderpoortenstadion, Lier | Eindstand: 2-3

Op woensdagavond  vertrekken wij naar België voor een wedstrijd om de Confidis Cup Beker van België, Lierse SK – KVC Westerlo.

Om in de sfeer van twee avonden terug te blijven vertrokken we pas een uur voor de wedstrijd, en kwamen net aan toen de spelers het veld op kwamen. Eerst moesten we nog aan een kaartje zien te komen. De loketten in het stadion waren dicht maar om het stadion heen moesten er nog een paar open zijn.  Bij het eerste loket aangekomen vroegen we over er nog kaarten voor de staantribunes waren, dan moesten we naar het volgende loket vertelde het personeel. Achter ons haastten nog 3 jongens zich om binnen te komen, we volgen hun maar dat zal wel goed zijn.

Bij het loket aangekomen kopen we voor €15.- kaartjes en zonder te worden gefouilleerd nemen plaats op de staan tribune. Op de tribune heerst een goede sfeer. Na wat om ons heen gekeken te hebben zagen wij op een jas van een man voor mij ‘KVC Westerlo’ staan. We zaten dus in het uitvak! Een aangename verrassing. Na 26 minuten opent Lierse door een doelpunt van Wesley Sonck de score. Het valt even stil maar de supporters laten het er niet bij zitten en blijven achter hun club staan.

Lierse SK heeft voor deze wedstrijd speciaal een shirt laten maken voor de situatie in Egypte, hier spelen de fans van Westerlo op in door de naam van Mubarak te scanderen. ‘Het zijn maar kamelen’ word er richting de thuisfans geroepen.

Na 31 minuten scoort Westerlo de gelijkmaker en het uitvak ontploft! Zingend en springend gaan we de rust in. Na rust blijft Westerlo druk zetten en scoort ex- SC Heerenveen spits Paulo Henrique de 1-2. Tien minuten later vergroot  Westerlo de score naar 1-3. En dan weten de fans het zeker ze gaan deze wedstrijd winnen.

De fans in het uitvak gaan helemaal los en zingen: “Laat de zon in je hart, ze schijnt toch voor iedereen? Behalve voor Lierse, ja behalve voor Lierse”

Het feest kan niet meer stuk de fans blijven zingen en springen en zelfs de polonaise gaat door het uitvak.

In de 81e minuut weet Lierse nog de 2-3 te maken maar dat mag niet baten en KVC Westerlo is door naar de halve finale van de beker. Voor het uitvak vieren de spelers van Westerlo de overwinning uit dolle vreugde gooien ze hun shirts in het uitvak. Na 20 minuten te hebben gewacht vertrekken we al feestend richting huis.

Foto’s via Timo On Tour.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s