RKAV Volendam – Sportclub Feyenoord

Hoofdklasse | 06-09-2018 – 14:30 | Kras Stadion, Volendam| Eindstand: 4-4

Op zaterdagochtend verzamelen er zo’n “104 harde kernleden die geen enkele affiniteit hebben met de amateurclub” zich al vroeg op Varkenoord. De gemeente Volendam heeft ons bezoek door, enkele dagen voor de wedstrijd. De burgemeester van Volendam besluit dan uit veiligheidsredenen om de wedstrijd in het stadion van FC Volendam te laten spelen. Het bestuur van Sportclub heeft geprobeerd om RKAV Volendam gerust te stellen, maar ze willen van niets weten. Het gehele bestuur van Sportclub Feyenoord neemt daarom uit protest ook plaats in het uitvak.  Aangezien er voor 12 uur nog geen bier wordt geschonken, is het behoorlijk afzien totdat we de bus in kunnen. In de 2 partybussen vloeit het bier rijkelijk en de sfeer zit er dan al snel in. Er volgen enkele stops langs de snelweg om de blaas te legen. We naderen al snel de hoofdstad onderweg naar Volendam.

Bij aankomst worden we door 2 politie auto’s begeleidt naar het stadion. We komen 1,5 uur voor de wedstrijd aan en dat geeft nog de mogelijkheid om nog te nuttigen op het Volendamse terras. Met een flinke groep lopen we naar het de Dijk. Helaas heeft elke kroeg waar we aankomen opeens een receptie, verjaardag of besluit de deuren dicht te doen op zaterdagmiddag. Met kleine groepjes kunnen we her en der terecht om wat baco’s wat weg te tikken. Na een PMDS lopen we richting het stadion waar we ouderwets een kaartje aan het stadion moeten kopen. Ondertussen zijn de vlaggen al opgehangen. De sfeer zit er goed in en er worden veel liederen gericht aan het belachelijke krantenartikel in het Noord-Hollands Dagblad. (klik voor artikel)

Na 45 minuten kijkt de Sportclub tegen een 4-1 achterstand aan. Na rust gaat er aardig wat vuurwerk de lucht in om er nog iets van te maken. Dit maakt duidelijk wat los bij de spelers, want de wedstrijd eindigt in 4-4.  Onder toeziend oog van zo’n 20/25 agenten gaan we daarna terug de bussen in om terug te rijden naar Rotterdam.

Helaas krijgen we het niet zo ver om een paar Volendamse dames mee te lokken.