Borussia Mönchengladbach – RB Leipzig

Bundesliga | 03-02-2018 – 18:30 | Borussia-Park, Mönchengladbach| Eindstand: 0-1

RB Leipzig heeft zaterdagavond een nipte overwinning geboekt op Borussia Mönchengladbach. Pas in de slotminuten van de wedstrijd viel de 0-1. Daardoor neemt Leipzig de derde plek in de Bundesliga weer over van Borussia Dortmund. In de eerste helft waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Mönchengladbach en Leipzig lieten weinig toe en dat resulteerde in weinig mogelijkheden van beide kanten. In de tweede helft was Naby Keïta er dichtbij voor de bezoekers. Hij zag zijn schot echter net naast het doel verdwijnen.
Zo leek het duel in 0-0 te gaan eindigen, maar met nog twee minuten officiële speeltijd te gaan kwam Leipzig dan toch op voorsprong. Op aangeven van Keïta was het Ademola Lookman die scoorde. Door de nipte 0-1 zege komt Leipzig weer op de derde plek te staan. Borussia Mönchengladbach is de nummer zeven.

Vandaag zijn we in Duitsland voor de Bundesliga-wedstrijd Borussia Mönchengladbach tegen RB Leipzig.

Rondom het Borussia-Park zijn er veel mooie kunstwerken te zien.

Tijdens een groundhop in Duitsland mogen braadworst…

…en bier nooit ontbreken.

Het Borussia-Park werd in 2004 geopent en heeft een capaciteit van 54.067 toeschouwers.

RasenBallsport Leipzig is een door Red Bull in 2009 opgerichte club. Het is op dit moment de meest gehate club onder (Duitse) voetbalsupporters.

Het begon op het 5e niveau nadat het de licentie van SSV Markranstädt overnam. Sindsdien kon RB Leipzig dankzij de miljoenen van Red Bull promoveren naar uiteindelijk de Bundesliga.

In Duitsland (ook in Oostenrijk, waar Red Bull voetbalclub Austria Salzburg opkocht) blijft Red Bull een gehaat merk. Als Borussia Mönchengladbach tegen RB Leipzig speelt laten de ultras graag merken dat zij een traditieclub zijn.

De ultras houden zich uit protest de eerste 19 minuten stil (vanwege oprichtingsjaar 1900).

Na 19 minuten begint het gezang, maar worden ze finaal uitgefloten door de ‘normale’ fans.

Tijdens de wedstrijden worden er op de Nordkurve meerdere spandoeken tegen Red Bull getoond.

Een hele slechte wedstrijd krijgt de verkeerde winnaar. RB Leizpig scoort 2 minuten voor tijd de 0-1.

Gefrustreerde Mönchengladbach fans zien hun club veel kansen missen vandaag. Dit reageren ze natuurlijk af op scheidsrechter en de tegenstander.

De fans van energieblikjes vieren de overwinning.

Wij verlaten Mönchengladbach, morgen wacht voor Feyenoord de uitwedstrijd tegen VVV.

Tekst bovenaan: FCUpdate.nl