Frans Heesen Stadion

Het Frans Heesen Stadion is het stadion van FC Top Oss in Oss. Het stadion heeft een totale capaciteit van 4700 toeschouwers. De bijnaam van het stadion is Het Osse Kuipje.

Het stadion bestaat uit drie tribunes, er ontbreekt één tribune achter één van de goals. Daar waren eerst staanplaatsen. Op deze plaats staat nu een middelbare school. Deze school is het eerste deel van het project Talentencampus Oss. Door dit project zal het gehele terrein een metamorfose ondergaan. Het stadion was eerst bekend onder de naam TOP Oss Stadion, maar vanaf medio 2008 draagt het de naam Heesen Yachts Stadion, mede dankzij de sponsor Heesen Yachts.

Per 1 augustus 2011 zal de naam van het stadion vernoemd worden naar de grondlegger van Heesen Yachts, Frans Heesen. Dit als eerbetoon aan Heesen Yachts, die op eigen verzoek hun naam niet meer wilden binden aan het stadion van TOP Oss. TOP Oss meent op hun beurt, dat ze veel dank zijn verschuldigd aan Heesen Yachts. Dit was een goede reden, om het stadion te gaan vernoemen naar Frans Heesen.

Bezochte wedstrijden:

Top Oss – NEC Nijmegen

2010:

2018:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s